chleb z masłem czosnkowym. Fot. Zapiekanka z ryby Cob, z ziemniakami, przyprawami, serem i śmietaną Fot. Scabarb fish z sałatką i frytkami Fot. Oryginalny uchwyt do otwarcia lodówki z napojami Fot. Stanowiska z owocami morza w supermarkecie Fot. Widokna nową część miasta, nad którą górują plantacje bananowców. Fot. W z punktu widokowego Miraduro do Espirito Santo e Calcada czyli
Taste Of My Daynasienne i podzielić je na cząstki większe wsypać cukier, goździki, zalać wodą po zagotowaniu na średnim ogniu gotować z 10 minut lubimy kompot taki zamiast kupnych, dziwnych soków czy napojów........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięmałe, ale jakieś doświadczenie mam. Pierwsza myśl-będzie to dodatkowa motywacja dla mnie. Druga ? Pomogę choć trochę innym. Doskonale pamiętam pierwszy tydzień listopada, jak postanowiłam wszystko zmienić. Zero słodyczy, napojów słodkich, chipsów, fast foodów - ta myśl mnie zabijała. Spędziłam dobrych kilka godzin, na szukaniu motywacji, zjadliwych przepisów czy też ćwiczeń które w miarę mi się spodobają. Minął tydzień. Drugi..Trzeci
Czarnawisienkawieje! Jeślibym nie zaświeciła światła, to bym się przewróciła na środku pokoju ! Ciemno, zimno, zle tak ! Musiałam zadziałać. Przywowlałam wspomnienie lata...truskawek w śmietanie, placuszków śmietankowych z truskawkami..koktajlii..napojów....i ha! Zaświeciła mi się lapmka! Przecież ja nie potrzebuję wspomnień truskawek...o! Ja mam truskawki w śmietanie przecież..Mam kawę od Skworcu ! TRUSKAWKI W ŚMIETANIE właśnie! I zamiast myśleć
Z Kuchni Do Kuchnizmywarce, -kompatybilna z ręcznym i elektrycznym laktatorem Easy Start. Smoczki pasują do każdej z tej butelki, także bez problemu można je zamieniać. Z wiekiem należy zwiększyć dziecku dawki podawanego napoju oraz rozmiar smoczka. Dlatego butelka o największej pojemności ma już większy smoczek. U nas butelki znalazły przeznaczenie na wodę- najmniejsza butelka, na kaszkę - średnia i na soczek- największa. Ciekawa kolorystyka
Aga w kuchniUwielbiam truskawki w każdej postaci! Biszkopty, kremy, napoje z dodatkiem truskawek są pyszne, ale najlepszy wyrób z truskawek, to jest dżem, no zresztą chyba wszyscy uwielbiają dżem truskawkowy. Zapraszam! Składniki: 1 kg truskawek 1 duża szklanka cukru (350 ml) Przygotowanie: Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i układamy w dużym garnku w którym będziemy gotować dżem. Truskawki zasypujemy cukrem i odstawiamy
Kuchnia ŁukaszaOliwa Sycylijskie cannoli z ricottą - przepis z bloga Moje wypieki i nie tylko Tiramisu (klasyczne) - Mirabelka z bloga Mirabelkowy blog Trumnamisu... deser z malinami - przepis z bloga Szczypta słodyczy Napoje: Vin Santo a casa - Mikołaj Kaczmarek z bloga Italianizzato Banerek podsumowania: Przygotowałam dla Was banerek kierujący do tego podsumowania. Zachęcam Was do zamieszczenia go na Waszych blogach:) Wystarczy skopiować poniższy
Chilli Czosnek i Oliwaciągu dnia senna nie jestem! Dużo spaceruję z dziećmi. Taki mały maraton przez miasto. I wychodzę albo po 11.00 albo po 15.00, natychmiast po wypiciu szklanki przygotowanego napoju. Robię to celowo. Aby się dobrze spocić i zmęczyć i pobudzić organizm do spalania w godzinach...w których mu się nie chce. Widzę, że Get Slim DayTime pomaga mi...w drodze
Z Kuchni Do Kuchnichorób cywilizacyjnych (cukrzycy, chorób serca, nowotworów) Rooibos, w przeciwieństwie do czarnej i zielonej herbaty, nie zawiera kofeiny. Nie pobudza organizmu i nie zaburza snu – ma wręcz opinię napoju wspomagającego zasypianie . Dlatego warto go pić, zamiast zwykłej herbaty, wieczorami. Z tego samego powodu napar z czerwonokrzewu nadaje się dla dzieci, kobiet w ciąży i karmiących piersią. LOYD proponuje
Z Kuchni Do Kuchnirównież o 40 % mniej kalorii niż cukier i ze względu na charakter zasadowy nie powoduje próchnicy. Wiadomo - jak ze wszystkim także z ksylitolem nie należy przesadzać, ja nie słodzę napojów więc używam go wyłącznie do wypieków i deserów. Jest bezpieczny jako składnik wypieków, ponieważ jest odporny na działanie wysokiej temperatury (w przeciwieństwie np. do aspartamu!). Ja używam ksylitolu
Ze smakiem i z pasjąpłomień na najmniejszym palniku i lekko podgrzałam. Zestawiłam z ognia i chwilkę mieszałam do rozpuszczenia się żelatyny, dolałam pół szklanki Sprite, wymieszałam, na koniec dolałam pozostałe dwie szklanki tego napoju, wymieszałam. Przezroczysty płyn, który miał się przeobrazić w naszą galaretkę wylałam na stężałą masę serową. W galaretce pozanurzałam odsączone z syropu cytrynki z kwiatem czarnego bzu, jeden plasterek pomarańczy
Blondynka Gotujeniej gwarno i tłoczno, więc odpowiedni klimat został zapewniony. Obsługiwał nas bardzo miły kelner, który wyczerpująco informował o każdej przynoszonej porcji. Na początek dostałyśmy coś do picia - każda wybrałam napoje bezalkoholowe, chociaż gdyby nie to, że miałam przed sobą jeszcze kawałek drogi do domu, to chętnie skusiłabym się na kieliszek wina. Na początek otrzymałyśmy przystawki: bruschette miste - chrupiące kromki
Pasja Smaku