szybka do przyrządzenia. Świetnie sprawdza się na uroczystościach rodzinnych. Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka 1 mała kapusta pekińska 1 puszka kukurydzy konserwowej 2 czerwone cebule 6 ogórków konserwowych ketchup pikantny majonez 1 przyprawa gyros olej do smażenia Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą gyros, dodajemy niewielką ilość oleju i dokładnie mieszamy,wstawiamy
Bajeczna KuchniaGyrosa" itp., jaka nawinie się pod rękę. Sałatka najlepiej wygląda w szklanej misce. 1 filet z kurczaka 1 łyżka przyprawy Gyros 2 małe cebule 4-5 małych ogórków kiszonych keczup pikantny 270 gram kukurydzy 3 łyżki majonezu 1/2 główki kapusty pekińskiej olej Kurczaka, umyć, oczyścić i pokroić na bardzo drobną kostkę. Włożyć do miseczki i obtoczyć w przyprawie
Czerwony Gupikbardzo ucieszyło. Bez dodatkowego wychodzenia z domu i zakupów przekąska gotowa. W mig. I ten smak.. Takie roladki są ciekawą przekąską na raz, udekorujcie ją świeżą natką, koperkiem, ogórkiem, kosteczkami czerwonej papryki, dla kontrastu. Z pewnością jakich nie użyjecie farszów przekąska będzie prezentować się i smakować bardzo dobrze. Bawcie się smakami i zaskoczcie swoich najbliższych. Składniki na roladki(...)plasterków (tyle samo co sera) szynki, kawałki mają być mniejsze od sera, tak by się w nim schowały Składniki na farsz: 2 jajka ugotowane na twardo łyżka ketchupu pikantnego łyżeczka chrzanu ogórek małosolny świeżo zmielony pieprz, sól Przygotowanie: Przygotowujemy farsz: jajka kroimy drobno i wrzucamy do miseczki, dodajemy ketchup i chrzan, mieszamy. Ogórka kroimy drobniutko w kosteczkę, dodajemy do farszu
Zasmakuj Kuchnipajdy z masłem, smalcem, ogórkiem, kiełbasą i boczkiem. Pachniało fajnie. Nie widać było sosów fanexu jak u innych. Jest dobrze. Zdecydowaliśmy się na pajdę z masłem czosnkowym, cebulą i ogórkiem – ja, a Najcierpliwszy na masło i kiełbasę z boczkiem. W oczekiwaniu na swoją kolej dowiedzieliśmy się z ożywionej dyskusji pań sprzedających, że się nie wyrabiają, chce się im siku, ludzie(...)wywracała ciągle oczami i nie jęczała „jezzzuuu”. Pajdy… hmm… masło czosnkowe okazało się być margaryną z vegetą, cebula fajna, ale dla mnie mogłaby być bardziej pikantna, za to ogórek świetny. Pajda Najcierpliwszego tez mogłaby być pikantniejsza i bez tej obrzydliwej margaryny. W sumie całość ok. W międzyczasie pani przechodząca obok nas wygłosiła zdanie, że dziś uczciwej słoniny już
ladykitchenchili i cebulką będą idealne jako zakąska do alkoholu lub jako dodatek do obiadu bądź sałatek. Ogórki przygotowane w ten sposób są słodko-kwaśne, a zarazem pikantne. Jeżeli macie nadmiar ogórków to zachęcam Was do przygotowania ogórków w jeszcze inny sposób ( tarte, kiszone - idealne do ogórkowej ). Składniki na 4 słoiki: 2 kg mniejszych ogórków kwiaty
Ugotowaćogórków konserwowych 1 mały słoik papryki konserwowej średniej wielkości cebula lub por majonezŹródło: http://www.smaczny.pl/przepis,salatka_z_zupek_chinskich_jeszcze_inaczejCopyright © Smaczny.pl 1 łagodna zupka chińska 1 pikantna zupka chińska 1 puszka kukurydzy konserwowej 5 jajek 1 mały słoik ogórków konserwowych 1 mały słoik papryki konserwowej średniej wielkości cebula lub por majonezŹródło: http://www.smaczny.pl/przepis,salatka_z_zupek_chinskich_jeszcze_inaczejCopyright © Smaczny.pl 1 łagodna zupka chińska 1 pikantna zupka
W kuchni Karmel-itkikotlety:puszka czerwonej fasoli6 łyżek ugotowanej kaszy gryczanejząbek czosnkułyżeczka koncentratu pomidorowegosól, pieprz, chili do smakudodatkowo:4 plasterki sera havarti4 łyżki kiełków brokułakilka plasterków czerwonej papryki4 małe ogórki kiszone4 łyżki pikantnego ketchupu (użyłam ketchupu z cukinii)4 łyżeczki musztardy dijonMąkę mieszamy z drożdżami, solą, cayenne i wodą.Wyrabiamy mikserem około 5 minut (lub ręcznie trochę dłużej).Następnie dodajemy oliwę, pokrojone(...)stopniach.Bułki przekrawamy (możemy je podpiec na grillu jeśli chcemy aby były bardziej chrupiące) i górę smarujemy musztardą.Na dolnych częściach układamy kolejno kotlety, ketchup, ser, paprykę, ogórka i kiełki.Smacznego
Mienta blogpołówki cytryny 0,5 łyżeczki bazylii 0,5 łyżeczki startego imbiru (może być suszony) sól i pieprz do smaku 5 placków tortilli pomidor sałata ogórek cebula sos pikantny: 1 pomidor sparzony bez skóry kilka kropli tabasco 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka octu winnego pieprz i sól do smaku Przygotowanie: wszystkie składniki blendujemy sos czosnkowy(...)przez 30 minut w temperaturze 200 C często obracając i ścinając przypieczoną warstwę. Tortille opiekamy na patelni z obu stron, układamy na niej mięso, sałatę, pokrojonego ogórka, pomidora, cebulę i polewamy oba sosami. Zawijamy folia aluminiową tak aby sosy nas nie ubrudziły i podajemy :) Smacznego
Niezły MłynekSkładniki: bułki 4 sztuki/hot-dog, masło - ile potrzeba, parówki cienkie 8 sztuk, ser kozi 8 plastrów, majonez - ile potrzeba, keczup pikantny - ile potrzeba, ogórek kiszony 3 sztuki, cebula 1 sztuka, cukier 1 łyżeczka bułki na hot dogi przeciąć tak nie do końca, aby były dwie połówki, jedną połowę posmarować masłem i wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 C, grzanie góra(...)indyka przekrojone wzdłuż na połowę, piec z 3 minuty dodać plastry sera koziego na połówki z masłem i piec 5 minut wyjąć z piekarnika, posmarować majonezem, keczupem, dodać ogórki z cebulą i złożyć bułki przyciskając do siebie - pyszne domowe hot-dogi na kolację...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięsezon raczkuje, a w tym czasie wiadomo, najlepsze są ogórki małosolne. Poniższy przepis gwarantuje małosolne ogórki jędrne, nie do końca ukiszone (takie z zielonym środeczkiem), pikantne, naprawdę "małosolne" i musujące. Ogórek małosolny jak dla mnie musi być obowiązkowo "zgazowany" czy też musujący: jeśli taki nie jest, to po prostu nim wzgardzę i na pewno nie nazwę - małosolnym(...)dniach, im dłużej czekamy, tym bardziej słone i ukiszone będą ogórki, choć prawdę mówiąc nigdy nie doczekały u mnie tego stanu... Znikały wręcz błyskawicznie. Moim zdaniem najlepsze są po 4-ch dniach, jeszcze nie ukiszone, ale już musujące. Z wyraźnym akcentem czosnku i kopru, pikantne od chrzanu... Uwielbiam je do chleba z pasztetem
Kuchnia PrezydentowejUwielbiam różne ciekawe pasty do pieczywa. Na tą natrafiłam u Basi. Zapraszam!Składniki:1 wędzona makrela1 cebulka2 ogórki korniszone1-2 łyżki pikantnego keczupuSposób przygotowania:1. Makrelę dokładnie oczyszczamy z ości.2. Cebulkę drobno siekamy.3. Ogórki kroimy w kosteczkę.4. Dodajemy keczup i wszystko mieszamy.I gotowa pasta może wylądować na kanapce!Smacznego!!!Źródło: Matka, żona i kucharka
Kuchnia domowa Aniwięc nie spróbować zrobić ich w ketchupie. Te od razu pokrojone są w plasterki dlatego są świetne do kanapek. Zalewa nadaje im słodko-kwaśny smak, delikatnie pikantny. To jedne z naszych ulubionych ogórków zaraz po piklach (przepis-klik) Składniki na 7 słoiczków: 2 kg ogórków główka czosnku kwiaty kopru łyżka pieprzu ziarnistego ziele angielskie liście laurowe 1/2 papryczki(...)chilli 3/4 szklanki pikantnego ketchupu 1/2 szklanki octu 1 szklanka cukru 1 litr wody 2 łyżki soli Ogórki wymyć i pokroić wzdłuż w plasterki. Na dnie wyparzonych słoików ułożyć koper, plasterki papryczki chilli i czosnek. Wodę zagotować z solą, ketchupem, zielem angielskim, liśćmi laurowymi i czosnkiem. Gorącą zalewą zalać ogórki i od razu zakręcać. Pasteryzować około 15 minut
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaschabowe z frytkami i ogóreczkami z pikantnej zalewy. Potrzebne nam:- 4 kotlety ze schabu- jajko- bułka tarta- pieprz, sól, czosnek w pudrze i zioła prowansalskie- frytki- ogórki w zalewie słodko - pikantne- tłuszcz do smażeniaPrzygotowanie: Kotlety rozbić tłuczkiem, przyprawić z obu stron i zostawić na pół godziny. W międzyczasie wstawić frytki do piekarnika. Na 10 minut przed końcem
W poszukiwaniu inspiracjiobtoczenia kotletów DODATKI: bułka pozostałe - co kto lubi, u mnie powstała wersja męska i damska: WERSJA MĘSKA: papryka marynowana podsmażony boczek dużo sera sałata plaster pomidora ogórek duuuużo cebuli sos tatarski ketchup pikantny WERSJA DAMSKA: sałata 2 plastry pomidora ogórek troszkę dymki sos tatarski ketchup łagodny SOS TATARSKI (można przygotować własny, można skorzystać z już gotowego, ja zrobiłam własny
Brzuszki Łakomczuszkidomowników zajada zupkę z kromką chleba (najlepiej- takiego domowego). Polecam;) Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego 1,5 litra bulionu 2 ogórki szklarniowe 3 cebule 3 papryki kolorowe(czerwona, zielona, żółta) mały pikantny ketchup 3 łyżeczki przecieru pomidorowego ząbek czosnku chili tymianek pieprz sól Wykonanie: Ogórki, papryki i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć
Krakowskie smaki Ani