obiad - 94612 przepisów (strona:2760/6308)

RYŻ Z WARZYWAMI DUSZONY W BULIONIE 181

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3 Składniki: 2 torebki ryżu, 250 ml bulionu, mała papryka zielona, mała

JejKuchnia
Oszukany de volaille... 186

koperkiem, potem sklejamy i rolujemy. -- Panierujemy dwukrotnie i smażymy w głębokim tłuszczu ~7-8 minut. -- Po usmażeniu wykładamy na papier kuchenny, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu. Serwujemy na gorąco do obiadu lub na inną okazję. Smacznego

chleba naszego
Sałatka z kurczakiem z bombą witamin 189

Lekka, zdrowa, pożywna kolorowa sałatka na bazie kurczaka w aromatycznej mieszance przypraw curry, świeżych owoców oraz roszponki. Idealny pomysł na obiad pełen witamin. Składniki: 300g fileta z kurczaka 125g roszponki 1 granat 3 pomarańcze 70g słonecznika 2 łyżki klarowanego masła curry sól pieprz Wykonanie: 1. Fileta pokroić w grubszą kostkę, oprószyć solą, pieprzem i curry, odstawić na około 30 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Pierogi leniwe z cynamonową okrasą 160

Sporo mącznych potraw kuchni polskiej tj. kluski, pierogi czy pyzy, jadałam jako dziecko. Do dziś bardzo je lubię, a smak pierogów leniwych na słodko przywołał wspomnienia z obiadów jedzonych u babci. Dlaczego nazywa się je pierogami skoro wyglądają jak kopytka? Otóż lepienie pierogów wymaga czasu, tutaj mamy wersje dla leniwych, gdzie wystarczy tylko zagnieść ciasto, które normalnie mogłoby stanowić podstawę

Kierunekuchnia
Pieczeń z łopatki cielęcej z rozmarynem 159

sosem. Gotową pieczeń wyjmujemy, pozostawiamy do wystudzenia i odkładamy zakrytą na noc do lodówki. Podajemy na zimno, pokrojoną w plastry. Tak upieczoną pieczeń można też zaserwować na ciepło, na obiad z ulubionym dodatkiem. Przepis na ,,Pieczoną cielęcinę w sosie własnym z kluskami śląskimi” znajdziecie również na blogu. Artykuł Pieczeń z łopatki cielęcej z rozmarynem pochodzi z serwisu Blog Kulinarny

Kierunekuchnia
Placuszki z komosy ryżowej, szpinaku, buraków i fety z dodatkiem ekspandowanych ziaren komosy ryżowej 133

Placuszki z komosy ryżowej, szpinaku, buraków i fety z dodatkiem ekspandowanych ziaren komosy ryżowej U wielbiam tego typu kotleciki. Są świetnym rozwiązaniem na szybki i zdrowy obiad w tygodniu, a także znakomitym sposobem na czyszczenie lodówki z resztek warzyw. Można dodać absolutnie wszystko: tartą cukinię, suszone pomidory, pora, poszatkowaną kapustę, pieczarki. Kotleciki są pełnowartościowym, zdrowym posiłkiem, a jeśli podamy

olalacooking
Marokańska zupa harira z ciecierzycą i pulpecikami jagnięcymi 224

smaczniejsza na drugi dzień, kiedy smaki się rozwiną. Niech Was nie zniechęci stosunkowo długa lista składników. Ta zupa odwdzięczy się Wam wspaniałym smakiem i aromatem. Serdecznie polecam ją na obiad lub niezobowiązujące spotkania z przyjaciółmi. Składniki na 4-6 porcji 2 cebule, posiekane w kostkę 2 łodyżki selera naciowego, drobno posiekane 2 marchewki, drobno pokrojone 2 cm kawałek imbiru, posiekany

olalacooking
Pierogi z bryndzą. 127

Dziś obiad po góralsku. :) Składniki: I. Ciasto: - 500 g mąki - 50 g masła - 1 szklanka letniej wody - szczypta soli II. Farsz: - 1 kg ziemniaków - 250 g sera bryndza - 3 cebule - sól  - pieprz - olej kokosowy III. Wykończenie: - roztopione masło - rzeżucha - jogurt naturalny Sposób przygotowania: Do miski przesiewamy mąkę z solą i  dodajemy masło. Stopniowo zalewamy wodą, wyrabiając ciasto

DominikaDolci
Il Mercato Centrale Firenze i sekrety toskańskiej kuchni. 147

jest przez smak każdego użytego składnika w odpowiedniej ilości.  Niektórzy z Was uznają, że nawet po zakupach w Biedronce i użyciu kilku przypraw (najlepiej miksów) można wyczarować dobry obiad. Jest to z pewnością przyrządzenie posiłku, ale nigdy w życiu nie nazwałabym tego gotowaniem. #sorry Rolą przypraw nie jest nadanie smaku, a jedynie jego podkreślenie.  Teraz pewnie się niektórym

DominikaDolci
Domowe chipsy ziemniaczane. 150

powiecie na takie niby chipsy? Fajne do obiadu, a także na przekąskę. Zwykłe ziemniaczki, pokrojone, usmażone i przyprawione. Niby nic takiego, ale od czasu do czasu lubię sobie pochrupać :) Ziemniaki pokroiłam specjalnym nożykiem dlatego wyszły mi falowane :) Możecie pokroić zwykłym nożem, albo zetrzeć na tarce do ogórków. Im cieniej pokroicie tym bardziej będą chrupiące. Składniki: ziemniaki olej przyprawy (sól, pieprz

Agusiowe smakołyki
GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA W SOSIE POMIDOROWYM (PIECZONE W PIEKARNIKU) 586

Gołąbki bez zawijania są przepyszne, aromatyczne i soczyste. Przygotowanie tych gołąbków to doskonały pomysł na pożywny obiad. Idealne również dla osób zabieganych, które nie mają czasu zawijać mięso mielone w kapustę.  Gołąbki uwielbiam i przygotowuję je dość często, jednak kiedy nie mam czasu na przygotowanie tych tradycyjnych, uciekam do łatwiejszej wersji czyli gołąbki bez zawijania. Składniki: * 600 g mięsa

Zrób to smacznie
Pierogi ze szpinakiem 317

Zapraszam po super smaczne i bardzo proste do zrobienia domowe pierogi ze szpinakiem . Te pierogi szykuję głównie dla moich dzieci. Takie delikatne pierogi to świetny pomysł na prosty obiad bez dodatku mięsa.  Pierogi ze szpikiem najlepiej smakują od razu po ugotowaniu. Uwielbiam polewać je gorącym masłem z ziołami. Świetnie smakują z kminkiem lub kuminem

AniaGotuje.pl
Czekoladowe cupcakes 150

miksera i ubijamy aż powstanie nam puszysty krem czekoladowy. Masę czekoladową przekładamy do rękawa cukierniczego i ozdabiamy ostudzone babeczki. Artykuł Czekoladowe cupcakes pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Szakszuka z cieciorką i kiełbasą 210

Taki danie często przyrządzam mojemu mężowi na śniadanie ale możemy je również podać na obiad lub kolację. Szakszuka jest bardzo smaczna i sycąca, polecam. Składniki: 3 jajka 150 gram kiełbasy wiejskiej Hańderek 0,5 puszki ciecierzycy 300 ml. przecieru pomidorowego 1 mała cebula 2 ząbki czosnku Sól, pieprz Słodka i ostra papryka Olej do smażenia Sposób przygotowania: Cebulę i czosnek

Bajeczna Kuchnia
Kotlety ziemniaczane z fetą i szpinakiem 135

Wegetariańskie kotlety pojawiają się u nas na obiad bardzo często. Czasem z kaszy, czasem ze strączków, a czasem po prostu ziemniaczane :) Tym razem w wersji z fetą i szpinakiem, podane z sosem cytrynowo-musztardowym. Polecam :) ok 1,2 kg ziemniaków 250 mrożonego rozdrobnionego szpinaku 150 g sera feta pół cebuli ząbek czosnku łyżka soku z cytryny łyżeczka skórki startej

Mienta blog

Proponowane wyszukiwania