miód, świeże owoce, pestki, masło orzechowe, dżem niedosłodzony, w formie jajecznicy – 3 jajka ubijamy w misce, dodajemy pół szklanki płatków a następnie smażymy aż jajka się zetną, w formie napoju (1 łyżka płatków owsianych błyskawicznych, 1 szklanka mleka, 2 łyżeczki miodu, 200 owoców mrożonych (mogą być truskawki, maliny, porzeczki). Płatki zalewamy wrzącym mlekiem i odstawiamy pod przykryciem na 30 minut
Powiedz dietom nieColę i dodać pianę z białek, delikatnie wymieszać Masę przełożyć do foremek, piec około 25 minut w temp. 200"C Smacznego.P P.S. Colę można zastąpić wodą mineralną lub innym napojem gazowanym, zamiast masła orzechowego i Nutelli można dodać cukier waniliowy i Sprite'a- wtedy babeczki będą jasne, ale równie puszyste
Luźna Kuchniakilkanaście złotych. Koktajlu nie ma potrzeby dosładzać, smak szpinaku pozostaje ledwo wyczuwalny. Mi nie przeszkadza on wcale, ale znam takich, którzy krzywią się już na sam widok zielonego napoju. Od kilku dni pijemy je z Hanią na drugie śniadanie. Ona woli wersję z bananem, mnie bardziej smakuje z jabłkiem. Jutro spróbujemy dodać ananasa :) składniki: 100 g rozmrożonego rozdrobnionego
bistro mamaWczoraj był wpis o tym co zrobić, żeby rozpocząć dobrze i zdrowo nowy dzień, czyli o cudownym napoju cytrynowym . dziś zapraszam na ciąg dalszy, czyli na zdrowe, energetyczne i smaczne śniadanie. Składa się ono z naturalnego jogurtu, owoców i domowej granoli. Na blogu znajdziecie różne przepisy na granolę czy też musli ( granola pięć zbóż , musli kokosowo-rabarbarowe , domowe
Kulinarne przygody GatityJeden z najbardziej lubianych napojów na mroźne zimowe dni. Rozgrzeje nawet największego zmarzlaka :) W połączeniu z mieszanką przypraw daje niepowtarzalny smak. Trzeba jednak uważać żeby go nie zagotować, ponieważ zbyt wysoka temperatura wpływa negatywnie na jego smak i dobroczynne działanie. Można go przygotowywać na wiele sposób.Oto moja propozycja: wino czerwone (półsłodkie) 500ml (jeśli dla kogoś jest za mało
noteskulinarnyfigałyżeczki kawy i zalewamy niewielką ilością gorącej wody. Dodajemy po łyżce miodu i mieszamy. Śmietankę ubijamy z dodatkiem cukru pudru. Do szklanek z kawą wlewamy mleko i mieszamy. Do napoju dodajemy kostki lodu. Na wierzch nakładamy bitą śmietanę. Posypujemy cynamonem i papryką
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkipotrawy w ramach cotygodniowego cyklu „Poniedziałkowy fit” . Dobrze jest rozpocząć tydzień z optymistycznym nastawieniem do samego siebie :) Mamy nadzieję, że często będą się u Nas pojawiały zdrowe dania, napoje, a nawet desery. Dodatkowo zawsze w poniedziałek postaramy się przedstawiać coś na co pokusić się mogą z powodzeniem osoby będące na diecie i dbające o linię. Na początek przedstawiamy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkidość wysokie ale okazuje się, że restauracja robi ciekawe promocje. Tak też z racji weekendu obowiązywała akurat wkładka „Rodzina Śląska”, gdzie za 38 zł możemy zjeść dwudaniowy obiad z napojem. Z wyborem samych dań miałyśmy problem nie lada, tu sympatyczny kelner widząc, że będziemy wybierać dłuższą chwilę zaoferował coś do picia. Z racji południowej godziny padło na białą kawę. Dostałyśmy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkibyło nudno i monotonnie wymyślamy różne dania z nimi i formy ich podania. Kiedyś naszła mnie ochota na wszystko co miętowe. Dodawałam miętę do deserów, koktajli czy napojów i pomyślałam, że zjadłabym ziemniaki z miętowym dodatkiem. Wymieszałam miętę z koperkiem, dodałam nieco ulubionej musztardy i dobrej oliwy. Bardzo smakowało mi to połączenie Ziemniaki na miętowo - koperkową nutę SKŁADNIKI: ziemniaki (właściwie
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiKompozycja ta jest delikatnie słodka, o wyczuwalnej ostrości smaku. To połączenie smaków i aromatów bardzo przypadło mi do gustu, a właściwie mogę śmiało napisać, że jestem nią zachwycona, tym napojem naprawdę można się delektować i pić z wielką przyjemnością. Do przygotowania tartaletek użyłam herbaty czarnej z wanilią firmy Sirocco. Firma ta przysłała Nam w ramach współpracy do spróbowania różne smaki
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiPróbowaliście kiedyś koktajlu z kukurydzą ? Jeśli nie to serdecznie Was zachęcam. Dziś na blogu kolejny przepis na pożywny i zdrowy koktajl, Tym razem przygotowałam go na
Kulinarne przygody Gatityotrzymać to mleko, nie trzeba doić żadnego zwierzęcia. Mleko sojowe to płyn pochodzenia roślinnego,wytwarza się je z nasion soi,mocząc w wodzie nasiona lub mąkę sojową, Historia tego napoju sięga podobno początków naszej ery. Mleko sojowe pochodzi z Chin. Ponieważ tak jak prawdziwe mleko ulega koagulacji, można otrzymać z niego twaróg, znany pod nazwą tofu. Mleko sojowe i tofu
Przepisy i porady kulinarnezdjęć wyjdzie Ci tylko 1. Jednak z każdą próbą, będzie coraz lepiej. Za pomocą zakraplacza czy strzykawki możesz powoli przelewać krople wody lub mleka do naczynia z napojem, staraj sie uchwycić moment, obserwuj, zobacz do ilu musisz policzyć, żebyś znów mógł wcisnąć spust migawki i rób dużo zdjęć! 55mm, 1/160s - f22 Warto pamiętać: Kształt, kolor i głębokość
Chocolate Stop TemptingDziś, trochę na przekór Tłustemu czwartkowi, u mnie na blogu zamiast faworków czy pączków, przepis na zdrowy koktajl ze świeżych owoców. Gdyby okazał się nieco za
Kulinarne przygody Gatity457kcal w tym 19,6g białka , 15,3g tłuszczu , 58g węglowodanów oraz 8,5g błonnika . SKŁADNIKI: 25g płatków owsianych górskich 20g otrębów owsianych 250ml mleka 0,5% lub napoju sojowego bez cukru 20g masła z orzechów nerkowca 80g banana bez skórki PRZYGOTOWANIE: Płatki owsiane oraz otręby wsypać do garnuszka i zalać mlekiem Gotować na małym ogniu często mieszając 60g banana
peanutbuttermonster