brązowy. I podałam bez żadnych ciężkich sosów. Bardzo nam smakowały. To dobry pomysł na dietetyczny obiad. Polecam spróbować tej wersji! Składniki : * główka młodej kapusty * dwa podwójne filety z kurczaka * 2 woreczki brązowego ryżu * cebula * sól, świeżo mielony pieprz, ulubione zioła Przygotowanie : Kapustę sparzyć. Mięso zmielić, dodać na pół ugotowany ryż, przyprawić. Dodać posiekaną w drobną kostkę cebulę. Całość dobrze
Magiczne Życie MartyCukinia faszerowana mięsem mielonym z piersi indyka z dodatkiem aromatycznym przypraw i świeżych pomidorów to bardzo smaczna i efektowna propozycja obiadu czy kolacji. Dopełnieniem całości są kawałki sera feta przyrumienione podczas pieczenia oraz prosty dip jogurtowy. W przepisie korzystam z lekkich odpowiedników składników stosowanych w tego typu daniach (mielone z indyka, feta light, jogurt do dipu zamiast majonezu
Milion Smakówroboty niestety jest. Z powodu tej roboty zbyt często gołąbków nie robię, ale jak już robię to porcję na dwa obiady co najmniej :) Także dziś i jutro objadamy się gołąbkami :) Składniki: główka białej kapusty, 50 dag mięsa mielonego, 3/4 szklanki ryżu, cebula, jajko, przyprawy, Sos: cebula, masło, koncentrat pomidorowy, bulion, śmietana, mąka, przyprawy, W pierwszej kolejności
Co w głowie piszczySkładniki: 4 pomidory 1 woreczek kaszy gryczanej 250 g mięsa mielonego ( ja użyłam wołowiny) 1 łyżka bułki tartej natka pietruszki 1 łyżka przyprawy do
Niezły MłynekPropozycja na grilla. :) Kofta , jest to mięso mielone najczęściej z wołowiny I jagnięciny z przyprawami I cebulą. W tej formie znana na Bałkanach, Azerbejdżanie
Smaki EdytyPost Mięsne kulki z ogórkowym dipem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przebojejedna z moich ulubionych wersji ziemniaczanych zapiekanek. Robi się ją dość szybko, a poza tym jest świetnym patentem na wykorzystanie ugotowanych ziemniaków z obiadu. Podana w kokilkach wygląda o wiele bardziej estetycznie niż przygotowana w dużym naczyniu. Każdy ma swoją małą porcję i jest zadowolony. Wiadomo, że jemy też oczami, więc ładne przybranie potrawy też punktuje, a na pewno(...)pogniewam:P Ps. gotowanie za głosowanie trwa do 9 grudnia do godz. 22 Składniki na 2 kokilki o średnicy 11 cm: 10 ugotowanych średnich ziemniaków 20 dag mięsa mielonego ½ cebuli ½ puszki groszku konserwowego 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 4 plastry sera żółtego Szczypta cayenne Bazylia Oregano Przyprawa do mięsa wieprzowego Kamis Sól Pieprz Olej do smażenia Przygotowanie: Ostudzone, ugotowane
Fabryka pomysłówmaszynce do mielenia mięsa na drobnym sitku. Pieczarki drobno pokroić nożem lub przy pomocy rozdrabniacza. Podsmażyć na patelni bez żadnego tłuszczu i odparować nadmiar wody. Przestudzone dodać do mięsa razem z jajkami, natką pietruszki, rozgniecionym czosnkiem i przyprawami. Wyrabiać mięso, aż będzie plastyczne i dobrze będzie się formowało. Na folię aluminiową, błyszczącą stroną do góry, wyłożyć mięso formując prostokąt(...)surówką. Smacznego :) W trakcie pieczenia w foli zbierze się sporo wody z tłuszczem, co można wykorzystać na przygotowanie sosu. Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Mięsa , Na specjalne okazje , Obiad , Obiad Świąteczny Tagged: boczek , kukurydza , pieczarki , wołowina
https:KKuchniaMniambyć mielone, ale miałam ochotę na coś wyrazistego, ostrego, np. sosik chrzanowy, więc padło na pulpety, moim zdaniem lepiej pasujące do niego. Będę nieskromna, ale obiad zjadł nawet M, który chrzanu nie lubi. Ja swoje pulpety podałam z kaszą oraz z surówką z jabłek, marchewki i pora. Porcja na 4 osoby Składniki: Pulpety: 500 g mięsa mielonego
My simple kitchenoleju podsmażamy pokrojoną w kostkę połówkę cebuli i mięso mielone. Kiedy będzie już podsmażone, dodajemy pieczarki i przyprawy: ząbek czosnku (przeciśnięty przez praskę), pieprz ziołowy, sól, przyprawę do mięsa mielonego, słodką paprykę.Na drugiej patelni na oleju podsmażamy drugą połówkę pokrojonej w kostkę cebuli i pomidory z puszki i przyprawy: sól, oregano. Podlewamy wodą i dusimy.Całość(...)Teraz czas na ugotowanie makaronu: w tym przypadku kolorowy makaron wstążki :) Czyli nie takie zwykłe spaghetti :)Ser żółty ścieramy na tarce.Makaron polewamy sosem, posypujemy serem i ziołami dalmatyńskimi. Obiad - palce lizać
Lawendowe Niebodobrze -uwielbiam szparagi- po prostu wiedziałam że obiad będzie na pewno, bolognese też, ale ze szparagami. Obiad wyszedł przepysznie, szybko i zniknął z talerzy w oka mgnieniu. Co mogę powiedzieć- było przepysznie :) polecam . Zaczynamy:Składniki:2 marchewki2 cebule500 gr mięsa mielonego wołowegopęczek szparagów400 ml pomidorów z puszki lub passaty2 ząbki czosnku 200 ml bulionu wołowegosól, pieprz,słodka papryka(...)łyżkach oleju smażymy poszatkowaną cebulę i pokrojoną w pół talarki marchew, do tego dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Po 5 min dodajemy mięso mielone, smażymy do momentu aż mięso nie będzie różowe.Dodajemy pomidory lub passatę oraz bulion. Dodajemy 1-2 łyżeczki włoskich przypraw. Zmniejszamy gaz, pod przykryciem gotujemy około 10-15 min. Wstawiamy makaron do gotowania- gotujemy
Smaki EdytySkładniki ( na ok. 20 w zależności od wielkości sajgonek) : 450-500g mięsa mielonego 1 mała cukinia lub pół dużej 2 marchewki kapusta pekińska
Pudełko rozmaitościSkładniki: pałki z kurczaka 8 sztuk, czubrica zielona Royal Brand 3 łyżki, olej rzepakowy 1/4 szklanki, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, cebula 3 sztuki, ząbki czosnku 8 sztuk, kucharek 1 łyżeczka, pomidory 3 sztuki, wywar mięsny 1 szklanka, przyprawa do zup - do smaku umyte pałki z kurczaka, osuszone ręcznikiem papierowym obsypać czubricą zieloną, schować do woreczka foliowego na kilka(...)mięsa, pod koniec gotowania zabrać pokrywkę i na większym ogniu odparować nadmiar wody pałki są pyszne z ryżem na obiad...............SMACZNEGO!!! czubrica mielona Royal Brand - spokrewniona z cząbrem przyprawa, charakterystyczna dla kuchni bułgarskiej, czubricy używa się głównie do zup, mięs, fasoli i serów, pod nazwą "trapezna" w Bułgarii można kupić tę przyprawę jako tradycyjną mieszankę składającą się zazwyczaj
W Mojej Kuchni LubięPrzepis ten dostałem kiedyś od kolegi (pozdrowienia dla Mariusza!). Dlaczego odwrócona? W roladzie tej mielone mięso jest na zewnątrz, a nie w środku. Robi się
Gotuj z Misiemdoskonała na zimno na kanapki ( domowa wędlina ) jak i na ciepło jako dodatek do obiadu. Praktycznie robi sie sama i zawsze wychodzi smaczna :) Składniki: - karkówka 1,40 kg - czosnek 3 ząbki - domowa wegeta - majeranek - kminek mielony - papryka słodka mielona - małe jabłko - cebula Wykonanie Mięso dokładnie płukam i osuszam papierowymi ręcznikami.Następnie delikatnie nacinam i wcieram przeciśnięty czosnek. Posypuję
Kuchnia z widokiem na ogród