obiad - 94612 przepisów (strona:3342/6308)

Placuszki z brązowego ryżu i młodej kiszonej kapusty z pomidorowym sosem i warzywami 167

naszej kuchni królują tego lata kasze i warzywa. Przedstawiam Wam dzisiejszy obiad. Placuszki z brązowego ryżu i młodej kiszonej kapusty z pomidorowym sosem i warzywami - papryką, cukinią, bobem i kukurydzą w sosie pomidorowym... Kiszona kapusta, której użyłam była tak miękka, że nie musiałam jej gotować. Widocznie została ukiszona bardzo młoda. Poza sezonem placuszki można podać z dowolnym sosem gulaszowym

Czerwień i błękit
Marchewka duszona 178

Młoda marchewka ..duszona...pyszny dodatek do obiadu .. 1 kg marchwi  2 ząbki czosnku  1 łyżeczka cukru  sól, pieprz  listek laurowy  ziele angielskie  2 łyżki masła  1 łyżeczka mąki Marchew obrać i pokroić w kostkę lub plasterki, czosnek przecisną przez praskę.Zalać wodą do przykrycia marchewki, dodać przyprawy oraz masło.Gotować do miękkości marchewki

Moje domowe kucharzenie
Cukinia z makaronem ryżowym i suszonymi pomidorami 209

Propozycja obiadu z serii w 15 minut z wykorzystaniem sezonowych warzyw, a co pochwalę się: z mojej własnej uprawy. Składniki na dwie duże porcje (spokojnie, to prawie same warzywa): 1 cukinia zielona 1 cukinia żółta 5-6 połówek suszonych pomidorów 2 łyżki pomidorowego pesto (lub: 2 łyżki koncentratu pomidorowego/2 pomidory obrane ze skórki) 100 g makaronu ryżowego przyprawy: sól, szczypta

greenscarf
Letni obiad wegetariański II, wzdłuż Wisłoka 194

Kolejny obiad z cyklu: smacznie, sezonowo i niedrogo. Na zdjęciu: duszony szpinak z cieciorką, cukinia i seler w pomidorach, fasolka z sezamem, kasza gryczana i jajko od „szczęśliwej kury”. A może by na spacer wzdłuż Wisłoka? Kolorowy most Most Zamkowy, a wcześniej park linowy, ale o tym w oddzielnym poście Dziwne murale W tle skatepark dirtpark scena muzyczna pomnik rzeszowskiego

Qlinarnie i Qlinarnie
Wegetariańskie kotlety z botwinki 188

mąż pyta mnie „co dziś na obiad?” to najczęściej usłyszy „kotlety” ;) Jestem już uzależniona od wszelkiego rodzaju wegetariańskich kotletów z przeróżnych kasz. Przyrządza się je szybko, zawsze je piekę więc tym bardziej są zdrowe no i do tego smaczne. Burgery z botwinką robiłam już kilka razy ale te na które znalazłam przepis na blogu Gotuję

Mienta blog
Młoda marchewka w maślanym sosie 265

przygotowania młodej marchewki. Dodanie czosnku powoduje, że marchewka nie jest mdła, a sos z masłem pyszny! Chyba pierwszy raz mogę powiedzieć gotowana marchewka jest smaczna! Bardzo dobry dodatek do obiadu. inspiracją był przepis z  tej  strony składniki 300 g  młodej  marchewki 1 szklanka wody 45 g masła 3 - 4 gałązki ziół - tymianek, majeranek, oregano szczypta soli

Stare Gary
Pierożki ze szpinakiem i ricottą 202

Pierożki trochę podobne do do włoskich ravioli, delikatne z kremowym serkiem ricotta to pyszny obiad czy wczesna kolacja. Polecam wszystkim tym bardziej że robi się je bardzo szybko. Do pierożków polecam sos czosnkowo - jogurtowy [ klik ] Pierożki ze szpinakiem i ricottą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Placek z cukinii pełen jogurtowo-czosnkowego sosu 178

najwspanialsza mama spontanicznie i z uśmiechem przyjmuje każdy prezent i wszystkie te wiktuały przynosi do mnie :) Mam więc dla Was kilka propozycji: co zrobić z cukinii na późno-letni obiad lub obiadokolację :) Przepisy odkryte w Lawendowym Domu i zmienione na smak mojej kuchni :) Propozycja nr. 1: Placek z cukinii pełen jogurtowo-czosnkowego sosu! Składniki: Placki: 1 cukinia (ok.600g) - u mnie

Spektrum Smaku
Grillowany łosoś, brązowy ryż i ruccola z podpiekanymi pomidorkami 158

więcej słońca na niebie, tym więcej uśmiechu na pyszczku. I chęci do kulinarnych eksperymentów, a więc blog zapełni się smakołykami! :)) Dziś przepis na jeden z moich banalnie prostych, studenckich obiadów :) Łosoś z grilla z sosem jogurtowo-chrzanowym, brązowy ryż z kaparami i ruccola z podpiekanymi pomidorkami koktajlowymi. Składniki:  1 porcja 1 filet z łososia norweskiego (u mnie mrożony

Spektrum Smaku
Wiosenny lunch - jogurt pełen słodkich kolorów 114

mnie działa, sprawiając, że uśmiecham się do, opatulonych jeszcze w zimowe nostalgie, łódzkich przechodniów :)  W związku z tą toną pozytywnej energii, jaka zwisła nad Łodzią - dziś na wczesny obiad wyczarowałam tęczę smaków zanurzoną w jogurtowym puchu :) Innymi słowy - stado kolorowych owoców i aksamitny jogurt!   Składniki: 300g jogurtu naturalnego 0% - u mnie Jovi 30g płatków z pełnego ziarna

Spektrum Smaku
Makaron z semoliny i lekki sos pomidorowy 107

Ultra szybki obiad z serii "dania studenckie naprędce". Makaron z semoliny z pszenicy twardej durum w lekkim sosie pomidorowym z ziołami. Pachnie włoskimi popołudniami i smakuje wyśmienicie - w sam raz na tak paskudnie deszczowe popołudnie! Składniki: (na 2 porcje) 160g makaronu z semoliny (polecam PASTALSOLE - Capunti alla Puttanesca) 1 puszka (400g z sokiem) obranych włoskich pomidorów w soku pomidorowym

Spektrum Smaku
Delikatne pierogi z jagodami 135

pewnego czasu opiekuję się moją bardzo ciężko chorą babcią. Kilka dni temu wymarzyła sobie na obiad pierogi z jagodami. Pomyślałam, że to świetna okazja aby się sprawdzić! W końcu właściwie nigdy nie robiłam sama pierogów :) Oryginalny przepis pochodzi od koleżanki mojej mamy - mistrzyni w zawijaniu falbanki pierożkowej :) Babcia była zachwycona porcją jagodowych pierogów - ja, cóż... :) W smaku były wyborne

Spektrum Smaku
Kapusta z czerwonym pesto i warzywa z patelni 187

gołąbki nagle... No cóż, przestaje się na gołąbki nadawać, z racji zbyt długiej kąpieli? ;) Moja mama była pełna rozterek, więc pospieszyłam jej z pomocą i tak powstał dzisiejszy obiad :) Składniki: (na 2 porcje) 1/4 główki ugotowanej kapusty worek świeżego szpinaku 1 pomidor pół papryki 2 garści czarnych oliwek 7-10 suszonych pomidorów odrobina wędzonego białego sera (u nas "swojski" krowi

Spektrum Smaku
Bum na BLK. Hit czy kit? :) 146

nowość zapłacić trzeba solidną kasę - którą ja osobiście wolę wpompować w inne zajawki;)) Chyba cierpliwie poczekam, aż rynek się nasyci :)) Miłego dnia i do zobaczenia po południu na obiedzie! :) zdjęcia: getblk.pl oraz google.pl

Spektrum Smaku
Wakacyjna kolacja - lekka sałatka z łososiem 224

każdy mógł położyć sobie dowolną ilość na górę sałatki, jako akcent smakowy. Dodatkiem były dziś pełnoziarniste wafle żytnie, w związku z tym, że kolacja wypadła u mnie w porze obiadu ;) Jako świetne naczynia do podawania i przechowywania sałatek polecam Wam produkty polskiej firmy Glasmark - http://www.glasmark.pl. Osobiście bardzo podoba mi się kolekcja szkło-drewno, w mojej kuchni gości ta salaterka

Spektrum Smaku

Proponowane wyszukiwania