Orzeźwiający, chłodzący, letni pomysł na obiad w upalne dni. Chłodnik z bombą witaminową, w którym słodki smak dojrzewających w słońcu pomidorów idealnie komponuje się z ostrością papryczki. Składniki: 750g pomidorów 1 czerwona papryka 1 ogórek 1/2 małej papryczki chilli 1 cebula 100ml wody mineralnej niegazowanej 2 ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny garść świeżej bazylii 2 łyżki oliwy extra
Szalona Kuchnia Ewelinyprzygotować aby były smaczne. Wbrew pozorom przygotowanie samych szparagów nie jest trudne i z całą pewnością nie potrzebujecie do nich innych dodatków. Świetnie sprawdzą się zarówno na śniadanie, obiad czy kolację. Nasze propozycje… Jak przechowywać szparagi Sprawdź kolejne przepisy… Artykuł Przepisy na potrawy ze szparagów pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!tygodniu jedzenie ma się pojawić na stole w 30 minut od mojego powrotu do domu. Najczęściej jestem bardzo głodna i nie mam cierpliwości na długie czekanie na obiad. Aby było szybciej i oszczędniej szparagi gotowałam razem z makaronem. Te dania powstały z tego co akurat miałam pod ręką. Obie potrawy mają dwie lekko zmienione wersje, bo u mnie
Codziennik KuchennyPachnąca latem tarta w stylu włoskim. Syta, z mięsem, warzywami i serem. Idealna na śniadanie, obiad czy kolację. Na talerzu prezentuje się elegancko, zwłaszcza w towarzystwie świeżych ziół. Składniki (4 porcje) Ciasto -200 g mąki pszennej (ok. 1 i 1/3 szklanki) -100 g masła -1 żółtko -łyżka śmietany 18% -łyżeczka cukru -1/3 łyżeczki proszku do pieczenia -szczypta soli Farsz
Zielona KuchniaUwielbiam maj, bo coraz więcej czasu zaczynam spędzać na zewnątrz (oj tak, jestem ciepłolubna). Sobotnie obiady przy grillu z rodziną i znajomymi oraz śniadania pod chmurką cieszą mnie wyjątkowo. Moja babcia zawsze słusznie powtarzała, że “na dworze wszystko smakuje lepiej”. Upał w bloku potrafi być nieznośny, dlatego zaraz po przebudzeniu zapakowaliśmy śniadanie w koszyk i udaliśmy się
Poezja smakuWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 80 MINUT (+ 12 GODZIN MARYNOWANIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki podstawowe: 60-70 dag żeberek
JejKuchniauniesieniach zieleni :) Końcówki zielonych szparagów, ziemniaki i dymka niosą podniebieniu smaki wiosny, mięta orzeźwia i uzupełnia smaki razem z prażonymi płatkami migdałów. Całość stanowi pyszną i kremową propozycję na obiad lub przystawkę ;) Koniecznie spróbujcie, bo szkoda marnować tyle szparagowego smaku i właściwości! Krem z końcówek zielonych szparagów z migdałami i miętą Potrzebujesz: końcówki szparagów z 1 pęczka 3 średnie ziemniaki
Kuchnia w Słońcu Skąpanakurczaka faszerowana pieczarkami. I powiem Wam, że to nastepny HIT w moim domu. Przepis nie jest trudny ale smak jest obłędny. Jeśli szukacie pomysłu na pyszny i zdrowy obiad to idealnie trafiliście. Filety z kurczaka, większość z nas wykorzystuje, do zrobienia kotletów, a tak naprawdę ich zastosowanie w kuchni, może być wszelakie. Wystarczy użyć wyobraźni a na Waszych talerzach, może
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według SylwiiZostało mi od wczoraj trochę łososia. Nie chciałam znowu robić go w ten sam sposób więc wyczarowałam coś takiego. Z tym jogurtowym dipem wyszło bardzo dobre
Kuchnia PokoleńPrzepis na naleśniki z truskawkami i bitą śmietaną . Takie naleśniki to świetny pomysł na śniadanie oraz na obiad. Dzieci kochają naleśniki i domowe placki, wiec koniecznie sprawdź jak zrobić takie smakowitości! Bardzo popularne są tez naleśniki z serem i owocami , które polecam robić jak najczęściej latem, gdy mamy do wyboru tak dużo wspaniałych, sezonowych owoców
AniaGotuje.plpytanie, stojąc nad mieloną wołowiną, to przychodzimy z pomocą i pachnącym przyprawami kebabem rodem z Libanu. Do tego genialna sałatka zrobiona z kuskusu z pieczonego kalafiora i niecodzienny obiad gotowy! Czas : 60 minut Poziom trudności : łatwe Liczba porcji : 2 Kebab zamiast mielonego Nie wiem czy wiecie, ale nasz stary, dobry kotlet mielony ma rodzinę na Bliskim Wschodzie. Mowa o koftach
Niedzielny kucharzGołąbki z suszonymi grzybami to pomysł na wegeteriańskie gołąbki z grzybami. To dość pracochłonne danie niemniej jednak gdy robię gołąbki przypomina mi się dzieciństwo, jak mama przygotowywała je na obiad. Suszone grzyby nadadzą niepowtarzalnego smaku i głębi całej potrawie. Poniżej przedstawiam listę składników i przepis. Składniki: 200 g ugotowanego ryżu 10-15 szt. Suszonych grzybów 2 łyżki masła do smażenia
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Moja córka jest już moim słodkim roczniakiem i postanowiłam, że na każde urodziny będę przygotowywała jej tort. W te miałam mnóstwo obowiązków, ale udało mi się zdążyć z obiadem, brownie, czy sernikiem na zimno. Uwierzcie, że Natalia nie ułatwia mi pracy w kuchni, lecz jestem dumna, że podołałam ze wszystkim, co zaplanowałam do zrobienia. Ze względu na wspomniany brak czasu
Di gotujewłaśnie jej przepis wzięłam "pod nóż" i podaję go dalej, bo jest tego wart, zdecydowanie! Z racji faktu, że nie do końca jesteśmy weganami i wegetarianami, wzbogaciliśmy nasz obiad o niezłą dawkę kwasów Omega-3 i Omega-6, w postaci pysznego łososia. Praktycznie zawsze robię go w ten sam sposób - najprostszy, a zarazem najlepszy. Koniecznie spróbujcie! Całość
W kuchni Karmel-itki