słusznie zauważyła moja mama, lato niestety dobiega końca. Dziś w ramach protestu - NA OBIAD - zjadłam lody :)) Ale lody to nie byle jakie! Domowej roboty malinkowe! Z dużą zawartością białka (ponad 25g), bez cukru (za wyjątkiem fruktozy z malin), z niską zawartością tłuszczu i węgli :) Delicje! Składniki: 1 miarka białka - u mnie ciasteczkowe Prostar 100% Whey od Ultimate Nutrition 150g
Spektrum Smakusię ciało po upadku z takiej wysokości. Chyba jesteśmy dziwną parą. Romantyczne kolacje też odpadają, bo najprawdopodobniej od płomienia świecy spaliłabym sobie grzywkę, a Najcierpliwszy brodę. Pozostają zwykłe kolacje, obiady i śniadania, które jemy razem, gadamy i jest fajnie. Dziś proponujemy makaron ze szpinakiem, bryndzą i oscypkiem, z domowym sosem pomidorowym. Jak nie macie bryndzy i oscypka to może być
ladykitchenChciałam przygotować coś na szybko, prosto, ale nie chciałam biec do sklepu z długą listą zakupów. Zajrzałam do szafek, a potem na Kwestia Smaku i do dzieła! Fajny ten obiad wyszedł i taki smaczny, że zawartość talerzy zniknęła w oka mgnieniu. Szybko, lekko, pysznie i aromatycznie. Ja postawiłam na świeży rozmaryn, bo tymianek jakiś czas temu marnie skończył pod moją
Blondynka GotujeTakie sałatki to dobry pomysł na szybki posiłek. W gorące lato zastąpią obiad, w chłodniejsze dni - są świetnym dodatkiem do kolacji. Feta sprawia, że sałatka jest naprawdę sycąca. Dobry pomysł na lunch do pracy. Polecam. składniki 200 g fety 300 g ugotowanego, obranego bobu 300 g ugotowanej zielonej fasolki szparagowej 8 suszonych pomidorów 7-8 oliwek - dałam z ostrą
Stare Garykaszą jęczmienną (w sumie z żadną inną kaszą też nie). Ale to był strzał w 10. Specyficzny smak szczawiowej został zachowany, a jednocześnie taka zupa może stanowić pełnoprawny obiad. Zdecydowanie polecam. Pamiętać należy, że szczawiową obowiązkowo należy podawać z jajkiem. To ze względu na pewne składniki zawarte w szczawiu, które niezbyt korzystnie wpływają na organizm. A które z kolei
Marder&Marder Manufacturejestem przyzwyczajona żeby w każdą niedzielę był na obiad rosół jak to jest w wielu domach. U nas zawsze gotowało się to na co mieliśmy ochotę, oczywiście w miarę możliwości. Rosół gotuję więc wtedy kiedy po prostu mamy ochotę go zjeść albo kiedy potrzebuję zrobić zapas do zamrożenia - z przeznaczeniem do wykorzystania do innych potraw. Lato chyba nie jest najlepszą
Smaczna Pyzadeszcze. Posiłki dostosowujemy do temperatury, mimo wahań temperatury żadnego smażonego, żadnych gęstych zup. W zasadzie to człowiek sam nie wie, co by chciał zjeść. Mam dla Was pomysł na obiad. Albo i kolację. Naprawdę szybko i lekko, a jednocześnie bez obaw, że od stołu wstaniecie głodni :) Ciasto naleśnikowe (na około 12 sztuk): 2 szklanki mleka, 2 jajka, 2/3 szklanki mąki
Codzienna kuchnia niecodziennaIdealny dodatek do każdego obiadu. Okres gromadzenia zimowych zapasów czas zacząć ! Składniki: 1 kg fasolki szparagowej, 1 kg cebuli, 1 kg cukinii młodej, 1 kg kiszonych ogórków, 1 kg pomidorów, 1 kg papryki. Składniki na zalewę: 1 litr wody, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka kwasku cytrynowego, ziele angielski, pieprz ziarnisty, czosnek. Wykonanie: Fasolę, paprykę i cukinię wypłukać z papryki wyjąć
Tradycyjna KuchniaSzybki i pyszny obiad dla zapracowanych. Aromatyczny kurczak, słodki ananas, ciągnący się ser i złociste ziemniaczki, to po prostu nie może smakować inaczej niż genialnie :) Kurczaka warto zrobić od razu nieco więcej, bo w następnym poście pokażę Wam jak pysznie można go jeszcze wykorzystać :) SKŁADNIKI (4 porcje) 2 podwójne piersi z kurczaka 8 plastrów świeżego ananasa lub w lekkim syropie
DefinicjaSmakudobrze wystudzić, zimny wyłożyć na talerz - taki budyń jest wskazany przy dietach lekkostrawnych, można go podać z sosem jogurtowym do pieczywa lub porcje podgrzać i z sosem koperkowym na obiad..................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięnasz farsz, zwinąć w rulon i podsmażyć na maśle. Aromaty się połączą, ser rozpuści. Doda też to dodatkowego posmaku. Gotowe naleśniki można posypać dodatkowo parmezanem. Prosty szybki sposób na obiad lub ciepłą przekąskę:) Smacznego
Basia w kuchniZapiekanka z ryżem, młodą kapustą, pysznymi gruntowymi pomidorami z mozzarellą i tymiankiem. Wegetariański obiad, ale smakuje również mięsożercom :) Świetnie się sprawdzi jako danie dla całej rodziny, w tym dla naszych dzieci. Zapiekanka z ryżem, młodą kapustą i pomidorami to danie bezglutenowe, więc idealne dla tych, którzy glutenu nie tolerują. Składniki: (4-5 porcji) 250 g ryżu 2 szklanki wody
Moja Delicjazapewne zauważyliście klopsiki, pulpeciki są moją ulubioną formą podawania mięsa. Te dzisiejsze to świetna propozycja na ciepło i na zimno, na obiad i na przyjęcie. Tym razem w lekko słodkawym wydaniu i oczywiście
Szybko Tanio Smacznieczyli połączenie bardzo fajnych sezonowych smaków. U nas była na kolację, a resztę wykorzystaliśmy do obiadu. Składniki: 1 nieduży kalafior 3-4 ogórki małosolne 1 duży pomidor 1 czerwona papryka zielona cebulka drobno posiekany koperek 1-2 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Kalafiora podzielić na różyczki, ugotować na półtwardo w lekko osolonym wrzątku. Odcedzić, zahartować zimną wodą
Kuchnia domowa AniDzisiaj mam dla was kilka pomysłów w sam raz na szybki obiad, czy kolacje w wakacyjne upały (co prawda teraz pogoda za oknem nie do końca taka.. ale to i tak nie przeszkadza, by ich nie wypróbować :D ) Smacznego oglądania ^^ brokułowe gofry z tuńczykiem, pomidorem i sosem czosnkowym Pieczone marchewkowe kofty z sosem orzechowym Moje ostatnie odkrycie
More food, love and dreams