Dziś coś dla tych, którzy lubią zjeść kawał porządnego mięsiwa i upominają się o ten przepis Boczek z chrupiącą skórką poznałam podczas pobytu w Norwegii i
Ola la LCHFNiedzielny, rodzinny obiad. Ileż to razy zastawialiście się pewnie, tak jak i ja co przygotować, by rodzince smakowało, a jednocześnie, by nie stać „przy
Ostra na SłodkoZamówiłam w sklepie internetowym paluszki rybne Frosta. Przygotowałam je w piekarniku z duszonymi warzywami "po grecku" 1 opakowanie paluszki rybne 3 marchewki cebula
AZgotuj!Moja propozycja na wigilijny stół - bigos z czerwonej kapusty. 1 i 1/2 kg kiszonej kapusty ( (Przepis!) kilka liści laurowych ziele angielskie 2 sztuki czerwonej cebuli
AZgotuj!Niedługo święta i widać to już niemal wszędzie. Galerie, witryny sklepowe, reklamy w tv... a nawet Wy moi kochani widzę, że zaczynacie rozglądać się
Kuchnia w czekoladzieDrożdżowe ciasto z makiem i płatkami migdałowymi Przepis na drożdżowe ciasto z makiem i płatkami migdałowymi parę tygodni po Świętach to trochę taka musztarda po obiedzie. Nie wyrobiłam się wcześniej, a ponieważ ciasto było takie smaczne, to szkoda, żeby przepis przeleżał w szufladzie do przyszłego roku. Ciekawostka to to, że ciasto drożdżowe jest bez jajek. Tak więc nie będzie
dolcevitainmykitchenBiałą kiełbasę podaję się tradycyjnie na śniadanie wielkanocne. Przygotowuje się ją na kilka sposobów: pieczoną w piekarniku, jako dodatek do żurku lub gotowaną (a właściwie parzoną
Codziennik KuchennyŁosoś piccata na wielkanocny obiad…Jeśli czujecie się zestresowani przygotowaniami do świąt to mam dla Was szybki i łatwy przepis na łososia. Piccata to właściwie sposób przyrządzenia, a nie nazwa potrawy. Do smażonego łososia przygotowałam pyszny sos z białego wina. Całość podałam z ryżem i brokułami. Proste i szybkie danie z łososia na obiad. Ciekawe, aromatyczne i intensywne
codojedzeniaWielkanoc nadchodzi coraz szybszymi krokami. Pora zaplanować menu na te dni, prawda? Chcę Wam dzisiaj zaproponować prostą, ale pyszną potrawę: pieczoną pierś z gęsi. Można ją
Codzienna kuchnia niecodziennawładców, faraonów, cesarzy, królów i kapłanów. Większość ludzkości nadal borykała się z niedożywieniem. Z bardziej współczesnej historii znamy relacje, że w wielu domach mięso do obiadu pojawiało się w niedzielę i święta. Podsumowując te fakty warto zastanowić się: jakie mamy szanse by na przestrzeni ostatnich dekad 2-5 pokoleń dokonać ewolucji naszego układu pokarmowego
Dieta Rozdzielna i ZdrowieDzisiaj przedstawiam Wam zwykłego a jednocześnie niezwykłego karpia bo takiego smażonego w głębokim tłuszczu bez jakiejkolwiek panierki. Ten pomysł powstał gdy szukałam idealnej panierki LCHF i
Ola la LCHFKarp smażony to jedno z tych dań, które od zawsze pojawiają się na świątecznym stole w mojej rodzinie i zapewne w Waszych również Jeśli lubicie takiego
Ola la LCHFPrzedstawiam dziś przepis na wyjątkowo pyszną potrawę - pierogi z gęsiną z dodatkiem konfitury z czerwonej cebuli. Świeża gęsina nie jest dostępna cały rok, więc jak jesienią
Codziennik Kuchennyzawsze wychodzi aromatyczny i mocno rubinowy w kolorze. Jest bardziej słodki i delikatniejszy od tradycyjnego barszczu z gotowanych buraków. Taki barszcz smakuje nie tylko od święta. Doskonale sprawdzi się jako lekki obiad, a podany z krokietami, będzie idealną przekąską na każdej imprezie. Poza Wigilią polecam ugotować go na wywarze z kurczaka zagrodowego lub kaczki, dzięki czemu będzie jeszcze
cool and mintyMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Proste, smaczne, wieprzowe danie ze schabu karkowego. Pieczeń z karkówki nie wymaga wielu składników ani umiejętności. Trzeba pamiętać, żeby przed …
My Blueberry Corner