obiad - 94612 przepisów (strona:2748/6308)

Okonomiyaki - japońskie placki 188

wersję ekskluzywną, bardzo wykwintną. Po zjedzeniu tych placków buzia i brzuch cieszą się jak szalone. Pomysł na te wypasione placki poddała mi Marieta Marecka i Jej program "365 obiadów Mariety Mareckiej". Jest w plackach wszystko co najlepsze, ale warto pamiętać aby składniki były najlepszej jakości. Płatki suszonego tuńczyka bonito i mirin do nabycia w Kuchniach Świata

Moje Małe Czarowanie
Chłodnik z ogórkiem, awokado i ziołami 184

Kremowy Chłodnik warzywny to zdrowy obiad na ochłodę. Ceniony ze względu na walory smakowe i lekkostrawność. Warto po niego sięgać w czasie upałów, kiedy chętniej żywimy się lżejszymi daniami. Dodatkowo przygotowanie banalnie proste i szybkie. Znakomita opcja, gdy na zewnątrz upał a gotowanie bywa męczące! Składniki na 4 porcje: 2 awokado (odmiana Hass) 4 ogórki gruntowe 500 ml jogurtu naturalnego

Kierunekuchnia
Kasza bulgur z ciecierzycą, cukinią i suszonymi pomidorami 231

Dzisiaj mam dla Was bezmięsną propozycję na obiad. Prostą i szybką w wykonaniu. Moja ulubiona kasza bulgur z cukinią, cieciorką i suszonymi pomidorami. Zapraszam i życzę miłego dnia... Składniki: 1 szklanka kaszy bulgur 1 łyżka jarzynki bez soli sól, pieprz, zioła śródziemnomorskie do smaku 10 suszonych pomidorów szklanka ugotowanej ciecierzycy 1 cukinia 1 średnia cebula 3 ząbki czosnku olej

Czerwień i błękit
Kaszotto gołąbkowe 163

Kaszotto gołąbkowe, to uproszczona wersja gołąbków bez zawijania. Można oczywiście kaszę zastąpić ryżem i w ten sposób przygotować risotto. Lubię takie obiady, bo są nie tylko smaczne, ale również szybkie w przygotowaniu. Na dużą porcję dla 6 osób. SKŁADNIKI 1 główka młodej białej kapusty 850 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 cebula oliwa 3 opakowania kaszy jęczmiennej

Passions hobbies life
KARTOFFELSALAT CZYLI SAŁATKA ZIEMNIACZANA 227

preferujemy, ale dobre sałatkowe, gotowane bez skórki również się sprawdzą. Kartoffelsalat idealnie sprawdza się jako dodatek do grilla, a także na wszelakie imprezy. Ja najczęściej wykorzystuję ziemniaki pozostające od obiadu. Wówczas dopasowuję ilości składników do ilości ziemniaków. Bywa też, że gdy mam w planach przygotowanie sałatki, gotuję po prostu od razu większą ilość ziemniaków. Składniki: - 400g ugotowanych (obranych już) ziemniaków

Smaczne Zdrowe
Sałatka pomidorowa 144

jednocześnie niezwykłe smaki. Taka właśnie jest sałatka pomidorowa , którą przygotowałam na bazie przepisu z tej książki - banalnie prosta, ale przepyszna. Sałatka z pomidorów idealnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu czy dań z grilla. Można ją także spakować do lunchboxu. Idealna sałatka na letnie upały - lekka i orzeźwiająca! Gorąco polecam! Sałatka pomidorowa Składniki: 300g pomidorków koktajlowych 2 łodygi selera naciowego

Codzienne Gotowanie
Sałatka gyros-kebab z makaronem pełnoziarnistym 174

Sałatka gyros-kebab, to nie tylko świetna propozycja na imprezę, ale również dobra alternatywa na szybki i zdrowy obiad. Dzięki temu, że w składnikach znajduje się makaron pełnoziarnisty, to sałatka jest sycąca. Sos przygotowany jest na bazie jogurtu naturalnego, więc jemy zdrowo. Osobiście uwielbiam takie sałatki. Szczególnie w wersji obiadowej na upalne dni. SKŁADNIKI 500 g piersi z kurczaka oliwa

Passions hobbies life
CIECIERZYCA Z TOFU - SAŁATKA 173

Jeden z moich ostatnich pudełkowych obiadów: Czytaj więcej

Kasia Sarna
Surówka z kapusty w stylu indyjskim 166

Dziś propozycja na dodatek do obiadu Korzystając z bogactwa i smaku świeżych warzyw w tym okresie przygotowałam surówkę. Surówka z kapusty w stylu indyjskim jest najsmaczniejsza właśnie w tym okresie, kiedy w sklepach pojawia się młoda kapusta, marchewka, świeże i soczyste pomidory. Całość dopełnia smak świeżej mięty, która jest jednym z najpopularniejszych ziół w kuchni hinduskiej. Surówka z kapusty

PatiGotuje
Kompot czereśniowy na zimę 134

lepszego niż w zimie otworzyć słoik kompotu do obiadu i poczuć ten wspaniały smak lata! Zwykle na zimę robię kompoty z jabłek i truskawek, ale w tym roku zostałam niespodziewanie obdarowana czereśniami i w ten sposób powstało kilka słoiczków kompotu czereśniowego. Wyszedł super, bo jeden już musiałam wypić, gdyż niestety usłyszałam syczenie podczas gotowania i okazało się, że zakrętka

Mania Wypiekania
Pieczone szparagi z serem, słonecznikiem i rzodkiewką! Pomysł na letni obiad! 151

Pieczone białe szparagi z serem, słonecznikiem i rzodkiewkami! Idealny pomysł na letni obiad. sezon na szparagi pomału się kończy, więc warto korzystać póki jeszcze są. Prosty przepis na szparagi to taki, gdzie danie zrobisz dosłownie w kilka chwil. Ja pieczone szparagi robię bardzo często bo po prostu nie wymagają zbyt wiele wysiłku. dzisiaj w połączeniu z pieczoną rzodkiewką, w smaku

SMYKWKUCHNI
Pieczone udka z warzywami 245

warzywami to można powiedzieć jednogarnkowe danie obiadowe. Całość przygotujemy w jednej formie do pieczenia – szybko, prosto i przede wszystkim smacznie :) Danie to świetnie sprawdzi się jako niedzielny, rodzinny obiad. Mamy tutaj połączenie delikatnego mięsa z kurczaka i pieczonych słodkich warzyw. Całość smaku podkreśla mieszanka przypraw – zioła prowansalskie, oregano, sól, pieprz, majeranek. Jest pysznie… spróbujcie. Składniki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron ze świeżym szpinakiem i pomidorami we włoskim stylu 212

Zielony, biały i czerwony - kolory, które doskonale komponują się na talerzu oraz momentalnie kojarzą się z kuchnią włoską. Do tego prostota i minimalizm, wyśmienita kompozycja smaków

Bananowe Pole
Karkówka w sosie paprykowym – kuchnia podkarpacka 158

Karkówka w sosie paprykowym - kuchnia podkarpacka Karkówka w sosie paprykowym to przepis pań z okolic Krosna, z Koła Gospodyń Wiejskich Czarnorzeki, na smaczne mięso do obiadu. Karkówka przygotowana według ich wskazówek jest mięciutka, a sos z dodatkiem mielonej papryki i śmietany jest delikatny i aromatyczny. Przygotowanie dania nie wymaga ani wiele pracy, ani szczególnych umiejętności. Potrzebny jest jedynie czas

Trzeci talerz
Surówka z pora, ogórków i selera konserwowego 139

Straciam ostatnio trochę na regularności w dodawaniu wpisów. Dzis zaglądam tylko na moment z pyszną, lekko kwasną surówką. Świetnie nadaje się do obiadu, jak i dań z grilla.  Składniki (2 porcje) -por -1/3 słoika selera konserwowego -kilka ogórków konserwowych -sól, pieprz -2 łyzki majonezu Przygotowanie Por drobno pokroić, umieścić w misce. Delikatnie posolić i odstawić na chwilę

Zielona Kuchnia