Prosta, zdrowa surówka z kalarepą i kapusta młodą w roli głównej. Uwielbiam takie sezonowe surówki, mogę je jeść na śniadanie, obiad i kolację. Jest syta, idealna do pracy, dla osób które są na diecie i nie tylko. 1 kalarepa 1/2 główki kapusty młodej 1 marchewka koper świeży sól, cukier, pieprz oliwa z oliwek 1/2 papryki czerwonej Kapustę
wesoła kuchniatemu wzięłam udział w koreańskich warsztatach, a teraz wypatruję wycieczki do wymarzonej Tajlandii. Zainspirowana kuchnią azjatycką przygotowałam dla Was przepis na pyszne, szybkie danie – świetny pomysł na obiad! Oryginalna jego koreańska nazywa to JABCHAE – tam jednak używa się prawdziwego makaronu z batatów oraz dodaje boczniaki. Ja przygotowałam swoją wersję wykorzystując dostępne bez problemu w sklepach składniki. Połączenie makaronu
Ostra na SłodkoMłoda kapusta zasmażana z boczkiem i pomidorami. Fantastyczna w smaku, szybka i nieskomplikowana w przygotowaniu. Idealna jako dodatek do obiadu lub jako samodzielne danie. Najlepiej smakuje z młodymi ziemniaczkami i kotletem schabowym. SKŁADNIKI / 4-6 porcji 30 g masła 140 g parzonego lub wędzonego boczku w plastrach 1 cebula 1 duża lub 2 małe marchewki 1 pietruszka gruby
cool and mintydobrodziejstw natury. Rwać, brać i przerabiać 😊 Istny raj dla tych, którzy bez roślin żyć nie mogą 😊 I dziś w mojej kuchni padło na młodą, białą kapustę, którą podałam do obiadu. Grunt to szybkość i łatwość wykonania, które nie psują, ale wydobywają smak. Składniki : ćwiartka główki młodej białej kapusty łyżeczka soli 3 łyżki dobrego oleju rzepakowego łyżka octu jabłkowego łyżka płynnego
Weekendy w domu i ogrodzieCurry z imbirem i kurczakiem to pyszny, zdrowy i szybki obiad. Wystarczy do tego miseczka ugotowanego ryżu i mamy bardzo smaczne danie jednogarnkowe. Oprócz tego, że curry dobrze smakuje, to również dobrze wygląda i cudownie pachnie. Curry to smak kuchni azjatyckiej, która bez aromatycznych i pikantnych przypraw nie istnieje. W moim daniu wykorzystałam świeży imbir, chili, kurkumę i gotową mieszankę
Kuchcik gotujeLekki, letni obiad ? Proszę bardzo ! Pieczarki faszerowane kuskusem i "zieleniną" to przepis doskonały na letnie dni. Lekkie, sycące i aromatyczne danie. Pieczarki faszerowane sprawdzają się także na zimno - jako przystawka. Zobacz też inną wersję faszerowanych pieczarek - kliknij TUTAJ PRZEPIS NA PIECZARKI PORTOBELLO FASZEROWANE KUSKUSEM Składniki: 6-8 dużych pieczarek portobello 3/4 szklanki kuskusu 3/4 szklanki wrzącej wody 2 łodygi
kolorowotorcikowopodkreślam, że kuchnia włoska jest fantastyczna - prosta i smaczna. Zdecydowanie polecam sałatkę ziemniaczaną z fasolką szparagową , ponieważ idealnie sprawdzi się ona jako lunch do pracy lub dodatek do obiadu czy do dań z grilla. Sałatka ziemniaczana z fasolką szparagową Składniki: 500g młodych ziemniaków 200-300g zielonej fasolki szparagowej 200-300g fasoli borlotti z puszki (użyłam
Codzienne Gotowaniezupy, dla tych co za nimi nie przepadają zachęcam również, ponieważ jest ona pyszna i na pewno Wam posmakuje. Bardzo aromatyczna i mega smakowita. Jeśli nie macie pomysłu na obiad to polecam właśnie tę zupę. Zupa koperkowa z kurczakiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSzybkie i bardzo chrupiące placuszki ziemniaczane ;) Ja podaję z jogurtem naturalnym i tartym serem ;) Idealne na piątkowy obiad czy kolację ;) Zapraszam i Smacznego ;) 🧀 🧀 🧀 🧀 🧀 🧀 🧀 🧀 🧀 🧀 🧀 🧀 🧀 🧀 🧀 Zapraszam również do polubienia mojej strony na FB # gotowaniepatki . https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ Będzie mi bardzo miło;) Składniki na ok 25 sztuk ;) 🍽 1 kg ziemniaków 🍽 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 🍽 1 cebula 🍽 2 ząbki
Gotowanie PatkiDziś u Nas na Obiad Królowały Placuszki mojego autorstwa ;) z gotowanych ziemniaków z koperkiem ,serem cheedar oraz śmietaną ;) Polecam są pyszne ;) Przepis na dole ---- 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 Zapraszam również do polubienia mojej strony na FB będzie mi bardzo miło ;) Składniki na 20 sztuk : 🍴 1 kg ziemniaków przeznaczonych na kopytka itd 🍴 1 cebula 🍴 4 łyżki świeżo pokrojonego kopru 🍴 15 dag sera żółtego tartego
Gotowanie Patkidaniami. Naprawdę warto chociażby w okresie letnim przerzucić się na dietę roślinną... Co Wy na to? Książka podzielona jest na kilka rozdziałów; Śniadania Kanapki Przekąski Na mały lunch Obiady Koktajle i napoje Słodkości Dodatki Jak widzicie jest w czym wybierać, książka ma naprawdę bardzo ciekawe i urozmaicone przepisy. Każdy znajdzie coś dla siebie. Dodatkowe ułatwienie jest takie
Radość kipiąca uśmiechem.Obiad jednonaczyniowy, do tego wegetariański i syty. Ziemniaki młode, bakłażan i kalarepa w roli głównej. Nie muszę was zachęcać że to bardzo dobre. Młode warzywa w formie zapiekanki w sosie serowym. Na zimno też będzie wam smakować :-) 3 ziemniaki młode duże 1 kalarepa 1 bakłażan olej rzepakowy sól, pieprz 1 kawałek papryki czerwonej sól, pieprz bazylia, oregano, tymianek suszony
wesoła kuchniaTakie cudo, na każda porę dnia. Ja jadłam na śniadanie, ale jako przystawka do obiadu, albo przekąska na wieczorne przyjęcie jak znalazł. Składniki: 5-6 łyżek ugotowanej czarnej quinoy 2 podwędzane filety matiasy 1 smaczliwka pół małej czerwonej cebulki kawałek ostrej papryczki 2 łyżki oliwy z oliwek świeża kolendra 1 łyżka soku z limonki świeże listki mięty sól Wykonanie
Quinoa Raz!Młody kalafior, curry, pyszne ziarna orkiszu... czego chcieć więcej na letni obiad czy kolację? Pomysł na tę sałatkę podpatrzyłam w Pistachio . Naprawdę warto ja przygotować szczególnie teraz gdy mamy dostęp do młodych warzyw. Sałatka z młodego kalafiora curry z orkiszem 1 mały młody kalafior oliwa z oliwek 2 łyżeczki przyprawy curry 1/2 pęczka posiekanej natki pietruszki 1 pęczek dymki
Dzieje kuchennej WiewióryKolejna wariacja z krewetkami w roli głównej. Tym razem coś dla tych, którzy tęsknią za owocami morza w panierce, czyli krewetki w keto cieście. Wystarczy tylko
Ola la LCHF