czas temu od znajomej. Nie byłam tylko pewna, czy ogórek miał być świeży czy korniszon, wobec czego dałam i taki i taki;) Jak dla nas bardziej sprawdził się korniszon i w tej wersji zrobimy ją ponownie. 2 woreczki ryżu pierś z kurczaka 3-4 duże korniszony przyprawa do kurczaka majonez musztarda sól, pieprz Umytego i osuszonego papierowym ręcznikiem kurczaka kroimy(...)Przekładamy całość, łącznie z powstałym sosem do miski z ryżem. Mieszamy i odstawiamy do ochłodzenia. Ogórki kroimy w plasterki (lub półplasterki, jeśli ogórki są duże). Łączymy z resztą składników. Majonez łączymy z 1 łyżką musztardy, doprawiamy solą, pieprzem, wszystko mieszamy
Smaki Na Talerzusałatą lodową. Szybko się robi i zawsze smakuje. Składniki (na dwa półmiski): 1 sałata lodowa 1 ser sałatkowy typu feta pomidorki koktajlowe ogórki zielone czerwona cebula czerwona papryka zielone oliwki Dressing: oliwa z oliwek musztarda francuska sól, pieprz zioła prowansalskie odrobina octu balsamicznego miód Sposób wykonania: 1. Sałatę lodową pokroić, ułożyć na dnie półmiska. Na sałacie ułożyć kolejno: pokrojone
Kuchnia domowa Anikiełbasy szynkowej ) 3 – 4 ząbki czosnku Mały pęczek szczypiorku ½ pęczka koperku 1 cebula 3 łyżki ostrej musztardy Sól, pieprz grzanki Wykonanie: Jogurt doprawiamy musztardą, czosnkiem, solą i pieprzem. Następnie dodajemy obrany i pokrojony w kostkę ogórek, drobno pokrojoną cebulę, szczypiorek i koperek oraz cienkie paski chudej szynki. Całość mieszamy, schładzamy w lodówce i podajemy z grzankami. SMACZNEGO
Smaki Ewykolację. Kilka warzyw, jajka, sos i gotowe. Szybko i smacznie :) Składniki na 2 porcje: 4 garście zielonej fasolki szparagowej 4 ogórki konserwowe 2 dojrzałe pomidory 4 jajka ugotowane na twardo 0,5 niedużej cebuli 1 kopiasta łyżeczka musztardy 1 płaska łyżeczka płynnego miodu oliwa z oliwek pieprz i sól Fasolkę umyć, oczyścić i ugotować w osolonej wodzie(...)będzie miękka. Następnie ją odcedzić, ostudzić i rozłożyć na dwóch talerzach. Ogórki pokroić w półplasterki lub plasterki, a pomidora w dużą kostkę. Jajka obrać i pokroić w ćwiartki, a cebulę w piórka. Wszystkie warzywa i jajka poukładać na fasolce. W miseczce wymieszać musztardę, miód, oliwę oraz sól i pierz. Polać warzywa tuż przed podaniem
Simply Foodśredniej wielkości ogórki kiszone pęczek szczypioru (zerwany z własnej grządki) 5 jajek ugotowanych na twardo dwie łyżki majonezu jedna łyżeczka musztardy sól, pieprz do smaku Krok po Kroku 1 Odsączamy rybę, rozdrabniamy widelcem. Jajka i ogórki kroimy w drobną kostkę. Szczypior siekamy według uznania. 2 Wszystkie składniki mieszamy i dodajemy przyprawy. Lepiej smakuje jeśli wstawimy ją na kilka
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyboczku pieczonego Duda 1/3 czerwonej papryki kilka oliwek zielonych lub czarnych natka pietruszki 2-3 frankfurterki Duda 1 kiełbasa jałowcowa Duda 1/3 ogórka świeżego kilka listków świeżego szpinaku kilka plasterków kindziuka dojrzewającego Duda kilka grzybków marynowanych ketchup, musztarda, chrzan tarty Wykonanie: Zaczynamy od przygotowania składników: Paprykę myjemy, osuszamy, usuwamy nasionka i kroimy w większą kostkę. Ogórka dokładnie myjemy, osuszamy
Kuchnia MagdaLenymarynowanych 280 g papryka konserwowa ok. 8/9 kawałków lub 1 duża sztuka świeża kukurydza 1 cebula 4 jajka 0.5 jabłka ogórki w zalewie musztardowej ok. 5 całych sztuk (można dać kwaszone bądź konserwowe) 3 łyżki majonezu 2 łyżki musztardy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: ZOBACZ JAK JA WYKONUJĘ TĘ SAŁATKĘ - KLIKNIJ TUTAJ . 1. Jajka pokrój w drobną kostkę i wrzuć(...)miski; 2. Jabłko, ogórki, paprykę, cebulę pokrój w kosteczkę i dorzuć do miski; 3. Pieczarki pokrój w ćwiartki lub połówki i dodaj do miski. Dorzuć odsączoną z zalewy kukurydzę i wsyp do reszty składników; (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 4. Majonez wymieszaj z musztardą, dodaj do sałatki i wszystko razem wymieszaj. Dopraw do smaku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SMACZNEGO
Prosty przepis nasałatkę. Może na Sylwestrową prywatkę albo świąteczny stół? Składniki; 40 dag ziemniaków 1 czerwona papryka pół puszki kukurydzy 1 czerwona cebula 2 ogórki kiszone sos; 3 łyżki oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku łyżka musztardy 1 łyżeczka miodu sok z połowy cytryny sól, pieprz do smaku szczypiorek Przygotowanie; Ziemniaku ugotować w mundurkach, następnie obrać i pokroić
Radość kipiąca uśmiechem.współpracy z portalem wieprzopedia.pl Danie dla 2 osób Składniki: 2 plastry schabu wieprzowego ok. 6 plastrów cienkiego boczku wieprzowego wędzonego 1/2 ogórka kiszonego 2 słupki czerwonej papryki 2 małe piórka cebuli białej 1 łyżeczka musztardy dijon Sól, pieprz do smaku Olej(...)smażenia Dodatkowo: 1 woreczek ryżu Przepis: Schab rozbijamy za pomocą tłuczka, ale niezbyt cienko. Wewnętrzną i zewnętrzną stronę nacieramy solą i pieprzem. Wewnętrzną stronę kotletów smarujemy musztardą. Na końcu kotletów nakładamy paprykę, ogórka i cebulę. Kotlety zawijamy ciasno w rulon. Następnie owijamy roladki 2-3 cienkimi plastrami wędzonego boczku. Tak przygotowane roladki smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony
Emcia Pichcidressingu: 1 mały ząbek czosnku 3 łyżki oliwy extra virgin lub oleju rzepakowego (użyłam smakowej oliwy z chili) 1 łyżka octu winnego 1 łyżeczka musztardy Dijon sól, pieprz Przygotowanie: Wymieszać składniki dressingu w słoiczku. Ogórka zielonego umyć, obrać, pokroić w półplasterki. Rzodkiewki umyć, pokroić w plasterki. W misce ułożyć umytą i porwaną mieszankę sałat, plasterki ogórka, rzodkiewki, posiekaną dymkę
Moja Delicjaoczyszczające nasz organizm - nawet z metali ciężkich. Czym więcej zielonego tym lepiej... Składniki: 200g kaszy kuskus 1 mały zielony ogórek 1 szkl. fasolki szparagowej 1/4 lub 1/3 kapusty pekińskiej 1 papryka sól pieprz 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka musztardy 7 łyżek oliwy sok z cytryny 1 łyżka natki pietruszki Przygotowanie: Kaszę przygotować według przepisu na opakowaniu. Fasolkę ugotować(...)aldente, jak strączki są duże to pociąć na mniejsze. Ogórek, paprykę pokroić w kostkę, a kapustę drobno poszatkować. Wystudzoną kaszę za pomocą widelca "rozkruszyć" aby rozbić i powstały sypkie ziarenka. Warzywa i kaszę przełożyć do miski. Z oliwy, musztardy, soku z cytryny (ilość według własnych upodobań), przeciśniętego czosnku, soli i pieprzu przygotować dressing. Składniki dokładnie wymieszać, aż powstanie gładki
Dieta Rozdzielna i ZdrowieSkładniki: 1 wędzona ćwiartka z kurczaka 200 g makaronu (u mnie świderki) 1 szklanka kukurydzy konserwowej 1 zielony ogórek 1 czerwona papryka 5 rzodkiewek 10 dkg żółtego sera pół pęczka szczypiorku 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy 2 ząbki czosnku sól, pieprz *** Mięso z kurczaka kroimy w kostkę *** *** Makaron gotujemy według przepisu(...)rzodkiewki również kroimy w kostkę *** *** W dużej misce mieszamy wszystkie składniki sałatki: mięso z kurczaka, żółty ser, makaron, ogórka, paprykę, rzodkiewki, kukurydzę (odsączoną z zalewy) oraz drobno posiekany szczypiorek *** *** W osobnej miseczce umieszczamy składniki na sos do sałatki: majonez, jogurt naturalny, musztardę, przeciśnięty czosnek oraz po szczypcie soli i pieprzu *** *** Wszystkie składniki dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitego sosu *** *** Sos przelewamy
Blog z Apetytemkiszonych, która świetnie komponuje się jako dodatek do grillowanego mięsa. Składniki: 10-12 średnich ugotowanych ziemniaków (gotuję w łupinach) 5-6 ogórków kiszonych 1 cebula dymka 1/2 pęczka koperku 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka musztardy 2 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Ugotowane ziemniaki ostudzić i obrać z łupin. Pokroić w kostkę. 2. Ogórki kiszone
Kuchnia domowa Aniogórki gruntowe lub 1 szklarniowy 1 czerwona cebula 200g sera feta Sos: 4 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki oregano 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz 1. Sałatę drobno siekamy. Cebulę kroimy w piórka, pomidorki na połówki ogórki w półplastry, ser feta w kostkę. 2. Składniki na sos mieszamy ze sobą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 3. Warzywa
Szefowa kuchniSkładniki : ___________________ 500 g wołowiny b/k 1 łyżka sosu ostrygowego 2 ząbki czosnku 1 jajko 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka musztardy dijon sól i pieprz do smaku Dodatkowo: _______________________ liście sałaty i pietruszki 1 papryczka chili 1 ogórek 1 czerwona cebula ketchup chutney jabłkowy 6 bułęk do hamburgerów Przygotowanie: _______________________ Wołowinę zmielić, doprawić solą, pieprzem, wyciśniętym przez praskę czosnkiem, oregano(...)musztardą. Wbić jajko i wszystko dokładnie wymieszać. Uformować z mięsa 6 okrągłych kotletów. Rozgrzać mocno patelnię grillową, spłaszczyć kotlety i grillować do zrumienienia po około 4-5 minut z każdej strony. Na tej samej patelni opiec wnętrza przekrojonych bułek. Na dolną część bułki wyłożyć łyżkę chutneya, liść sałaty, kotlet posmarowany keczupem, cebulę, plasterki ogórka i papryczki. Przykryć
Gosia gotuje