Pesto z tuńczyka

Pesto z tuńczyka

Pesto z tuńczyka

Dziś polecam pesto ale w innym wydaniu głównym składnikiem jest tuńczyk. Takie pesto wyśmienicie smakuje z makaronem i nie tylko musi być to spaghetti. Składniki: - 1 op. tuńczyka w oleju Princes - 6 suszonych pomidorów z oleju - 2 ząbki czosnku - garść startego parmezanu - 100 ml oliwy z oliwek - 5 łyżek oleju z suszonych pomidorów - szczypta bazyli - pieprz Przygotowanie: Tuńczyka odcedzamy z oleju. Pomidory kroimy na cztery mniejsze kawałki. Wszystkie składniki przekładamy do miksera i dokładnie miksujemy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne życie

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.