Pilke wersja II

Pilke wersja II

Pilke wersja II

W tym roku sezon na przetwory zaczął się wcześniej.  Ogórki w słoje wkładam już teraz.  Bo z powodu suszy mogą wcześniej zniknąć z pól i handlu:( Sezon ogórkowy może być krótki:) Składniki : 1 kg ogórków nasiennych, najlepsze będą takie przejrzałe 25 dag czerwonej papryki, u mnie zielona 1/5 szklanki octu 1 i 1/2 szklanki wody liście laurowe, kilka ziaren pieprzu, gorczyca 2-3 dag cukru, 2-3 dag soli ewentualnie pomidorki koktajlowe i papryka zielona P rzygotowanie: Umyte ogórki przekroić wzdłuż na 4 cz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Proste Potrawy

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Proste PotrawyProste Potrawy

Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ogórki, przetwory

Inne przepisy z Proste Potrawy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.