samych białkach – np. na pieguska; jeśli na „zimnej płycie” planujesz nadziewane jajka, wykorzystaj same białka, bez żółtek. Nie dodawaj ich do farszu; barszcz biały/ żurek serwowany o poranku/ na obiad, niech czaruje raczej cudownie pachnącym, wiejskim chlebem – nie jajkami czy kiełbasą. Na talerz nałóż nie więcej jak połówkę małego jajka oraz kilka plasterków „wiejskiej” – wystarczy; to już prawie wiosna – ruszaj
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!wtedy wzór wyciskany z ozdobnej końcówki. DRUGIE ŻYCIE PASTY ZE SZPROTEK Dla tej pasty – poza kanapkami i jajkami – mam jeszcze jedno zastosowanie. W sezonie pomidorowym jest szybkim sposobem na obiad we włoskim stylu! Ugotowany makaron (najlepiej domowe, szerokie wstążki ) przekładamy do głębokiej patelni z niewielkim dodatkiem wody po gotowaniu makaronu, dodajemy do smaku odpowiednią ilość pasty ze szprotek i mieszamy
Karo in the KitchenZielenina do obiadu, do kolacji, a często jako samodzielny lunch. Uwielbiam ją w każdej postaci. Moja rodzina wie, że dzień bez zieleniny dniem straconym. Mam kilka swoich niezawodnych zestawów, czyli takich dodatków do zielonej sałaty, które zawsze się sprawdzają i które smakują mi najbardziej. Nawet z dresingiem nie kombinuję gdy przyrządzam taką sałatę w pośpiechu. Jednak czasami pragnę odmiany
Przysmaki KarolkiJest to pomysł na szybki, prosty i tani obiad. Składniki na 2-3 osoby: około 150 -200 g mrożonego szpinaku 100 ml śmietanki 30 % jeden serek topiony 100 g 4-5 sporych pieczarek 1-2 ząbki czosnku 1/3 główki cebuli sól, pieprz do smaku oliwa/olej do smażenia ewentualnie oliwa smakowa ja użyłam takiej z dodatkiem chili aby sos był lekko
Gotowanie...to proste !jajkiem. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku (200 stopni) przez 10-15 minut. Pieczemy do uzyskania złotego koloru. Artykuł Pieczone parówki w cieście francuskim pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneprzez praskę czosnek. Całość gotujemy jeszcze przez kilka minut. Podajemy na ciepło i przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki. Artykuł Barszcz ukraiński pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnejajkiem podaje się na Wielkanoc. Takie mięso wygląda i smakuje świetnie. Moja pieczeń z mięsa wieprzowego pachnie ziołami. Taki piękny klops to również świetny pomysł na pyszny obiad. Polecam podawać go z tłuczonymi ziemniakami i ulubioną surówką. Pieczeń bardzo dobrze smakuje również na kanapki
AniaGotuje.plBiała kiełbasa to jedno z tych dań, które gości na Wielkanoc w większości polskich domów. Jeśli do tej pory podawaliście ją po prostu z wody lub
Ola la LCHFWitajcie :) Czasami tak jest że zostanie nam kawałek kurczaka z obiadu, no i co tu zrobić jak mamy je dwa lub jeden. Ja w takim przypadku najczęściej robię pastę na chleb. Jest pyszna i mięso nam się nie zmarnuje.Polecam wypróbować :) Składniki : 2 kawałki upieczonego kurczaka np: udka 2 małe korniszoany 1 mała cebulka sól, pieprz czarny do smaku szczypta
Sama słodycz i szczypta chiliPyszny kurczak pieczonyw prażonej cebulce ze smażonym Makaronem Chow Mein i warzywami , to idealna propozycja na obiad i nie tylko.Lubicie? My bardzo :) Polecam każdemu. SMACZNEGO :) SKŁADNIKI DLA 2 OSÓB: Mięso 2 pojedyncze filety z kurczaka 2 łyżki sosu sojowego 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki papryki czerwonej słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej (jeśli lubimy) 5 łyżek suszonej
Gotowanie Patkikoktajlowe i przez chwilę zapiec. Po wyjęciu pizzy z piekarnika możemy jeszcze dodać na górę pizzy świeże liście bazylii. Artykuł Pizza Margherita pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnewedle uznania. Do mrożenia używam sylikonowych foremek. Gotową masę arbuzową przelewam do foremek i odstawiam do zamrażalnika. Artykuł Lody z arbuza pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneprzez około 4 minuty. Przez cały czas nie zagotowywać. Gotowe, gorące wino przelewamy do kieliszków i podajemy. Artykuł Grzane wino z owocami pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnebyło grudek w sosie, zawsze używam do wymieszania blendera. Gotowy sos odstawiamy do lodówki, żeby przegryzł się smakiem. Artykuł Sos czosnkowy pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne