Ogórki po królewsku – pyszne i ekspresowe w wykonaniu!

Ogórki po królewsku – pyszne i ekspresowe w wykonaniu!

Ogórki po królewsku – pyszne i ekspresowe w wykonaniu!

Przepis na : obiad

Ogórki po królewsku – pyszne i ekspresowe w wykonaniu! Rewelacyjna marynowana sałatka z ogórków, którą możemy jeść już po godzinie od przygotowania. Świetnie pasuje jako dodatek do mięs, ryb, kanapek, potraw z rusztu, a po zmieszaniu z jogurtem naturalnym możemy serwować ją jako pyszną mizerię do ziemniaczków. Polecam!     Składniki: około 0,5 kg ogórków gruntowych Zalewa: 150ml przegotowanej i wystudzonej wody 1 pełna łyżka miodu 1 przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku 3 łyżki octu 1 pełna ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.