napój - 7060 przepisów (strona:234/471)

Bardzo subiektywnie i po mojemu o Food Bloger Fest II 167

blogerów widziałam podobne i to był zdecydowanie strzał w dziesiątkę. Na miejscu byłam trochę przed czasem, do tego niewyspana, głodna i zmarznięta. Dlatego miłym zaskoczeniem był poczęstunek i ciepłe napoje. Z pełnym brzuszkiem i nieco rozgrzana, ale wciąż śpiąca zasiadłam na widowni. Pierwszej prelegentce nie udało się mnie rozbudzić, mimo że była nią Basia Ritz. Litości! Czytać z kartki każdy

Ratunku obiad
Truskawkowy shake z lodami śmietankowymi 137

jestem :) Zrobiłam sobie w niej shake'a. A przy okazji doszliśmy do bystrego wniosku, że za "starych, dobrych czasów", kiedy to pojawiły się takie tam napoje jak na zdjęciu, to ich nakrętki lepiej pstrykały :) Teraz to lipa jakaś ;) Czytaj dalej

Kraina Tysiąca Smaków
Brak tytułu 155

łyżka miodu - np. akacjowego Sądecki Bartnik 250 ml jogurtu naturalnego Wszystko zmiksować ! Miód akacjowy Sądecki Bartnik o delikatnym smaku, doskonale nadaje się do słodzenia koktajli owocowych. Nie zmienia smaku napoju, nie dominuje nad owocami. Miód akacjowy jest bardzo jasnej barwy. To jeden z moich ulubionych, ze względu na swoją delikatność. Zawiera on dużą ilość fruktozy, izoflawony i glikozydy. Bardzo wolno

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 188

owsianych Sante 1 szkl. mąki pszennej 0,5 szkl. mąki razowej pełnoziarnistej ( jeśli nie macie, wsypcie więcej pszennej )  1 jajko 1/3 kostki margaryny lub masła 2-3 łyżki napoju orzechowego Alpro -  - ja dałam do smaku - bez niego ciasteczka też się udadzą 4-5 łyżek sezamu 3-4 łyżki melonych orzechów laskowych 1/2 szkl. cukru 2 łyżki miodu Wszystkie

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 154

przyprawę garam masala i wiele innych... Mam wielką nadzieję, że to nie moje ostatnie warsztaty :D Chcę więcej !!! A poniżej jedno z przygotowywanych dań -  risotto z pieczarkami i napojem sojowym oraz ryżowym Alpro Musicie mi wybaczyć małą ilość zdjęć... niestety - nie doładowałam baterii aparatu :/ I po kliku fotkach, aparat się wyłączył :( Gapa - nigdy więcej tak nie zrobię :) Wkrótce otrzymam

kolorowotorcikowo
Sałatka z czerwonych owoców 268

truskawek 1 szkl. czereśni 2-3 łyżki suszonej żurawiny, np KRESTO Arbuza pokroić w kostkę, truskawki w ćwiartki, czereśnie wypestkować. Owoce połączyć. Polać miodem lub... sosem. SOS 1/2 szkl. napoju sojowego ALPRO , ja użyłam naturalny - ale z pewnością waniliowy też był by super  1 żółtko 2 łyżki cukru 30 ml wina typu wermut 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Mleko wymieszać

kolorowotorcikowo
Jarmark Jagielloński w Lublinie 2013! 137

coś do kuchni, albo dla bliskich. Tym razem wróciłam z naczyniem do zapiekania, żytnim chlebem litewskim i kwasem chlebowym.  Próbowałam miodu pitnego, piwa jasnego z restauracji Sielsko Anielsko, napoju Molo-Molo (czyli nic innego jak wody z miodem i cytryną), chleba litewskiego i pierogów św. Jacka. Po drodze wstąpiliśmy także do Browaru Grodzka 15, ale o tym następnym razem

Pasja Smaku
KSYLITOL SŁODYCZ ŻYCIA 183

kremach do smarowania pieczywa, likierach czy mrożonych rybach. Ksylitolem możemy zastąpić biały cukier we własnym domu. Świetnie nadaje się do słodzenia herbaty lub kawy oraz dosładzania wypieków, deserów, konfitur, napojów i innych dań. Uwaga – cukier brzozowy nie nadaje się do pieczenia ciast drożdżowych (drożdże na nim nie wyrastają)*. Jest odpowiedni do gotowania, pieczenia, mrożenia – zakres temperatury w jego przypadku jest

Smaczne Zdrowe
Montowa kawa 163

Jednym z ulubionych napojów jak dla mnie jest kawa, dlatego lubię nowe smaki. Tę kawę znalazłam na stronie /mccafe.pl/  Po wymieszaniu całość nabiera pysznego orzechowo-czekoladowego smaku. :) Składniki 30 ml espresso lub mocnej kawy (np. mokka) 1 deser czekoladowy "Monte" 200 ml mleka czekolada gorzka z dodatkiem skórki pomarańczy Na dno wysokiej szklanki włożyć cały deser, wlać wcześniej

Pudełko rozmaitości
21. Słodkie niedzielne popołudnie, czyli bardzo kruche babeczki 190

kolejne, niedzielne popołudnie. W taką słotę jaka jest za oknem nikomu z nas nie chce się wyściubiać nosa z domu. Najlepiej zamknąć się w pokoju pod kocem, z gorącym napojem i dobrym filmem lub książką. Na poprawę humoru oczywiście trzeba dołożyć coś słodkiego, jednocześnie miękkiego i rozpływającego się w ustach i kruchego. Dlatego właśnie zapraszamy Was na nasze babeczki, które

Symfonia Smaków
24.Deser na poniedziałek - czyli domowe i proste cytrusowe "lody" bezowe! 216

lody! Czyli tak jak my dziś. Nasza propozycja to wersja lodów trochę oszukanych. Ale bardzo smakowitych, lekko kwaskowatych, które idealnie zgrają się z kubkiem pełnym ulubionego ciepłego napoju i poprawią humor nawet tym nieznoszącym zimowej aury!  Zapraszamy! (; Składniki ( na 6 porcji): Pół opakowania gotowych mini gniazd bezowych (ok.200g) – mogą być również sporządzone domowo 400ml jogurtu naturalnego, typu greckiego

Symfonia Smaków
Dmuchawce, latawce, wiatr... 153

watpliwej jakosci. Najbardziej przerazaly mnie biegajace po lakach psy. Tak sie jednak szczesliwie dla mnie zlozylo, ze pewnego niedzielnego popoludnia pojechalismy do naszych Przyjaciol na kawe. Popijajac pyszny, ciemny napoj nagle doznalam olsnienia. Przeciez w Ich ogrodzie pelno bylo mleczy i do tego w 100% ekologicznych. Cale towarzystwo przystapilo wiec do zbierania kwiecia, a najwiecej uciechy miala nasza Latorosl.Nawet

Przysmaki Karolki
To juz dzis - Kuchnia na majowke 201

Kuchnia na majowke", ktore ukaza sie jako dodatek do Gazety Wyborczej dzis (28 kwietnia - miesa, przekaski, salatki, sosy) i jutro (29 kwietnia - ryby, warzywa, owoce, zupy, gulasze, desery i napoje) Zapraszam do lektury

Przysmaki Karolki
Na poprawe humoru 171

domowe menu.Jednak dzis podobnie jak przed tygodniem obudzila mnie iscie jesienna aura. Na szalejace wichury i ulewne deszcze najlepsza bylaby goraca czekolada, ale ja postawilam na inny, rowniez goracy napoj. Jego letnia, delikatna won powoli rozchodzila sie po kuchni i poprawiala humor."Krem" z zielonego ogorka do piciaskladniki: 1 ogorek okolo 200g 50g serka topionego 750ml bulionu warzywnego 1 lyzka

Przysmaki Karolki
Zielono mi - babeczki pandanowe 192

porównywana do wanilii nie z powodu smaku ale zastosowania do aromatyzowania przeróżnych potraw. Wykorzystywany jest jako dodatek do deserów, mięsa, galaretek, lodów, ciast, gofrów, naleśników, ryżu, budyniu oraz niektórych napojów w kuchni m.in Indonezji, Singapuru, Filipin, Malezji, Tajlandii, Wietnamu, Chin. Najczęściej dostępną formą jest pasta pandanowa. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik