koperkiem najlepsze danie obiadowe to kurczak, młode ziemniaki, sałata i pomidory z Zottarellą biorę udział w projekcie TRND "zobacz TUTAJ" , do tego kubek zimnej maślanki i jest super obiad...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięUwielbiam szybkie i pyszne kotlety zwłaszcza do obiadu czy burgerów. Siekańce robi się bardzo szybko a połączenie kurczaka, warzyw i sera to poazja. Polecam i zapraszam również na FP -- GOTOWANIE PATKI SKŁADNIKI NA 12 sztuk: ➦2 filety z kurczaka pojedyncze ➦20 dag pieczarek ➦1 cebula ➦2 łyżki siekanej natki pietruszki ➦1 łyżeczka siekanego kopru
Gotowanie Patkisięgałam po te bataty – pani stojąca obok zapytała mnie co to jest. Porozmawiałyśmy chwilę, przedstawiłam Pani mój pomysł na dzisiejsze danie z nich na jutrzejszy obiad do pracy i wtedy też postanowiłam że o nim tu napiszę. Tak, więc zapraszam do przeczytania przepisu, potem zapraszam na zakupy i do przygotowania tego przepisu. Bataty pieczone z sosem serowym
Kuchnia na wzgórzuDzisiaj obiad na szybko , a szybkim daniem będzie makaron z kurczakiem i szparagami. Będzie szybko, ale nie zabraknie dobrego smaku. Jakiś makaron prawie każdy ma w domu pod ręką. Przygotujcie jeszcze filet z piersi kurczaka, kilka szparagów i gotujemy! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzaoraz w ogromnych ilościach i tak jest do dzisiaj. Tylko, że teraz sama ją przyrządzam. Sałatka ta może być samodzielną przekąską, ale też doskonale sprawdzi się jako dodatek do obiadu. 500g pieczarek 5 jajek 1 cebula Dodatkowo: sól, pieprz majonez Pieczarki wrzucić do osolonego wrzątku (mają bardziej się sparzyć niż ugotować) i odsączone pokroić w kostkę. Ugotowane jajka także
Di gotujeFish and chips, można razem w postaci racuszków. Rybno-ziemniaczany krokiet to często danie ratunkowe, które można zrobić w kilka minut z tego co zostało w lodówce z poprzedniego obiadu. Wystarczy połączyć rybę z ziemniakami, zapanierować, usmażyć i gotowe. Proponujemy Wam dokładnie takie danie, tyle że rybę trzeba wcześniej podgotować w wywarze z cynamonu i kardamonu. Ryba wspaniale przechodzi
Niedzielny kucharzsposobów: gotować w wodzie, na parze, smażyć, grillować, piec i jeść na surowo. Lucyna Ćwierczakiewiczowa, czyli Magda Gessler Warszawy końca XIX wieku, pisała w swojej książce „365 obiadów”, że szparagi najlepsze są w maju, ale sezon na te warzywa zaczyna się już w kwietniu . Szczyt przypada na maj, a kończy się w czerwcu. Szparag biały Szparagi zazwyczaj dzieli
Niedzielny kucharzRewelacyjna, mocno truskawkowa zupa z wyczuwalną nutką świeżej cytryny i aromatycznej wanilii, idealna kiedy żar leje się z nieba, a my marzymy o lekkim, szybkim i chłodzącym obiedzie. Składniki: 800g świeżych truskawek 3 łyżki cukru pudru sok i skórka z 1/2 cytryny 1/2 laski wanilii szczypta soli Wykonanie: 1. Truskawki umyć, pozbawić szypułek, pokroić w ćwiartki, przełożyć do dużej miski
Szalona Kuchnia Ewelinydowolnym kształcie. Gotowe kluchy wrzucać na osolony wrzątek i gotowac ok 2 minuty od wypłynięcia. Takie zielone kopytka można zajadać same np. polane masełkiem lub podać jako dodatek do obiadu
Monia miesza i gotujeProsty do przygotowania makaron z pesto bazyliowym i szparagami to pyszny obiad lub kolacja na ciepłe wiosenne i letnie dni. Lekkie i bardzo sycące danie. Przygotowanie zajmuje tylko tyle czasu, ile potrzeba na ugotowanie makaronu. Pesto z bazylii jest bardzo łatwe do przygotowania. W połączeniu z makaronem tagliatelle i zielonymi szparagami rewelacyjnie smakuje, a sam wygląd zachęca do jedzenia
Kuchcik gotujeDzisiaj podsuwam Wam pomysł na pyszną, prosta i smaczną surówkę do obiadu :) Składniki na dwie osoby: 2 obrane, średnie marchewki 1 jabłko 1-2 łyżki pokrojonych na kawałki, orzechów włoskich 2-3 łyżki kwaśnej śmietany 12-18 % lub jogurtu naturalnego 1 łyżeczka soku z cytryny szczypta soli i cukru ewentualnie szczypta białego pieprzu 1. Marchew ścieramy na drobniejszych oczkach
Gotowanie...to proste !Witajcie, najprostszy a zarazem jeden z najszybszych sposób na obiad? Naleśniki a najlepiej budyniowe , które ostatnio cieszą się dużą popularnością. Dlatego postanowiłam podzielić się z Wami moim przepisem. Do ciasta warto dodać odrobinę ekstraktu waniliowego lub migdałowego co nada pięknego zapachu naleśnikom. A z czym zjeść? Najlepiej z tym czy lubicie najbardziej!;) Wartości odżywcze (bez dodatków): 295 kcal
Health-Fit-LifeSzparagi są piękne, ale czasem wprawiają w zakłopotanie. Widzimy je dość krótko na półce w warzywniaku, więc kiedy się pojawią to nie zawsze jesteśmy w stanie
WiszniówkaSKŁADNIKI: ok 7 szt. zielonych szparagów 3 suszone pomidory ząbek
Atlas Smaków