domowe przetwory na zimę, które mogą Ci się spodobać: Ogórki konserwowe przepis>>> Ketchup z cukinii>>> Dżem z agrestu>>> Sałatka z ogórków szwedzka przepis 2>>> Kompot z agrestu z truskawkami>>> Ogórki krokodylki >>> Kompot truskawkowy na zimę>>> Kompot
Moja Książka Kucharska(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ogórki z pieprzem Przetworów na zimę, nigdy dość. Z racji tego, że jestem posiadaczką małej działki, na której co roku sieję swoje
Przepiski.plOgórki po królewsku, to ogórki w zalewie octowej z miodem. W smaku lekko pikantne, słodko-kwaśne. Fajnie pasują jako dodatek do wszelkiego rodzaju mięs, najlepiej grillowanych, czy do pieczonych wędlin. Ja swoje ogórki tym razem pokroiłam w grubsze plastry, z myślą o wykorzystaniu ich w tej formie do koreczków i szaszłyków. Fajnie podkręcają ich smak(...)przetwory z ogórków : Ogórki z czosnkiem. Smaczna zimowa sałatka w słoikach. Domowe przetwory. Ogórki konserwowe z papryką na zimę. Domowe przetwory. Ogórki kiszone na zimę, małosolne na już. Domowe przetwory. Ogórki w zalewie gyros na zimę. Domowe przetwory. Ogórki kanapkowe z kurkumą na zimę. Domowe przetwory. Ogórki krokodylki z chili i czosnkiem
Kuchnia z widokiem na ogródpomidorki koktajlowe i paseczki papryki. W tym roku możemy nie doczekać się przejrzałych, wyrośniętych ogórków, dlatego spróbować trzeba zrobić je z zielonych, ale większych ogórków. polecam ogórki krokodylki , przepis prosty
Proste PotrawyPyszne lekko słodko-pikantne ogórki meksykańskie, znane również jako krokodylki. Idealne do kanapek albo mięsa czy grilla. Jak tu ich nie lubić? Jeśli lubicie ostrzejsze smaki, to polecam dodać, do ogórków, trochę pokruszonych na przykład papryczek piri piri. Ogórki meksykańskie są takie pyszne, że w każdy weekend, w sezonie, przerabiałam po kilka kilogramów ogórków – używam(...)pasteryzujemy 10 minut od zagotowania się wody. Gotowe ogórki studzimy odwrócone do góry nogami pod ściereczką. Po wystudzeniu przechowujemy w chłodnym i ciemnym miejscu. Smacznego! Artykuł Ogórki meksykańskie, krokodylki pochodzi z serwisu Cook Yourself
CookYourselfPyszne lekko słodko-pikantne ogórki meksykańskie, znane również jako krokodylki. Idealne do kanapek albo mięsa czy grilla. Jak tu ich nie lubić? Jeśli lubicie ostrzejsze smaki, to polecam dodać, do ogórków, trochę pokruszonych na przykład papryczek piri piri. Ogórki meksykańskie są takie pyszne, że w każdy weekend, w sezonie, przerabiałam po kilka kilogramów ogórków – używam(...)pasteryzujemy 10 minut od zagotowania się wody. Gotowe ogórki studzimy odwrócone do góry nogami pod ściereczką. Po wystudzeniu przechowujemy w chłodnym i ciemnym miejscu. Smacznego! Artykuł Ogórki meksykańskie, krokodylki pochodzi z serwisu Cook Yourself
CookYourself(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ogórki w miodzie do słoików Ogórki w miodzie to kolejna propozycja na zimowe przetwory z ogórków. Są naprawdę bardzo łatwe
Przepiski.plGotuję zalewę. Cukier musi się rozpuścić. Umieszczam ogórki w słoiku, zalewam zalewą i pasteryzuję 10 minut. Doskonałe do obiadu – świetnie smakują do mielonych z ziemniakami Artykuł Krokodylki czyli ogórki na zimę na ostro pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.pljest mój ulubiony przepis na ogórki. Co roku robię zapas krokodylków, bo nie tylko ja je uwielbiam. Są super zwłaszcza kiedy masz przerośnięte ogórki i nie wiesz co z nich zrobić - polecam
Prosty przepis nakrótko. Jeżeli nie macie pomysłu na dzisiejszy obiad, polecam wykorzystać przepis. Składniki: na 4 porcje 2 filety z kurczaka – ok. 400 g 4 plasterki parzonego boczku 8 kawałków ogórków chili – krokodylki Sól Pieprz Sos paprykowy 30 g serka śmietankowego almette Bulion warzywny Wykonanie: Filety układamy płasko i kroimy na dwa kotlety. Rozbijamy delikatnie przez folię. Przyprawiamy solą, pieprzem
Smaki Ewyzeszłym roku po raz pierwszy w życiu przygotowywałam przetwory z ogórków na zimę, czyli ogórki konserwowe, ogórki kiszone, ogórki curry, krokodylki itp. Jako, że był to mój debiut, to bardzo bałam się o to jak wyjdą. Korzystałam co prawda z różnych przepisów, ale to i tak nie dawało mi stuprocentowej pewności, że przetwory wyjdą. Każda gospodyni(...)Dlatego czegoś dałam mniej czegoś więcej i muszę przyznać, że trafiłam z tymi proporcjami idealnie w gusta mojej rodziny. Wszyscy zajadali się wszystkimi ogóreczkami. Szczególnie do gustu przypadły wszystkim ogórki konserwowe z ostrą papryką, dlatego ten przepis podaję jako pierwszy. Oto on: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ogórki gruntowe (raczej takie średniej wielkości i małe) Do każdego słoika
Waniliowe Improwizacjeziemniaczków. Polecam! Składniki: około 0,5 kg ogórków gruntowych Zalewa: 150ml przegotowanej i wystudzonej wody 1 pełna łyżka miodu 1 przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku 3 łyżki octu 1 pełna łyżeczka soli *** Ogórki myjemy, osuszamy i obieramy ze skórki *** *** Obrane ogórki kroimy w plasterki lub ścieramy na tarce *** *** Przygotowujemy zalewę. Wszystkie składniki(...)przygotowaną zalewę wlewamy do ogórków, mieszamy *** *** Ogórki razem z zalewą przekładamy do słoika, zamykamy i odkładamy do lodówki na minimum 1 godzinę. Ogórki możemy przechowywać w lodówce przez kilka dni *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: SAŁATKA Z CUKINII DO SŁOIKÓW PRZEPIS TUTAJ Ogórki w zalewie gyros Przepis tutaj (KLIK) Ogóreczki krokodylki Przepis tutaj (KLIK) Artykuł
Blog z ApetytemPotocznie nazywane tez krokodylkami, chyba jedne z moich ulubionych wersji ;) Przygotowanie jest banalnie proste, każdy sobie poradzi. To co czas zabrać się do pracy! :) Na 1 porcję potrzebujemy: 2,5 kg ogórków 1,5 główki czosnku 2 łyżki chili 4 łyżki soli 8 łyżek oleju 1,5 szklanki octu 1,5 szklanki cukru Ogórki kroimy w ćwiartki
Kolejny blog o gotowaniuOgóreczki krokodylki Ten przepis to prawdziwy hit! Chrupiące i przepyszne ogórki, doskonale sprawdzą się jako przekąska na imprezie lub dodatek do mięska z grilla. Są łatwe do zrobienia i smakują każdemu. Polecam! Składniki: 2 kg ogórków gruntowych 3 łyżki soli pół szklanki oleju 1 łyżka słodkiej papryki mielonej 1 łyżeczka chilli w proszku (można dać trochę(...)się rozpuści *** *** Zalewę odkładamy do przestudzenia. Z ogórków odlewamy wodę która się wytworzyła (możemy ją zlać do miseczki i w razie jakby zabrakło nam zalewy dopełnić ją słoiki). Do ogórków wlewamy olej, mieszamy. Wsypujemy paprykę słodką i chilli, ponownie dokładnie mieszamy *** *** Czosnek obieramy i drobno kroimy *** *** Pokrojony czosnek dodajemy do ogórków, mieszamy *** *** Dodajemy przestudzoną ale jeszcze ciepłą
Blog z ApetytemPyszne lekko słodko-pikantne ogórki po meksykańsku, znane również jako krokodylki. Idealne do kanapek, mięsa czy grilla. Jeśli lubicie ostrzejsze smaki polecam dodać trochę papryczek piri piri. Ogórki są takie pyszne, że w każdy weekend przerabiam po kilka kilogramów ogórków - używam ogórków kaliskich - są dla mnie najlepsze. Przygotowanie tych ogórków najlepiej rozłożyć
CookYourselfPyszne lekko słodko-pikantne ogórki po meksykańsku, znane również jako krokodylki. Idealne do kanapek, mięsa czy grilla. Jeśli lubicie ostrzejsze smaki polecam dodać trochę papryczek piri piri. Ogórki są takie pyszne, że w każdy weekend przerabiam po kilka kilogramów ogórków - używam ogórków kaliskich - są dla mnie najlepsze. Przygotowanie tych ogórków najlepiej rozłożyć
CookYourselfDomowych przetworów ciąg dalszy. Dziś zapraszam ogórki z chili i czosnkiem. Krokodylki. Mocno pikantne, doskonałe jako zakąska, lub zagryzka na zakrapianej imprezie. U mnie sprawdzają się i do grilla i do obiadu. Przygotowuje się je bardzo prosto i szybko. Jeśli tylko lubicie takie smaki to zachęcam do przygotowania. W zimie jak znalazł :) Składniki ( na 4 słoiki
Kuchnia z widokiem na ogródSprawdź inne wyszukiwania: