kilkugodzinnym schłodzeniu, kiedy składniki się „przegryzą”. Polecam:) 400-500g drobnego makaronu 1 słoik tuńczyka w oliwie z oliwek (ja kupuję w Lidlu) 5 jajek ogórki konserwowe (u mnie prawie cały słoik) 1 puszka kukurydzy 4-5 łyżek majonezu 1 łyżka musztardy sól, pieprz Makaron gotujemy na al dente w osolonym wrzątku. Odcedzamy. Przekładamy do dużej miski
Smaki Na TalerzuSkładniki: Ziemniaki ugotowane 500 g Por biała część i jasnozielona średniego pora Cebula czerwona mała Ogórki konserwowe 5-6 średniej wielkości Natka pietruszki 1/2 pęczka Majonez 2 łyżki Jogurt naturalny 2 łyżki Sól Pierz Przygotowanie: Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie do miękkości. Przestudzić, obrać i pokroić w większą kostkę. Pora pokroić w półplasterki, posolić
Kulinarne przygodymajonez średni · Mały kalafior · Biała końcówka pora · 5 ogórków konserwowych · 4 jajka · 1 pęczek rzodkiewki · Sól · Pieprz(...)Następnie myjemy kalafior i ścieramy na tarce o dużych oczkach i robimy następną warstwę sałatki, solimy i pieprzymy i ponownie smarujemy cienko majonezem. 3. Por oraz ogórki drobno kroimy i układamy na majonezie. Ponownie smarujemy cienko majonezem. 4. Następną warstwą są drobno posiekane jajka, które również smarujemy majonezem i na koniec układamy startą na tarce
Kulinarna Chwilafilety z kurczaka · 1 cebula czerwona · 7 ogórków konserwowych · 1 puszka kukurydzy · połowa dużej kapusty pekińskiej · przyprawa gyros 1 opakowanie(...)pokroić na małe kawałki, wymieszać z przyprawą i odstawić do lodówki na minimum godzinę. Po tym czasie usmażyć na rozgrzanej patelni i odstawić do przestudzenia. Kukurydzę odcedzić i odstawić. Ogórki, kapustę pekińską i cebulę pokroić w drobną kostkę. W misce ułożyć warstwy: 1.mięso 2.ketchup 3.ogórki 4.cebula 5.kukurydza 6.majonez 7.ketchup 8.kapusta Sałatkę wstawić do lodówki i schłodzić
Calzonella.comŚląskimi lub kopytkami. Składniki: · 1 kg schabu · ½ papryki żółtej · 3 ogórki konserwowe · Mąka pszenna do panierki · Koncentrat pomidorowy · ½ szklanki śmietany(...)ziemniaczanej Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. 2. Na środku każdego kawałka mięsa układamy po plasterku papryki żółtej, czerwonej oraz ogórka. 3. Zawijamy robiąc roladki. 4. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju. 5. Na drugiej patelni prużymy pokrojoną drobno cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek
Kulinarna ChwilaPropozycja sałatki z dodatkami, czyli papryką kolorową, ogórkami kiszonymi, kukurydzą, jajkami na twardo i ryżem. Do sałatki z szynką możecie dodać groszek, fasolkę posiekaną, marynowaną paprykę, pieczarki, ogórki konserwowe, a zamiast ryżu dowolną kaszę, krótki makaron czy soczewicę. Będzie pysznie! Do wszelakich przekąsek, pieczywa, deski serów polecam SKŁADNIKI: 300 g szynki posiekanej w kostkę 400 g puszka kukurydzy
Zasmakuj Kuchnilunch. Składniki (4 porcje) -8 kromek chleba tostowego (ew. 4 bułki) -2 puszki tuńczyka (ok 350-400 g) -1 gałązka selera naciowego -1/2 małej czerwonej cebuli -2 ogórki konserwowe -8 plasterków sera cheddar -1 pomidor -1,3 szkl. majonezu -sok z połowy limonki -1 łyżka posiekanej natki pietruszki -1/2 łyżeczki suszonych płatków chili lub ostra papryka -sól
Zielona Kuchniaworeczki ryżu, ugotowane i ostudzone 1 puszka tuńczyka w oleju 100 g sera żółtego tartego 6 jajek ugotowanych i ostudzonych 1/2 puszka kukurydzy 4 ogórki konserwowe 1/2 część pora, biała sól, pieprz do smaku 2 łyżki ketchupu 4-5 łyżek majonezu(...)zalewy. Ryż doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy ketchup, dokładnie mieszamy. Na dno miski przekładamy ryż, na to rozkładamy tuńczyka i smarujemy majonezem. Na to rozkładamt kukurydzę, pokrojonego ogórka i smarujemy majonezem, Następnie rozkładamy pokrojony por, doprawiamy do smaku. Jajka trzemy na tarte jarzynowej - żółtka osobno i białka osobno. Sałatkę polewamy ketchupem i smarujemy majonezem
Kulinarne Fantazje Mariolis.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); - 4 jajka - 2 ogórki konserwowe (100 g ) - płaska łyżka koncentratu pomidorowego - 2 łyżki keczupu łagodnego - szczypta ostrej papryki mielonej - łyżeczka mąki - łyżeczka posiekanego szczypiorku - sól, pieprz -200 ml wody W małym rondelku(...)wody, następnie zdjąć z ognia i wlać koncentrat pomidorowy wymieszany z mąką i resztą zimnej wody. Dokładnie wymieszać i zagotować. Doprawić solą, pieprzem, papryką. Ogórki drobniutko pokroić w kostkę, włożyć do sosu, jeszcze raz zagotować, wlać keczup. Ugotowane na twardo jaja obrać, przeciąć wzdłuż na połówki, ułożyć na półmisku żółtkiem do góry, zalać sosem, posypać zieleniną
Kulinarne przemysleniabardzo nam posmakowała. SAŁATKA GRZYBOWA POLANA /wg Kuchni Broni 1 duży słoik pieczarek marynowanych 2 duże marchewki 3 ziemniaki 300 g piersi z kurczaka 3 jajka 3 duże ogórki konserwowe 100 g żółtego sera majonez natka pietruszki i szczypiorek sól, pieprz, papryka słodka i ostra, pieprz ziołowy Mięso kurczaka pokroić w drobną kostkę, doprawić solą, pieprzem, pieprzem ziołowym, papryką
Pieguskowa Kuchniamacie zatem pomysłu na obiad nie zastanawiajcie się dłużej - ta zapiekanka na pewno każdemu posmakuje :) Składniki: 2 filety z kurczaka 200 g ryżu 1 czerwona papryka kilka małych ogórków konserwowych (lub 3-4 większe) przyprawa gyros 250 żółtego sera majonez keczup Filety z kurczaka pokroić w kostkę i przyprawić przyprawą do gyrosa (ja zużyłam 3/4 z 40g opakowania). Dokładnie
My simple kitchenpapryki... mmmm... :-) Pasta twarogowo-tuńczykowa PASTA TWAROGOWO-TUŃCZYKOWA 200g twarogu półtłustego 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (185g) 3 jaja 1 zielona papryka 1 czerwona cebula 1 ogórek konserwowy 3 łyżeczki miękkiego masła 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 1 łyżka słodkiej papryki mielonej natka pietruszki sól świeżo mielony pieprz Tuńczyka odsączamy. Jaja gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno
peggiwkuchnikolorowe warstwy. Idealnie pasuje na różne spotkania rodzinne i imprezy. Składniki: - 6 dużych jajek - puszka kukurydzy - puszka czerwonej fasoli - pęczek szczypiorku - około 20 dag sera żółtego - 4 - 5 ogórków konserwowych - majonez kętrzyński - ketchup - sól Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy na ćwiartki. Delikatnie solimy i przykrywamy warstwą majonezu. (około 5 - 7 łyżek) Fasolę przelewamy wrzącą
Pan i Pani Smith w kuchnitaką sałatkę, często przyrządzam ją na kolację wigilijną. Do sałatki użyłam majonezu tradycyjnego od Firma Roleski Składniki: 500 gram filetów śledziowych 2 cebule 4- 5 jajek 5 ogórków konserwowych 200 gram sera żółtego oliwa majonez tradycyjny od Firma Roleski sól,pieprz Sposób przygotowania: Śledzie przekładamy do miski, zalewamy zimną wodą, moczymy przez 1,5 godziny. Cebulę
Bajeczna KuchniaSkładniki: 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka czarnej fasoli 1/2 puszki ciecierzycy 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 1/3 opakowania mrożonej zielonej fasolki szparagowej 3 szalotki 3 gałązki selera naciowego 1 ogórek konserwowy 5-6 patisonów z zalewy octowej 2 ząbki czosnku 2 duże łyżki koncentratu pomidorowego oliwa z oliwek pieprz, sos sojowy, majeranek, oregano, mielona ostra papryka, mielona słodka papryka Zaczynamy
vegetanie