obiad na szybko - 16606 przepisów (strona:826/1108)

wolowina z wolnowaru 88

Sk ładniki 2 cebule pół selera drobno pokrojony 2 łyżki oleju rzepakowego 3 marchewki, pocięte na kawałki 3-4 li ście laurowe 3-4 ziele angielskie

mojej kuchni
wolowina z wolnowaru 129

Sk ładniki 2 cebule pół selera drobno pokrojony 2 łyżki oleju rzepakowego 3 marchewki, pocięte na kawałki 3-4 li ście laurowe 3-4 ziele angielskie

w mojej kuchni
Schab nadziewany tuńczykiem, czyli polska wersja vitello tonnato 188

W zeszłym tygodniu byłam na warsztatach Dominika Moskalenko w Woli Suchożebrskiej – oczywiście z wielkanocnymi inspiracjami Sokołowa. Były paszteciki z ciasta francuskiego i białej kiełbasy, rolada

Ugotowane pozamiatane
Zupa krem z pieczarek 127

Zupa krem z pieczarek Wybrałem się na „spacer” do Kauflanda. Zastanawiasz się w jakim celu? No a po co, motyla noga, mógłbym tam iść

Blendman
Domowy wegański sos karmelowy, karmel vel toffee 168

mojprzepisna.pl | Domowy wegański sos karmelowy, karmel vel toffee W ramach kilku eksperymentów w kuchni powstał świetny sos karmelowy inaczej zwany toffee. Mój jest bardzo gęsty, idealny

moj przepis na
Szybkie pesto z pieczonej dyni 155

Piękne słońce, które z rana dzisiaj mnie obudziło, zwiastowało bardzo dobry dzień! Dzisiaj byłam po odbiór mojej legitymacji na GUMedzie i na wizycie, na której miałam

Be Fit Be Strong
Kluseczki z kapustą. 291

Gotowana kapusta kiszona to pyszny dodatek do wielu mięs.Ja bardzo ją lubię dziś przygotowałam ją z pysznymi kluseczkami, które bardzo łatwo można przygotować. SKŁADNIKI: kiszona

Kuchnia Beaty
Kluski śląskie z pesto bazyliowo migdałowym 113

Wspaniały dodatek do obiadu, ale nie tylko. Mogą również stanowić samodzielne danie – kluski śląskie. Możliwości ich podania jest bardzo wiele – do mięs, ze skwarkami, z sosem pieczarkowym, czy jak u mnie – kluski śląskie z pesto bazyliowo migdałowym.   Składniki: - ugotowane ziemniaki (miałam ok. 1kg) - mąka ziemniaczana ¼ wagi ziemniaków - sól (do gotowanej wody)   W dużym garnku zagotowujemy posoloną(...)kluski. Gotujemy 3-4 minuty od chwili wypłynięcia klusek na powierzchnię. Z podanych proporcji wyszło mi 20 sztuk klusek śląskich. Kluski śląskie z pesto bazyliowo migdałowym , to danie proste, szybkie i bardzo łatwe w przygotowaniu. Moja wersja powinna zaspokoić apetyt wegan, wegetarian, osób na diecie bezglutenowej… i nie tylko. Danie jest kolejnym przykładem na wielkość prostoty nad przepychem. Jest

mojewypiekiinietylko
Chleb z ryżem? Dlaczego nie? 153

odmówić. A taki chleb zajmuje i czas, i myśli.  Tym razem sięgnęłam do książki Pieczenie chleba w domu Gertrud Weidenger i Marie-Theres Wiener. Miałam trochę ryżu z obiadu, a pamiętałam, że właśnie tam widziałam bardzo apetyczny bochenek z ryżem właśnie. Przepis pozmieniałam - zamiast lekko słodkawo-cytrynowego, mlecznego chleba upiekłam taki zwyczajny, z szałwiową nutą. Zamiast gotować ryż(...)czasie dodać resztę mleka, ryż, sól i drobno posiekaną szałwię. Zagnieść gładkie ciasto - może się lekko lepić. Odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto jeszcze raz szybko zagnieść. Uformować bochenek, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić na 45 minut. Na blasze z chlebem ustawić mniejsze naczynie z wodą. Piec w 200 st. C. przez

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tarta chili con carne 159

Składniki na ciasto : • 200g mąki pszennej • szczypta soli • 100g masła • 1 jajko • 3 łyżki lodowatej wody Wszystkie składniki bardzo dobrze wyrobić np przy pomocy malaksera. Kulę

KUCHNIA POLSKA
Castellane ze szpinakiem, serem i pestkami pini 112

Każda epoka ma swój wkład w historię makaronu: w 1987 roku powstała odmiana Castellane, oddająca mistrzowską umiejętność projektanta makaronu Carlo Moro z Parmy. Inspiracją dla tej

Moje Małe Czarowanie
Sałatka z zieloną fasolką szparagową, pomidorem i ogórkiem małosolnym 121

Kocham lato, ale nie za opalanie się na plaży. Mam jasną cerę, więc każdy wypad nad morze i opalanie kończy się "raczkiem". Kocham lato za dary

Moja smaczna kuchnia
Leczo z cukinii, pycha 154

Zawsze warto zrobić takie leczo. Idealne na obiady, kolacje czy lunch. Wystarczy tylko rozmrozić i podgrzać lub wyjąć ze słoika. To wszystko tylko zależy jak je będziecie chcieli przechowywać. Ja mrożę bo z tym jest mniej pracy. Takie leczo można zrobić w wersji wegetariańskiej omijając tylko kiełbasę. Gwarantuję, że smak będzie równie pyszny. Cukinię obrać ze skórki, wyciąć nasionka(...)garnka cukinię i papryki,pomidory wymieszać i gotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać majeranek, koncentrat,paprykę słodką w proszku i ostrą,wymieszać. Leczo gotuje się bardzo szybko, ale trzeba przy tym stać bo lubi się przypalić. Będzie gotowe jak cukinia się rozgotuje a warzywa miękkie. Smacznego to jest pyszne i bardzo duża porcja

Kuchnia Pokoleń
Rolada z ciasta francuskiego w dwóch odsłonach 555

Rolada z ciasta francuskiego w dwa różne sposoby. Świetna przekąska na przyjęcie jak i na niedzielne popołudnie. Składniki : opakowanie ciasta francuskiego (xxl) 35 dag filetu z

Mechanik w kuchni
Śmietanowiec 205

mojprzepisna.pl | Śmietanowiec To ciasto ma jeszcze inną nazwę – Styropian. Styropianu nie przypomina ani w smaku ani w wyglądzie. Ciasto jest przepyszne, to jakby połączyć sernik

moj przepis na