ogórki z cebula - 520 przepisów (strona:2/35)

Warstwowa sałatka z tuńczykiem 346

prostu mieszamy i wykładamy na pieczywo. Układane kolejno w arst wy dodają całości atrakcyjności i oryginalnego wygląd u. 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 mała cebula 1/2 puszki kukurydzy 3 ogórki kiszone 100g żółtego sera 3 łyżki majonezu 3 jajka 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek, oddzielamy białka od żółtek i osobno kroimy w drobną(...)kostkę. 2. Tuńczyka i kukurydzę odcedzamy z zalewy, cebulę drobno siekamy, ogórki kroimy w kostkę, ser ścieramy na dużych oczkach tarki. 3. Składniki układamy kolejno w miseczce: białko, cebula, ogórek, 1/2 puszki tuńczyka, 1 i 1/2 łyżki majonezu, żółty ser, tuńczyk, kukurydza, ogórek, majonez, żółtko

Szefowa kuchni
Gazpacho 119

SPOSÓB WYKONANIA  :- pomidory umyć, sparzyć  obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki - paprykę umyć pokroić odciąć kawałek na małe kosteczki a resztę pokroić na większe- ogórek, cebulę część pokroić na większe a po gruby plaster skroić na drobną kostkę - do blendera wrzucić wszystkie większe kawałki, pomidory, czosnek, ok 5-7 listków bazylii, zmiksować na jednolitą masę(...)czym dodać oliwę, ocet i doprawić przyprawami - schłodzić w lodówce ok 2-3 godzin - podawać z pociętymi w kosteczkę warzywami (ogórek, papryka oraz cebula) oraz z kawałkami chleba pszennego na zakwasie - jeżeli gazpacho nam się dobrze nie schłodziło podajemy z kostkami lodu Smacznego

Basia w kuchni
Sałatka Gyros 186

minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Sałatka Gyros Składniki dwie piersi z kurczaka mała kapusta pekińska 1 czerwona papryka 2 duże cebule 4 ogórki konserwowe puszka kukurydzy ketchup pikantny majonez olej do smażenia przyprawa do gyrosa Sposób wykonania: Piersi z kurczaka umyć i pokroić w kostkę. Podsmażyć na rozgrzanym oleju na złoty(...)kolor, pod koniec posypać przyprawą „Gyros” Kapustę pekińską drobno posiekać, ogórki konserwowe, cebule i paprykę pokroić w kostkę. Sałatkę układamy warstwowo - kolejno:   mięso z kurczaka,   keczup, ogórki konserwowe, cebula, papryka, majonez kukurydza kapusta pekińska na samym wierzchu ketchup wymieszany z majonezem

Smaki Natalii
Sałatka grecka 367

najlepszy kulinarny wynalazek greckiej kuchni. Całość skropiona aromatycznym dressingiem smakuje rewelacyjnie i znakomicie komponuje się z każdym rodzajem mięsa. Składniki: 1 sałata lodowa 3 pomidory 2 ogórki 2 czerwone małe cebule 160g czarnych oliwek 300g sera feta Dressing: 3 łyżki octu winnego 1 łyżeczka soku z cytryny 3 łyżki wody 5 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżka oregano sól(...)Sałatę umyć i porwać na dowolne kawałki. 2. Pomidory pokroić na ósemki, ogórka na półplasterki, a cebulę w piórka. 3. Ser feta pokroić w kostkę. 4. Sos: Dokładnie wymieszać wszystkie składniki sosu i doprawić solą i pieprzem. 5. Sałatę przełożyć do dużej miski, dodać pomidory, ogórki, cebulę, oliwki i ser feta. Całość wymieszać i polać przygotowanym dressingiem

Szalona Kuchnia Eweliny
Kebab 125

szklanki mąki pszennej 25g drożdży 150 ml ciepłej wody 25 ml oleju Sól, pieprz Szczypta cukru 600 g wołowiny 7 ząbków czosnku Kapusta pekińska Czerwona kapusta 3 pomidory Ogórek Cebula 4 łyżki jogurtu naturalnego 4 łyżki majonezu Zioła prowansalskie Opis przygotowania: Zaczynamy od zamarynowania mięsa, żeby nabrało smaku. Do miski czosnek przeciskamy przez praskę (3 ząbki). Dodajemy do tego sól(...)wołowinę kroimy w podłużne, nie za duże paski. Smażymy je na patelni lub elektrycznym grillu. Kapustę myjemy i kroimy krajalnicą lub szatkujemy. Pomidory kroimy w niewielką kostkę a ogórek i cebulę w talarki. Przygotowane wcześniej pity przekrój do połowy i podgrzej po kilka minut z każdej strony na patelni. Wewnętrzną stronę pity wysmaruj sosem, dodaj warzywa i przygotowane mięso

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Tradycyjna sałatka jarzynowa z pieczonych warzyw. 224

całością. A jak się to połączy z domowym majonezem.......pycha!!!SKŁADNIKI :porcja na średnią miskę 2-3 marchwie średniej wielkości 4 ziemniaki 1 mała cebule 3 ogórki kiszone 1 duże jabłko 2 szt pietruszki w korzeniu  seler pół większego groszek w puszce - opcjonalnie jajka 4 szt sól, pieprz(...)drobną kostkę i wyciskamy je z nadmiaru soku- gdy warzywa zmiękną, wystudzą się obieramy je ze skórki i również kroimy w drobną kostkę-  gotowe warzywa, jajka, ogórki, cebulę pokrojoną mieszamy doprawiamy solą, pieprzem, musztardą i majonezem, jeśli ktoś lubi dodajemy też groszek z puszkiSałatka jest gotowa najlepiej smakuję po kilku godzinach gdy smaki przejdą, przegryzą się.To mój

Basia w kuchni
Sałatka grecka 140

Sałatka grecka sałata feta lub ser sałatkowy typu feta oliwki pomidory czerwona cebula ogórek Sos vinegret 100 ml oliwy 2 łyżeczki musztardy ( u mnie francuska ) 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka octu sól, pieprz W misce ukłożyć warstwowo, porwaną na mniejsze kawałki sałatę, pokrojone pomidorki i ogórki, czerwoną cebulę pokrojoną w piórka, oliwki ( czarne pokroiłam w plasterki

Pieguskowa Kuchnia
Śledzie słodkokwaśne 148

matijas) * 0,5 kg cebuli * słoik ogórków konserwowych * 0,5 kg jabłek * ketchup (mały słoik) * 0,5 szklanki oleju Sposób przygotowania: Śledzie kroimy na mniejsze kawałki. Jabłka, ogórki, cebulę kroimy w kostkę. Ketchup mieszamy z olejem. Wszystkie składniki mieszamy. Źródło: przepis od mojej mamy

Pobite gary Barbary
Ogórki w zalewie curry z liściem selera 1133

popularnych ogórków konserwowych. Warto zrobić kilka słoików i wypróbować nowe smaki. Curry zawsze od sprawdzonego sprzedawcy www.Skworcu.com.pl.Składniki: 1,5 do 2 kg małych ogórków gruntowych liście selera 2-3 cebule Zalewa: 3 łyżki curry 3 szklanki wody 1 szklanka octu(...)łyżki soli 1 i 1/2 szklanki cukru  1. Ogórki myjemy, osuszamy i kroimy na ćwiartki.2. Do przygotowanych, wyparzonych słoików wkładamy kolejno: liść selera - krążki cebuli - ogórki układamy pionowo, a na górze ponownie cebula i liść selera.3. Gotujemy zalewę, curry dodajemy po zagotowaniu, mieszamy i gorącą zalewą zalewamy ogórki. Pasteryzujemy 10 minut.  Po ręcznie wykonane

Apetyczna babeczka
Leniwe zrazy 408

polecam gorąco ten pomysł!     Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego wołowego (lub wieprzowo-wołowego) 1 jajko 3 łyżki bułki tartej musztarda- około 2 łyżki 2 ogórki kiszone 1 cebula 10 dkg chudego boczku wędzonego Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra 1,5 szklanki wody 1 łyżeczka(...)koncentratu pomidorowego olej do smażenia 1 szklanka mąki do obtoczenia mięsa kilka pokruszonych suszonych grzybów     *** Mięso mielone mieszamy z jajkiem, bułką, musztardą i przyprawami- do smaku *** *** Ogórki, cebulę oraz wędzony boczek kroimy w kosteczkę *** *** Cebulkę, ogórki oraz boczek łączymy z mięsem *** *** Z mięsa formujemy roladki i obtaczamy je w mące *** *** Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy

Blog z Apetytem
Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem, ogórkiem i czerwoną cebulą 138

pekińska 2 jabłka 4 ogórki konserwowe 1 cebula czerwona 1 łyżka Octu Winnego z czerwonego wina  JAMAR cukier sól pieprz PRZYGOTOWANIE: 1. Kapustę pekińską drobno szatkuję.  Solę o odstawiam na 30 minut. Jabłka obieram i ścieram na tarce o dużych otworach. Cebulę obieram i kroję w małą kosteczkę. Ogórki ścieram na tarce o dużych oczkach(...)Jabłka, ogórki,cebulę oraz ocet winny dodaję do kapusty. Mieszam. Surówkę doprawiam do smaku cukrem oraz pieprzem.  Do przygotowania surówki wykorzystałam Ocet Winny z czerwonego wina, który otrzymałam do testowania od firmy JAMAR . Ocet ma piękny czerwony kolor, jest zamknięty w białej szklanej butelce. Ocet ten ma 6% kwasowości. To idealny dodatek do różnego rodzaju sałatek, surówek

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ogórkowa z ziemniakami i grzankami 156

równie dobrą. No i bez ziemniaków i grzanek :) Składniki: 6 skrzydełek 3 litry wody 4 ziarenka ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 pietruszka 1 duża marchewka 1 mała cebula 1 słoik ogórków kiszonych (750g) 2 łyżki śmietany 1 łyżka mąki pszennej 8 ziemniaków kilka kromek czerstwego (ale nie suchego) chleba 3 łyżki masła sól, pieprz do smaku natka pietruszki(...)pozostałości z kiszenia). Gotujemy ok 20 minut. Po tym czasie z wywaru drobiowego wyciągamy skrzydełka oraz pietruszkę (możemy także usunąć liście laurowe i ziele angielskie) i dodajemy zagotowane z cebulą ogórki. Śmietanę mieszamy z mąką, odrobiną zimnej wody oraz 1/2 szklanki zupy, po czym wlewamy do całości. Doprawiamy solą i pieprzem.  W osobnym garnku gotujemy pokrojone w kostkę

Kuchnia w czekoladzie
Sałatka z kapusty pekińskiej, koperku i korniszonów 175

wykorzystywać w kuchni jak najczęściej. Zachęcam również do mrożenia koperku i aromatyzowania nim naszych dań przez cały rok :) Składniki: pół małej główki kapusty pekińskiej 1  czerwona cebula 3 ogórki konserwowe 2 łyżki siekanego koperku (świeżego lub mrożonego) 2 czubate łyżki(...)jogurtu naturalnego 2 czubate łyżki majonezu sól do smaku pieprz do smaku Wykonanie: Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Ogórki kroimy w kostkę. Kapustę, cebulę i ogórki wkładamy do miski. Dodajemy koperek. Jogurt i majonez łączymy, dokładnie mieszamy i wlewamy do sałatki. Całość solimy oraz pieprzymy i dokładnie mieszamy.  Smacznego

Smak mojego domu
Klopsy wołowe 222

cebulą. Ta ostatnia powinna nabrać nieco pełniejszej barwy od kwaśnego soku z ogórków. Upieczone klopsy podajemy na gorąco z gotowanymi ziemniakami polanymi rozpuszczonym masłem oraz surówką z cebuli i ogórków. Przez Krystian Zainspirowany przez Podróże kulinarne – Kuchnia bułgarska Zainspirowany przez Podróże kulinarne – Kuchnia bułgarska Kulinarna Pokusa/div> #gallery-96 {margin: auto;} #gallery-96 .gallery-item {float: left;margin(...)gallery-96 .gallery-caption {margin-left: 0;} Klopsy wołowe Składniki wyjściowe Gotowa masa mięsna Uformowane klopsy Klopsy najpierw krótko obsmażamy A następnie pieczemy w piekarniku Surówka z czerwonej cebuli i kiszonych ogórków Post Klopsy wołowe pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa

Kulinarna Pokusa
Sałatka z fasolki szparagowej 112

Składniki: * 40 dag fasolki szparagowej * 25 dag żółtego sera * słoik papryki konserwowej * 6 ogórków konserwowych * 2 cebule * 3 kwaśne jabłka * 2 pęczki szczypiorku(...)łyżek ketchupu * 5 łyżek majonezu * 2 łyżki zalewy z ogórków * sól, pieprz Sposób przygotowania: Fasolkę kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie, studzimy. Ser,paprykę, ogórki, cebulę i jabłka kroimy w kostkę. Szczypiorek drobno siekamy. Majonez, ketchup mieszamy z wszystkimi składnikami. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy po schłodzeniu w lodówce. Źródło:  "173 specjały

Pobite gary Barbary