powrót do smaku dzieciństwa. Jedyny taki w swoim rodzaju, bardzo orzeźwiający i smakowity. Do przygotowania kompotu użyłam rabarbaru, jabłek, gruszek i truskawek, dzięki czemu smak i aromat tego napoju bardzo mnie ujął. Sczerze polecam! SKŁADNIKI: - 2 litry wody - 2 małe jabłka - 1 gruszka - 10 truskawek - 3 -4 sztuki rabarbaru - słodzik lub cukier Do dużego garnka wlewamy wodę, dodajemy
SMYKWKUCHNIsamodzielnie wykonane tortille, pizze itd; białe pieczywo na razowe lub pełnoziarniste. jedzmy 4-5 posiłków dziennie, co 2-3 godziny, kiedy odczujemy sytość głodu. pijmy dużo płynów. Słodzone napoje zamieńmy na wodę mineralną, zieloną lub czerwoną liściastą herbatę. Zalecane jest wypicie przez człowieka od 1,5 - 2 litrów wody, więc tego się trzymajmy. Systematyczność I to jest najgorsze sprawa
Truskawkowa Fiestawskazane dzienne spożycie wody, która jest składnikiem budulcowym ciała. Jak zwykle unikamy wody i żywności w których najwięcej się jej znajduje. Woli zajadać się fast foodami, gazowanymi i kolorowymi napojami. Pora to zmienić! Owoce bogate w wodę: arbuz pomarańcz grejpfrut jabłko melon truskawki gruszka śliwki porzeczki czereśnie mango Warzywa bogate w wodę: brokuł pomidor ogórek seler naciowy sałata szparagi Przede
Truskawkowa Fiestaserkiem waniliowym i malinami - to moje ULUBIONE naleśniki ! Składniki ( na około 8-10 naleśników ): * 2 jajka * 1 szklanka mąki gryczanej * 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej * 1 szklanka napoju sojowego słodzonego ( lub mleka + 2 łyżki cukru) * 1 łyżka ciemnego kakao, np DecoMorreno * 3 łyżki oleju rzepakowego Wykonanie: Wszystkie składniki wymieszać mikserem na jednolite ciasto. Patelnię lekko posmarować olejem
kolorowotorcikowochwilę, a potem szybko zagniatam ciasto. Powinno być dość twarde, ale sprężyste. Kulę ciasta wkładam do lodówki. Ciasto rozwałkowuję na grubość 0,5 cm, wycinam ciasteczka, dziurkuję (słomką do napojów), układam na blasze w niewielkich odstępach. Piekę ok. 20 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni. I tyle! Wychodzą przepyszne. Dziękuję Dwóm Chochelką za przepis
Brzuszki ŁakomczuszkiRównież elegancka toaleta swoim wystrojem sugeruje włoskie klimaty restauracji, pełna jest zdjęć Audrey Hepburn z filmu „Rzymskie wakacje” Jako, że mieliśmy degustować dania o różnych smakach uznaliśmy, że najlepszym napojem, który pomoże niwelować w ustach różne smaki będzie woda mineralna. W dużych kieliszkach podano nam S. Pellegrino. Degustację zaczęliśmy od przystawek, jako pierwszą zimną zakąskę podano nam delikatne carpaccio
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięBrat nauczył mnie robienia łatwej kawy latte. Domowym sposobem w parę minut można wyczarować naprawdę pyszną kawę :). Moja ulubiona jest z cynamonem :). Kawę parzyliśmy w kawiarce
Przepisy AleksandryAch bajaderki... Na studiach poznałam świetną dziewczynę, Gosię. Okazało się, że mieszkamy w tym samym mieście. Na początku nasza znajomość ograniczała się tylko do wspólnych dojazdów
Przepisy AleksandryZdjęcie, przepis i wykonanie - mój brat - Adrian :) Nie podajemy ile będziecie potrzebować składników, ponieważ będzie to zależało od ilości Waszych gości. Należy pamiętać by zachować
Przepisy AleksandryDrink Cuba Libre (wolna Kuba) powstał około 1900 roku w Hawanie. Po wojnie amerykańsko-hiszpańskiej stworzono drinka, który uczciłby wolną Kubę oraz symbolicznie łączył dwa sprzymierzone
Przepisy AleksandrySą dwie szkoły przygotowywania tego klasycznego drinka. Jedna mówi o wstrząsaniu, a druga o mieszaniu składników. Preferujemy wersję mieszaną. James Bond wybrałby drinka wstrząśniętego. Nie jest
Przepisy AleksandryFor recipe in English, please scroll down. Bardzo prosty przepis na smaczną galaretkę alkoholową. Deser idealny na romantyczną kolację :). Jeżeli chcesz, aby owoce znajdowały się nie
Przepisy AleksandryKukułkowy likier wręcz uwielbiam! Ostatni raz robiłam go dawno temu, ale teraz przed Wielkanocą przyszedł czas na powtórkę. Przepis jest bardzo prosty i nie wymaga żadnych
Przepisy Aleksandry( Recipe in English ) W tym roku na Wielkanoc przygotowałam trzy likiery (i myślę nad czwartym :)). Kukułka i kawowy to moi zdecydowani faworyci. Jeżeli przygotowałaś/eś
Przepisy AleksandryLikier nr 3 to wersja dla wielbicieli Malibu. Kremowa i delikatna biała rozkosz ;). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij
Przepisy Aleksandry