również można ją zabrać w pojemniku na śniadanie do pracy. SKŁADNIKI 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 4 jajka 100 g ryżu (1 torebka) 1 mały słoik ogórków konserwowych 1 mała puszka kukurydzy 1 mała cebula 2-3 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy sól, pieprz, szczypta ziół prowansalskich opcjonalnie do dekoracji szczypiorek WYKONANIE Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie
Passions hobbies lifeMimo, że nie należę do fanów karkówki ta wersja bardzo mi smakuje ;-) Zapraszam!!! Składniki: 1,5 kg karkówki, 0,5 kg pieczarek, 3 cebule ( średniej wielkości), słoik ogórków konserwowych ( pojemność 0,75 lub 1 l), 200 ml ketchupu, oliwa/ olej do smażenia + 4 łyżki do zalewy, mąka pszenna, sól, pieprz Wykonie: Karkówkę kroimy w plastry o grubości
Passion of Cookingczystej postaci, bez dodatków chemicznych - a są tam, niestety.... Składniki: makaron tortellini z szynką, 500 g ( 2 opakowania po 250 g) ogórki konserwowe - słoik 1 l papryka konserwowa - słoik 1 l 8 jaj kukurydza konserwowa słodka - słoik 0,8 l (lub dwie puszki) sól, pieprz, rozmaryn - według uznania czosnek granulowany - łyżeczka majonez - 0,5 l Wykonanie: Makaron ugotować(...)osolonej wodzie. Pilnować by był miękki, ale nie rozgotowany (łatwo przedobrzyć). Przelać obficie wodą, by się nie posklejał. Jaja ugotować na twardo, wystudzić, obrać, pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć. Ogórki i paprykę odsączyć i pokroić w kostkę - nie musi być bardzo drobna. Wszystkie składniki na sałatkę umieścić w dużym naczyniu i dodając przyprawy połączyć ze sobą. Przyprawy dodać według
Poezja Smaków - blog kulinarnywywar warzywny 1,5 L · ziemniaki 4-5 szt · cebula · wieprzowina 25 dag · tłuszcz · mąka pszenna 1,-2 łyżki · ogórki konserwowe 2-3 szt · sól · pieprz · kminek mielony · przyprawa do zup Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wywarem, ugotować. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać. Mięso umyć, pokrajać w kostkę, podsmażyć razem z cebulą, skropić wodą, udusić
Camilla w kuchnikolejna potrawa wigilijna, która jest tradycją w naszym domu, wszyscy bardzo ją lubimy RYBY W ZALEWIE POMIDOROWEJ . SKŁADNIKI: 1kg. filetów z mintaju lub z morszczuka cebula ogórek konserwowy 2-3 jajek masło klarowane ZALEWA: 2 szkl. wody 1/2 szkl. oliwy 2-3 łyżek cukru 3 łyżki kechupu 1 mały przecier pomidorowy 6 łyżek octu sól, pieprz, ziele angielskie
Kuchnia Beatykilkugodzinnym schłodzeniu, kiedy składniki się „przegryzą”. Polecam:) 400-500g drobnego makaronu 1 słoik tuńczyka w oliwie z oliwek (ja kupuję w Lidlu) 5 jajek ogórki konserwowe (u mnie prawie cały słoik) 1 puszka kukurydzy 4-5 łyżek majonezu 1 łyżka musztardy sól, pieprz Makaron gotujemy na al dente w osolonym wrzątku. Odcedzamy. Przekładamy do dużej miski
Smaki Na TalerzuSkładniki: Ziemniaki ugotowane 500 g Por biała część i jasnozielona średniego pora Cebula czerwona mała Ogórki konserwowe 5-6 średniej wielkości Natka pietruszki 1/2 pęczka Majonez 2 łyżki Jogurt naturalny 2 łyżki Sól Pierz Przygotowanie: Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie do miękkości. Przestudzić, obrać i pokroić w większą kostkę. Pora pokroić w półplasterki, posolić
Kulinarne przygodymajonez średni · Mały kalafior · Biała końcówka pora · 5 ogórków konserwowych · 4 jajka · 1 pęczek rzodkiewki · Sól · Pieprz(...)Następnie myjemy kalafior i ścieramy na tarce o dużych oczkach i robimy następną warstwę sałatki, solimy i pieprzymy i ponownie smarujemy cienko majonezem. 3. Por oraz ogórki drobno kroimy i układamy na majonezie. Ponownie smarujemy cienko majonezem. 4. Następną warstwą są drobno posiekane jajka, które również smarujemy majonezem i na koniec układamy startą na tarce
Kulinarna Chwilafilety z kurczaka · 1 cebula czerwona · 7 ogórków konserwowych · 1 puszka kukurydzy · połowa dużej kapusty pekińskiej · przyprawa gyros 1 opakowanie(...)pokroić na małe kawałki, wymieszać z przyprawą i odstawić do lodówki na minimum godzinę. Po tym czasie usmażyć na rozgrzanej patelni i odstawić do przestudzenia. Kukurydzę odcedzić i odstawić. Ogórki, kapustę pekińską i cebulę pokroić w drobną kostkę. W misce ułożyć warstwy: 1.mięso 2.ketchup 3.ogórki 4.cebula 5.kukurydza 6.majonez 7.ketchup 8.kapusta Sałatkę wstawić do lodówki i schłodzić
Calzonella.comŚląskimi lub kopytkami. Składniki: · 1 kg schabu · ½ papryki żółtej · 3 ogórki konserwowe · Mąka pszenna do panierki · Koncentrat pomidorowy · ½ szklanki śmietany(...)ziemniaczanej Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. 2. Na środku każdego kawałka mięsa układamy po plasterku papryki żółtej, czerwonej oraz ogórka. 3. Zawijamy robiąc roladki. 4. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju. 5. Na drugiej patelni prużymy pokrojoną drobno cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek
Kulinarna ChwilaPropozycja sałatki z dodatkami, czyli papryką kolorową, ogórkami kiszonymi, kukurydzą, jajkami na twardo i ryżem. Do sałatki z szynką możecie dodać groszek, fasolkę posiekaną, marynowaną paprykę, pieczarki, ogórki konserwowe, a zamiast ryżu dowolną kaszę, krótki makaron czy soczewicę. Będzie pysznie! Do wszelakich przekąsek, pieczywa, deski serów polecam SKŁADNIKI: 300 g szynki posiekanej w kostkę 400 g puszka kukurydzy
Zasmakuj Kuchnilunch. Składniki (4 porcje) -8 kromek chleba tostowego (ew. 4 bułki) -2 puszki tuńczyka (ok 350-400 g) -1 gałązka selera naciowego -1/2 małej czerwonej cebuli -2 ogórki konserwowe -8 plasterków sera cheddar -1 pomidor -1,3 szkl. majonezu -sok z połowy limonki -1 łyżka posiekanej natki pietruszki -1/2 łyżeczki suszonych płatków chili lub ostra papryka -sól
Zielona Kuchniaworeczki ryżu, ugotowane i ostudzone 1 puszka tuńczyka w oleju 100 g sera żółtego tartego 6 jajek ugotowanych i ostudzonych 1/2 puszka kukurydzy 4 ogórki konserwowe 1/2 część pora, biała sól, pieprz do smaku 2 łyżki ketchupu 4-5 łyżek majonezu(...)zalewy. Ryż doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy ketchup, dokładnie mieszamy. Na dno miski przekładamy ryż, na to rozkładamy tuńczyka i smarujemy majonezem. Na to rozkładamt kukurydzę, pokrojonego ogórka i smarujemy majonezem, Następnie rozkładamy pokrojony por, doprawiamy do smaku. Jajka trzemy na tarte jarzynowej - żółtka osobno i białka osobno. Sałatkę polewamy ketchupem i smarujemy majonezem
Kulinarne Fantazje Mariolis.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); - 4 jajka - 2 ogórki konserwowe (100 g ) - płaska łyżka koncentratu pomidorowego - 2 łyżki keczupu łagodnego - szczypta ostrej papryki mielonej - łyżeczka mąki - łyżeczka posiekanego szczypiorku - sól, pieprz -200 ml wody W małym rondelku(...)wody, następnie zdjąć z ognia i wlać koncentrat pomidorowy wymieszany z mąką i resztą zimnej wody. Dokładnie wymieszać i zagotować. Doprawić solą, pieprzem, papryką. Ogórki drobniutko pokroić w kostkę, włożyć do sosu, jeszcze raz zagotować, wlać keczup. Ugotowane na twardo jaja obrać, przeciąć wzdłuż na połówki, ułożyć na półmisku żółtkiem do góry, zalać sosem, posypać zieleniną
Kulinarne przemysleniabardzo nam posmakowała. SAŁATKA GRZYBOWA POLANA /wg Kuchni Broni 1 duży słoik pieczarek marynowanych 2 duże marchewki 3 ziemniaki 300 g piersi z kurczaka 3 jajka 3 duże ogórki konserwowe 100 g żółtego sera majonez natka pietruszki i szczypiorek sól, pieprz, papryka słodka i ostra, pieprz ziołowy Mięso kurczaka pokroić w drobną kostkę, doprawić solą, pieprzem, pieprzem ziołowym, papryką
Pieguskowa Kuchnia