WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-6 Składniki na kotlety: 75-80 dag mięsa mielonego (u mnie z szynki), kajzerka (wcześniej namoczona), nieduża cebula, większe jajko, łyżka masła, około 1,5 łyżeczki soli, łyżeczka pieprzu, łyżeczka słodkiej papryki, łyżeczka majeranku, około 1/2 szklanki wody. Dodatkowo: bułka tarta do obtoczenia kotletów, olej do smażenia. Przygotowanie: Cebulę drobno siekam, szklę na maśle, zostawiam do ostudzen... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...