obiad z mięsa mielonego - 1000 przepisów (strona:55/67)

Naczynie żeliwne La Cuisine, chleb pszenny i gulasz z kociołka 163

używają szefowie kuchni na całym świecie. To marka sama w sobie. Ale marka to nie wszystko, marką sobie obiadu nie zrobimy. To przede wszystkim funkcjonalność i jakość. Bo niby obiad można w czymkolwiek ugotować. Niby garnek za 10 zł też spełni swoją funkcję. Niby… A właściwie nie do końca. Bo ważne jest uzyskanie pełni smaku z każdego dania, wyciągnięcie(...)tłuszcz się wytopi. W tym czasie kroimy w kostkę wołowinę, a pozostałe składniki na mniejsze kawałki. Gdy słonina się wytopi dodajemy mięso, aby się podsmażyło, a potem cebulę i sól. Po około 20 minutach dodajemy mieloną słodką paprykę, zmiażdżony czosnek i od razu podlewamy całość wodą. Dalej smażymy, często mieszając. Gdy mięso jest dość miękkie dodajemy ziemniaki, paprykę

Marder&Marder Manufacture
Weekend na Węgrzech - relacja 214

zamówiliśmy po kieliszku lokalnego wina.1. sobotnie śniadanie, 2. brokułowa zupa-krem, 3. faszerowane kieszonki schabowe, 4. piwo Dreher (koźlak)1. niedzielne śniadanie, 2. piwo Oberdorfer (Weissbier), 3. naleśnik z mięsem, 4. deser z malinamiŚniadania były typowe dla hotelu: jajecznica, parówki (drugiego dnia bardzo fajne pikantne kiełbaski), sery i wędliny w plasterkach oraz oczywiście dżemy, jogurty i muesli. Wybór był spory(...)jest oświetlony, dzięki czemu jest mocno sugestywny. Wyobraźnia działa. W środku znajdziemy też wiele postaci z opery i posłuchamy operowej muzyki. widok z Baszty RybackiejPrzedostatnim punktem na mapie był obiad w Frici Papa Kifőzdéje (Király utca 55) - lokal jest polecany w wielu miejscach, bo kuchnia tradycyjna, a ceny nieduże. Bez problemu znaleźliśmy jadłodajnie, chociaż na zewnątrz było już ciemno

Pasja Smaku
GNOCCHI W KURKACH / GNOCCHI WITH CHANTERELLES 166

danie. Nie zrobisz go w pół godziny, ale niewiele więcej czasu będzie Ci na to potrzebne. Tym razem danie w wersji wegetariańskiej, ale z powodzeniem możesz do tego dodać mięso – kurczaka, boczek, na co masz ochotę. Ziemniaki na ciasto warto ugotować dzień wcześniej, żeby były bardziej suche – lepsze do robienia ciasta. Składników jest dosłownie pięć, najprawdopodobniej większość masz(...)Your daily values may be higher or lower depending on your calorie needs. To już koniec gotowania – nakładaj na talerz, posyp świeżo mielonym pieprzem i jedz! Ja z tej ilości składników mam trzy obiady, ale znam takich co by zjedli wszystko na raz It’s the end of cooking – put a portion on the plate

Martyna Cooks