też zrobić więcej i później odgrzewać. Składniki na około 6-7 sporych farszynek: około 600 g ugotowanych, wystudzonych i przeciśniętych przez praskę ziemniaczków (mogą być wczorajsze tzn. jeśli na obiad za dużo ugotowaliśmy to utłuczone i przestudzone ziemniaczki chowamy do woreczka/ków i tak przechowujemy w lodówce do 3 dni) 1 małe jajko około 1/2 szkl mąki pszennej ( jeśli(...)tarta, mieszamy i odstawiamy na czas przygotowania ciasta Ciasto 4. Ziemniaki przekładamy do miski, jeśli są wczorajsze to przegniatamy przez praskę lub jak w moim przypadku rozgniotłam je szybko widelcem. 5. Wbijamy jajko, dodajemy mąkę, pieprz, paprykę ostrą i słodką oraz sól, wszystkiego z wyczuciem i próbując cały czas czy smak nam odpowiada. Zagniatamy ciasto. 6. Z ciasta
Gotowanie...to proste !Przygotowanie domowego żurku, włącznie ze zrobieniem własnego zakwasu, wcale nie jest trudne. Efekt jest tego wart. Otrzymamy pyszną, aromatyczną i bardzo pożywną zupę. Do tego mamy
Dieta bez mlekaKubańskie cygara z wieprzowiny Kubańskie cygara , to kotleciki , które przypominają sławny oryginał " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height
Ogrodnik w podróżyCzasu mało, ciągle gdzieś biegamy i na przygotowanie obiadu sił już nie mamy, a zjadło by się coś smacznego w przygotowaniu nieskomplikowanego, dlatego polecam Wam makaron Lubella Pełne Ziarno z łososiem, warzywami i ciekawymi przyprawami. Smaczne, aromatyczne danie makaronowe w kilka chwil gotowe. Czas przygotowania, to czas, wody i makaronu gotowania, plus 2 min podgrzewania i końcowego doprawiania. Takie danie(...)jako pasję traktuję. Dzieci dają mi oprócz radości, szkołę dla mojej cierpliwości, bo słowo - nudzić nie znają i energią swą mnie otaczają, wiec czas wspólnie zagospodarujemy i między czasie szybkie obiadki gotujemy, a jak mam tylko czas dla siebie, to w kuchni czuję się jak w niebie. Włoska kuchnia to moja ulubiona, bo jest bogata i kolorowa. Makarony, pizza
Moniki SmakołykiSkładniki: cukinia marchewka schab wieprzowy Sos winegret: pomarańcza ocet winny miód musztarda delikatesowa sól i pieprz olej lub oliwa Przygotowanie: Cukinię umyć. Marchewkę obrać i również
Karczma HonoriettyTym razem padło na Tołpygę. Osobiście nie znoszę ryb z ościami, karpia w wigilie omijam szerokim łukiem, pstrąga nawet nie dotknę jednak Tołpyga mnie zaskoczyła gdyż
Piekielna Kuchnia PatiWytrawna tarta rybna, z nadzieniem z dyni i ricotty, zwieńczona świeżo wędzonym łososiem. Bardzo prosta w wykonaniu, bardzo smaczna, myślę że to idealne rozwiązanie dla dzieci
SMYKWKUCHNIprzyznać, że poczułam się zmotywowana. Kto tu zagląda, ten wie, że kalorii nie liczę, i to zdecydowanie smak gra pierwsze skrzypce w mojej kuchni. Prawda jest taka, że na obiad mogę zjeść brokuła popijając wodą, ale na deser muszę mieć coś dobrego i słodkiego. Dzień bez deseru dniem straconym , jak mawiają słynni cukiernicy (nie wiem, którzy konkretnie, nie pytajcie mnie(...)składzie są chia, a nie ma cukru, kremówki i innych tego typu dobroci. Wygląda ładnie i zdrowo - trzeba więc było spróbować. Robi się to cudo bardzo prosto i szybko, nie licząc oczywiście całonocnego oczekiwania. Ale wtedy się śpi, a nie czeka na deser, więc tak jakby się nie liczy. Potem wystarczy już wyżyć się na bananie, i deser gotowy
Pożeraczka, czyli raz adobrzepichcenia, tylko podyktowana rozsądkiem i wrodzonym instynktem oszczędzania potrzeba niezmarnowania produktów o bliskim terminie przydatności. Ale czy to takie ważne są powody - grunt, że w końcu zrobiłam coś poza obiadem na zapas czy kanapkami na kolację. Mimo upału... ;) I powiem nieskromnie, że całkiem z tego smaczne kąski wyszły. Polecam Składniki (na 6 sztuk): 1 opakowanie ciasta francuskiego 5-6 suszonych(...)zbyt dużą ilość nadzienia. Ciasto się po prostu rozłaziło. Zamiast kształtnych ślimaków wyszły pyszne cudaki po prostu. Walorów smakowych w żaden sposób to jednak nie zaburzyło. Sam pomysł cudownie szybki i prosty. W sam raz dla pracujących, leniwych i żądnych smakołyków jednocześnie
Kuchnia po mojemuNo i znowu dałam się zainspirować. Czyżbym stała się bardziej podatna na kulinarne bodźce zewnętrzne? Tym razem, tuż przed snem, sprawdzałam coś na komputerze i
OstryKęsOstrożnie odkrój guzowatą dolną część selera, obierz go i pokrój w kostkę o boku 1 cm. Włóż selera do szerokiego garnka i wlej łyżkę oliwy, wsyp
Kredowe MenuEwa Duszkiewicz z bloga Jedz z apetytem zainteresowała mnie orientalną kuchnią. Na razie nie czuję jeszcze za bardzo tych smaków, ale przecież od czegoś trzeba zacząć
Codzienna kuchnia niecodziennaupiec je w piekarniku (ograniczamy wtedy kalorie). Takie grzanki z jajecznicą i szynką oraz szczypiorkiem powodują, że dzień rozpoczynamy pełni energii. W końcu przysłowie mówi śniadanie zjedz sam, obiadem się podziel, a kolacje oddaj wrogowi. Grzanki z jajecznicą i szynką są nie tylko pyszne, ale będą ozdobą porannego stołu: Składniki: 2 łyżeczki oleju 1 małą cebulka 2 jajka 2 kromki(...)szynki i cebulkę kroimy w kosteczkę. Kromki chleba skrapiamy olejem i smażymy na rozgrzanej patelni. Na patelnię wlewamy resztę oleju, dodajemy cebulę i szynkę, chwilkę podsmażamy. Dodajemy rozkłócone jajka, szybko mieszamy, jak zacznie się jajecznica ścinać, wyłączamy ogień pod patelnią, mieszamy jajecznicę, dodajemy posiekany szczypiorek. Układamy grzanki na talerzu, obkładamy jajecznicą. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem, posypujemy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięNo i znowu dałam się zainspirować. Czyżbym stała się bardziej podatna na kulinarne bodźce zewnętrzne? Tym razem, tuż przed snem, sprawdzałam coś na komputerze i
OstryKęsmojprzepisna.pl | Gruszkowe Love Jak obiecałam na Facebooku, spróbowałam upiec ciasto z połówek jabłek w wersji z gruszkami. Ciasto wyszło bardzo delikatne, chyba zbyt delikatne, następnym razem
moj przepis na