Nachosy z czarną fasolą na ostro 148bardzo lubię kuchnię meksykańską, pisałam Wam tu –>KLIK . A dziś przedstawiam Wam jedną z moich ulubionych przekąsek imprezowych. Czasami pozwalamy sobie nawet na taki obiad. Nie można się oprzeć tym chrupiącym kukurydzianym chipsom z cheddarem, aromatyczną fasolą i pikantnymi dodatkami :) ok. 300 g chipsów tortilla (dobrej jakości bez chemii w składzie, użyłam vegańskich nachosów z chia, z fioletową
Mienta blog
Sałatka z młodej kapusty do obiadu 291Sałatka z młodej kapusty, papryki i kukurydzy będzie wspaniałym dodatkiem do obiadu. Kapustę pokroić dość drobno, zostawiając głąb. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Paprykę pokroić
Bullio
DROBIOWE SZASZŁYKI Z ANANASEM I PAPRYKĄ (Z PIEKARNIKA) 225papryki. Można je upiec zarówno w piekarniku jak i na grillu lub patelni grillowej. Smakują obłędnie, lekko pikantny kurczak, słodki ananas to połączenie idealne. Szaszłyki przygotowałam na dzisiejszy obiad do tego warzywa z patelni i rodzinka była bardzo zadowolona :) Składniki na około 6 szaszłyków: * około 600 g piersi z kurczaka * 6 plastrów ananasa z puszki * 1 mniejsza czerwona papryka
Zrób to smacznie
Zupa szczypiorkowa z pysznymi kluseczkami 292Zupka szczypiorkowa to fajny pomysł na lekki obiad,pyszna i lekko kremowa z pysznymi kluseczkami z kaszy manny na pewno wam posmakuje-polecam Składniki: 1 l rosołu lub 2 kostki rosołowe 1 łyżka oleju 1 marchewka 1 cebula 2 łyżki kaszy manny 3 łyżki mąki 1 spory pęczek szczypiorku(jak sklepowe to 2) 1/2 szkl.śmietany
Swojskie jedzonko
Tarta z brokułem i cukinią 252Magda Chrupiące ciasto wypełnione po brzegi warzywami to świetny pomysł na jarski obiad. Obiecuję, że nie będziecie po nim głodni – do warzyw dodałam bardzo kremową i bogatą w białko zalewę. Spokojnie nakarmi 4 osoby lub 2 naprawdę bardzo głodne. Na zimno jest tak samo pyszna. Składniki (na tartę o średnicy XXcm): 1 i 1/4 szklanki mąki 100g zimnego masła
Smaczna Strona
Surówka z kapusty w kilka minut – na grilla 161Surówka z kapusty w kilka minut idealnie sprawdzi się na grilla lub jako pyszny dodatek do obiadu. Jest smaczna, prosta do przygotowania i robi się ją dosłownie w parę chwil. W sezonie letnim najlepiej będzie wykorzystać młodą kapustę, ale równie dobrze sprawdzi się pekińska. Jeśli mamy białą kapustę najlepiej po posiekaniu ją posolić, ugnieść ręką i odstawić na 15 minut
e-PrzepisyKulinarne
Bhajan Cafe w Krakowie - wegańsko, wegetariańsko i pysznie 200lokal, w którym serwowana jest oryginalna wegańska i wegetariańska kuchnia ze smakiem i zapachem Indii w tle. Lubię aromatyczną kuchnię, więc z wielką chęcią wybrałyśmy się tam na obiad. Bhajan Cafe w Krakowie - wegańsko, wegetariańsko i pysznie Kuchnia indyjska to feria barw, aromatów i smaków. Byłam bardzo ciekawa jak się ona będzie przedstawiać w wersji wegańskiej i wegetariańskiej
Kulinarne przygody Gatity
Roladki z cukinii z mięsem mielonym i ricottą 210Wielkimi krokami zbliża się sezon na cukinię. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam wykorzystywać ją w swoich przepisach w różnych formach. Z powodzeniem możemy na
Mostek w kuchni
Przepis na pierogi ruskie z cebulką i boczkiem 568Mamy z Tatkiem taką małą tradycję, polegającą na tym, że kiedy jesteśmy gdziekolwiek w nowym miejscu na obiedzie zawsze zamawiamy pierogi . Uwielbiamy je. Jednak od pewnego czasu wiemy już że najlepsze pierogi robi moja mama. Dziś podam Ci w tym wpisie przepis na ciasto na pierogi oraz przepis na pierogi ruskie . Bo to właśnie one są mistrzostwem w jej wykonaniu
Arbuziaki
Sałatka na ciepło z ziemniakami, bobem, pieczarkami i limonką 153Sałatka, którą dziś Wam przedstawiam, świetnie nadaje się na obiad, bo jest bardzo sycąca. Super sprawdzi się też jako dodatek do innych dań, podczas grillowania czy piknikowania. Jest prosta i naprawdę pyszna, a dodatek limonki dodaje jej fajnej świeżości. pół kilo młodych ziemniaków 300 g bobu 400 g pieczarek pęczek cienkiego szczypiorku łyżka masła klarowanego sok z całej limonki skórka
Mienta blog
Jagodzianki 276spodzie brownie, rewelacyjne domowe b abeczki , muffinki z kremem jagdodowym (bardzo podobne do babeczek z jagodami, ale z pyszną jagodową dekoracją), puszyste drożdżowe ciasto z jagodami i pierogi na obiad. Składniki: 2,5 szklanki mąki 50 g drożdży 50 ml mleka 0,5 szklanki cukru 2 jajka 0,5 kostki masła + jagody, cukier puder i mleko na lukier Jak zrobić
Ciastkozercy
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i ryżem 263przygotować mnóstwo przepysznych rozmaitości m.in.faszerowane, grillowane, sałatki, pikle, dżemy, keczupy, s osy a nawet ciasta. To warzywo to jeden z cenniejszych darów lata ;) Dzisiaj zapraszam Was lekki obiad, będę serwowała cukinie faszerowaną mięsem mielonym i ryżem. Przepis na cukinię również znajdziecie w kulinarnym magazynie Aromat . Mam też dla Was niespodziankę klikając w ten link znajdziecie
Życie zaczyna się w kuchni
Muszle nadziewane kurczakiem i gorgonzolą 271Pyszne muszle – pyszny makaron Taki dzisiaj obiad! Składniki /2-4 porcje: – 250 g makaronu muszli – 200g świeżego szpinaku – duża pierś z kurczaka lub mała podwójna – 100 g mozzarelli – puszka pomidorów krojonych – 1 łyżka koncentratu pomidorowego – 3 ząbki czosnku – oliwa z oliwek – 150 g sera pleśniowego – świeża bazylia – przyprawa toskańska
I LOVE LIFE
Pyszna tarta z kolorowymi warzywami 208Tarta warzywna to świetny pomysł na pyszny obiad albo kolację. Żeby było smacznie wcale nie potrzeba do niej mięsa. Różnorodna mieszanka kolorowych warzyw ucieszy nie tylko oczy, ale też podniebienie. Dziś przedstawiam Wam przepis na kolorową tartę , do zrobienia której wykorzystałam właśnie mrożone warzywa. Przepis jest jak zwykle dokładnie spisany i dodatkowo w postaci filmu przedstawiającego proces przygotowania tego pysznego
Smaczna Pyza
Zapiekanka makaronowa z brokułem, boczkiem i groszkiem 174Sycąca i smaczna zapiekanka może być świetnym pomysłem na rodzinny obiad. Wędzony boczek, koperek i szczypiorek nadały zapiekance niezwykłego aromatu i smaku. 1,5 szklanki makaronu świderki ½ główki brokułu 200 g wędzonego boczku 2 cebule 5 łyżek zielonego groszku konserwowego 100 g sera feta Sos: 1 łyżka masła 1,5 łyżki mąki ryżowej ok. 3 szklanki mleka
VioletoweKucharzenie