obiad - 94612 przepisów (strona:2764/6308)

Mintaj i panga w sosie śmietanowo – koperkowym 138

aromatycznej, koperkowej śmietance . Próbowałam mintaja i pangę w tym połączeniu, jednak zdecydowanie bardziej polecam pangę, ze względu ja jej łagodny smak – idealnie pasuje do sosu. Danie na piątkowy obiad, ale nie tylko. Powinniśmy jeść ryby przynajmniej 2 razy w tygodniu! Jeśli podoba Ci się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco

Za drzwiami kuchni
Ziemniaki pieczone w przyprawach – niemal jak z ogniska 98

Pyszna alternatywa dla frytek nasiąkniętych tłuszczem! Odpowiednio mocno upieczone w mundurkach ziemniaki smakują prawie tak ja te, pieczone w ognisku. Polecam zarówno jako dodatek do obiadu jak i samodzielny posiłek. Brązowa chrupiąca skórka i gorący, miękki miąższ w środku – rewelacja! Jeśli podoba Ci się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco

Za drzwiami kuchni
Surówka z pora 97

Nieskomplikowana surówka z aromatycznych porów i słodką jabłkową nutą. Ekspresowe przygotowanie, intensywny smak.. Zdrowy dodatek do obiadu Polecam! Jeśli podoba Ci się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z nowymi wpisami! Możesz również polubić ten przepis. Składniki: 2 średnie pory 2 jabłka 2 – 3 łyżki śmietany pieprz, sól Przygotowanie

Za drzwiami kuchni
Leczo z patisonem 85

Zbliża się sezon świeżych polskich warzyw. Papryka, cukinia, patisony… idealne składniki na bogate leczo. Polecam zarówno na obiad jak i na kolację! Składniki: 1 patison 1 cukinia 2 papryki czerwone 2 papryki zielone 2 papryki żółte 1-2 ostre papryczki garść pieczarek 90g koncentratu pomidorowego 2 średnie cebule 3 laski kiełbasy przyprawy: sól, pieprz, czosnek, papryka czerwona słodka Przygotowanie

Za drzwiami kuchni
Przepis #138 Moja Tajska zupa 170

Witajcie, zupy to świetne rozwiązanie na pyszny i sycący obiad. Od kiedy polubiłam się z przyprawą curry dodaję ją do wielu potraw w tym także do zup. Tak też powstała moja zupa tajska. Dodałam dużo warzyw, trochę mięsa, mleczko kokosowe oraz dużo curry. Rodzina się nią zachwycała. Spróbujcie i oceńcie sami;) Składniki (4-6 porcji): Na bulion - 2-3 marchewki

Health-Fit-Life
KOKOSOWE PULPETY Z KURCZAKA W SOSIE CURRY 151

Delikatne kulki z mięsa mielonego z dodatkiem wiórków kokosowych polane korzennym sosem curry w towarzystwie sypkiego ryżu to pyszna propozycja na lekki obiad. Ja przygotowałam je na parze ale można ugotować je np. w bulionie warzywnym lub upiec w piekarniku 😊 PULPETY: 200 g mięsa mielonego z kurczaka 2 łyżki wiórków kokosowych 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego lub 1 duże jajko

Marcepanowa kuchnia
Pyszna sałatka w miodowym sosie 220

sałatka jest niezwykle uniwersalna. Świetnie sprawdzi się solo, jako lekka kolacja. Będzie pysznym dodatkiem do obiadu. Doskonale też zda egzamin jako sałatka do mięs/kiełbas z grilla. Jest przepyszna:) Chrupiące warzywa oraz pyszny dressing, którego miodowy smak świetnie współgra ze słoną fetą, to smaki, w których można się rozsmakować. Polecam jak najbardziej:) 1 czerwona papryka 1 żółta papryka

Smaki Na Talerzu
Sznycle z indyka w jabłkach i borówkach 143

Dzisiaj troszkę inaczej, bo z nutą słodyczy. Nie macie pomysłu na obiad, to ta propozycja jest dla Was. Danie przygotowuje się bardzo szybko a przy tym jest smacznie. Dzięki temu większość czasu możemy spędzić na dworze a zapowiada się całkiem przyjemny dzień. Składniki: Sznycle z piersi indyka Jabłka – ja miałam dwa Borówka cała ze słoika Sól Czubryca zielona Pieprz olej

Smaki Ewy
Suflet brokułowy 195

szklanki mleka 1,5% 20g tartego parmezanu sól, świeżo mielony pieprz, szczypta gałki muszkatołowej masło do posmarowania foremek Do tego przepisu można użyć ugotowanych różyczek brokuła, które zostały po obiedzie, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby ugotować je specjalnie. Trzeba je tylko przed przyrządzeniem ostudzić, bo dodanie gorącego brokuła do ubitej piany spowoduje jej natychmiastowe klapnięcie. W rondelku przygotować

Dietolog
Makaronowe krokiety 142

Makaronowe krokiety to  moją propozycja na smaczny obiad. Do tego proponuję surówkę z pora i Wasz ulubiony sos. Ja dałam czosnkowy. Krokiety można przygotować z makaronu, który pozostał Wam z poprzedniego dnia. Są syte, smaczne i szybkie do zrobienia. Jeśli przygotowaliście coś Państwo z moich przepisów, to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Z góry bardzo dziękuję

O kuchni z uczuciem
Schab duszony w cebuli 136

Schab duszony w cebuli to prosty przepis na bardzo smaczny obiad, któremu nie trzeba poświęcać wiele uwagi. Wystarczy włożyć schab do piekarnika i poczekać, aż udusi się do miękkości. Schab podałam z puree ziemniaczanym i surówką z kapusty. Składniki: około 600 g schabu bez kości 2 cebule 1,5 szklanki bulionu łyżeczka musztardy sól, pieprz, kilka liści laurowych, kilka ziaren

e-PrzepisyKulinarne
Kotleciki drobiowe w krakersowej panierce 173

Hej! Znowu jestem. Ponieważ tyle czasu się nie widzieliśmy, to postaram się więcej nawrzucać materiału. Teraz zrobimy soczyste kotlety drobiowe w krakersowej panierce. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Papryka faszerowana czerwonym ryżem i dodatkami 154

Cena papryki w sklepach jest już do zniesienia. Zrobiłam więc na obiad faszerowaną czerwonym ryżem i innymi dodatkami. Lubię takiego typu dania. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Filet kurczaka w sosie cytrynowym z rodzynkami 152

Kurczak w sosie cytrynowym to ciekawa, prosta, lekka i orzeźwiająca propozycja na letni obiad. Z mocno wyczuwalną nutą cytrusów świetnie komponuje się z ryżem i np. surówką z selera.  Składniki (4 porcje) -podwójny filet z kurczaka -1 cytryna -1/2 cebuli -100ml śmietanki UHT -1 szklanka bulionu -garść rodzynek -1 łyżeczka mąki pszennej -sól, pieprz -2 łyżki oleju

Zielona Kuchnia
Kotlety z boczniaków a'la schabowe (Boczniaki panierowane) 158

sposób wykorzystania boczniaków zna chyba każdy. Z dodatkiem ulubionych świeżych warzyw i kaszą lub ryżem stanowi pełnowartościowy bezmięsny obiad. Przed panierowaniem grzyby można także oprószyć ulubionymi ziołami czy przyprawami. Składniki (4 porcje) -600 g boczniaków -1 jajko -bułka tarta -sól, pieprz -olej do smażenia Przygotowanie Boczniaki umyć, odłożyć na papierowy ręcznik by obeschły. Oprószyć solą i pieprzem. W miseczce rozkłócić

Zielona Kuchnia

Proponowane wyszukiwania