obiad - 94612 przepisów (strona:2764/6308)

Filet kurczaka w sosie cytrynowym z rodzynkami 175

Kurczak w sosie cytrynowym to ciekawa, prosta, lekka i orzeźwiająca propozycja na letni obiad. Z mocno wyczuwalną nutą cytrusów świetnie komponuje się z ryżem i np. surówką z selera.  Składniki (4 porcje) -podwójny filet z kurczaka -1 cytryna -1/2 cebuli -100ml śmietanki UHT -1 szklanka bulionu -garść rodzynek -1 łyżeczka mąki pszennej -sól, pieprz -2 łyżki oleju

Zielona Kuchnia
Kotlety z boczniaków a'la schabowe (Boczniaki panierowane) 171

sposób wykorzystania boczniaków zna chyba każdy. Z dodatkiem ulubionych świeżych warzyw i kaszą lub ryżem stanowi pełnowartościowy bezmięsny obiad. Przed panierowaniem grzyby można także oprószyć ulubionymi ziołami czy przyprawami. Składniki (4 porcje) -600 g boczniaków -1 jajko -bułka tarta -sól, pieprz -olej do smażenia Przygotowanie Boczniaki umyć, odłożyć na papierowy ręcznik by obeschły. Oprószyć solą i pieprzem. W miseczce rozkłócić

Zielona Kuchnia
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, awokado i serem 232

Kolorowe, iście wiosenne mięso z zdrowym wnętrzem. Awokado podane na ciepło ma bardzo fajny smak. A dobrze doprawione stanowi rewelacyjny dodatek do wielu dań. Taki obiad zaspokoi nawet wybredne podniebienia. Filet z piersi kurczaka Ostra czerwona papryka ½ awokado Garść szpinaku baby (świeżego) 50 g żółtego sera Sól Pieprz świeżo mielony Czerwony pieprz 1 jajko Bułka tarta Filet z kurczaka kroimy

VioletoweKucharzenie
WOŁOWY BURGER PO HAWAJSKU 177

Burger wołowy z żytnio- razową bułką, ze świeżym ananasem, mieszanką sałat, ogórkiem z chili i pysznym sosem majonezowym z curry i suszonymi pomidorami. Kiedy przychodzi chęć

SMYKWKUCHNI
" PASZTECIKI " PO MYŚLIWSKU 244

Fantastyczne , proste danie , które możemy podać jako przystawkę , na śniadanie , kolację lub obiad.  Ciasto na naleśniki : ************************** 20 dag. mąki pszennej 1 szkla. wody 1 szkl.mleka 2 jajka 1 łyżka oliwy sól 0.5 łyżeczki gałki muszkatołowej 0.5 łyżeczki przyprawy myśliwskiej  olej do smażenia Farsz : ************************ 25 dag.małych pieczarek 2 cebule sól i pieprz pół łyżeczki zmielonego jałowca oliwa

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
FALAFEL – kuchnia arabska 224

Dziś pokażę Wam jak robię przepyszny falafel z ciecierzycy – tak pyszny, jak jadłam w Egipcie! Smażone kulki z ciecierzycy są bardzo popularne w krajach arabskich. Idealne jako samodzielny obiad z zestawem surówek, albo dodatek do pity czy arabskiego chlebka. Świetnym dodatkiem jest sos jogurtowy lub sos tahini na bazie pasty sezamowej – złagodzi on intensywny i ostry smak kotlecików

Ostra na Słodko
Mięso z grilla palce lizać, czyli podudzia w marynacie keczupowo-cebulowej 135

minut lub dłużej, jeśli wolimy mięso bardziej wypieczone. Doskonałym dodatkiem do mięsa z grilla jest prezentowana już wcześniej surówka coleslaw . Naprawdę nie trzeba nic więcej, żeby podać wspaniały obiad w ogrodzie na przykład z okazji urodzin czy w czasie majowej rozpusty kulinarnej. Podudzia z kurczaka w marynacie keczupowo-cebulowej Składniki na 2 porcje: 5 podudzi z kurczaka

KulinarneImpresje.pl
NAJLEPSZE PRZEPISY NA MAJÓWKĘ 229

ROZMARYNEM I JABŁKIEM PIECZONE NA GRILLU BIAŁE KIEŁBASKI PO WŁOS KU PRZEPIS NA SZASZŁYKI NA GRILLA WYTRAWNE MINI TARTY Z ŁOSOSIEM, GRUSZKĄ I SERKIEM  TACOS Z TORTILLI! NA OBIAD LUB IMPREZĘ! FRITTATA Z MŁODYCH ZIEMNIAKÓW, KIEŁBASEK I SZCZYPIORKU! JAK ZROBIĆ STEK WOŁOWY W DOMU LUB NA GRILLU? SAŁATKA Z NAJLEPSZYMI POLSKIMI SMAKOŁYKAMI! SAŁATKA Z KURCZAKIEM

SMYKWKUCHNI
KLUSKI ŚLĄSKIE 286

Najlepsze i najbardziej puszyste wychodzą z mączystych ziemniaków, ugotowanych i przeciśniętych przez praskę odpowiednio wcześnie. Są wtedy smaczniejsze i bardziej zwarte. Sama najczęściej przygotowuję je z ziemniaków pozostałych z obiadu, z dnia poprzedniego.  Jeśli ziemniaki są wodniste, można dodać samo żółtko lub zupełnie pominąć dodatek jajka. Ugotowane kluski można odgrzewać w garnku z gorącą wodą lub podsmażać na niewielkiej

cool and minty
Pierś z kurczaka pieczona z warzywami 339

zrobienia danie idealne dla całej rodziny. Kurczak z warzywami to bardzo uniwersalny posiłek.  Filet z kurczaka z warzywami z dodatkiem ziemniaków lub ulubionej kaszy będzie super na obiad. Polecam też upiec to danie na grillu. Wystarczy składniki umieścić na metalowej tacce lub w dedykowanym do grilla naczyniu

AniaGotuje.pl
Pomarańczowe gofry – idealne na każdą okazję 174

Dziś zapraszam Was na pomarańczowe gofry – idealne na każdą okazję. Moja rodzina je uwielbia. Możecie je podać z najróżniejszymi dodatkami, ale zapewniam że smakują również

Słodkie okruszki
Krem z żółtych warzyw 160

dziś duża porcja zdrowia – warzywny krem, który podaję najczęściej jako pierwsze danie. Jeśli podam z kawałkami kurczaka, dużą ilością zieleniny – wystarcza na obiad, po lekkiej dokładce. Lekko sycąca, zdrowa zupa udekorowana pestkami dyni. Podawajcie także z kleksem jogurtu, śmietany i natki. Dziś zupa krem z żółtych warzyw (pomarańczowe też się załapały). Pyszna, domowa, lekka, zdrowa, szybka zupa krem

Zasmakuj Kuchni
Zupa pieczarkowa 166

Przygotowanie zupy z pieczarek jest proste, a składniki dostępne są w sklepach przez cały rok. Zupa jest delikatna w smaku i aromatyczna. Obiad bez zupy jest niepełny i pomimo zjedzenia drugiego dania, zawsze czuje się jakiś niedosyt. Zupę pieczarkową można zrobić na wywarze z warzyw lub mięsa, jednak ja bardzo lubię lżejszą jej wersję i przygotowuję na samym maśle

Kuchcik gotuje
Sałatka z ryżu, tuńczyka i halloumi 187

Dziś przepis na pyszną, pożywną sałatkę z serii co zostało w lodówce. Ryż pozostał mi z obiadu a samotna puszka plątała się po lodówce, ser halloumi to wisienka na torcie tej sałatki. Zachęcam do wypróbowania. Sałatka z ryżu, tuńczyka i halloumi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Surówka z czerwonej kapusty 210

prostej i szybkiej odsłonie. To przepis dla wszystkich, którzy zasłaniają się brakiem czasu, a przecież wystarczy dobry przepis i odrobinę dobrych chęci. W parę chwil powstanie fantastyczny dodatek do obiadu, różnorodny i kolorowy, pełen witamin i smaku. Dziś w moim wykonaniu surówka z czerwonej kapusty, z czerwoną cebulą i czerwonym jabłuszkiem (co prawda bez czerwonej skórki, ale było czerwone!). Całość

Dietolog

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję