tydzień, więc wygodnie jest przygotować na raz większą porcję i dodawać codziennie do przygotowanych potraw. Zalecana porcja to 1 łyżka/os./dzień. Jeśli lubicie mniej skondensowane napoje możecie najpierw zmiksować natkę z limonką i grejpfrutem, przecedzić przez sita i dopiero później połączyć z chia. Grejpfrut można zastąpić lub połączyć z pomarańczą
SzczyptaSmaQCałość to 365kcal w tym 9,2g białka , 8,2g tłuszczu , 71,1g węglowodanów oraz 8,7g błonnika . SKŁADNIKI: 50g kaszy jaglanej przed ugotowaniem 50ml mleka 0,5% lub napoju sojowego bez cukru 150g jabłka obranego ze skórki 15g rodzynek 5g siemienia lnianego 5g wiórków kokosowych cynamon PRZYGOTOWANIE: Jabłko pokroić na drobne kawałki, wrzucić do garnka, zalać wodą
peanutbuttermonsterprzekór pogodzie na kolacje we dwoje w Walentynki albo na podwieczorek z koleżanką proponuje lody wiśniowe, przepyszne. Kiedyś słyszałam taką opinię że lody jemy zimą a latem pijemy ciepłe napoje aby nie szokować organizmu zmiana temperatur. Może i racja, dlatego polecam gorąco te zimne lody. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemieszanka chai Davida Rio składa się z czarnej herbaty przyprawionej cynamonem, kardamonem, goździkami, imbirem i miodem. Nadaje się na prezent, jak i na wspaniałą chwilę codzienności, z kubkiem doskonałego napoju. Łatwe przygotowanie – po prostu zmieszaj z gorącą lub zimną wodą, albo z mlekiem. Smacznego
Moje domowe kucharzenie7.Kawa czy herbata? odp: duża czarna parzona kawa 8 . Twoje motto? odp: 'Moda przemija, styl pozostaje' - Coco Chanel 9. Ulubiona pora roku? odp: Lato 10. Napoje gazowane czy niegazowane? odp: gazowane 11. Od jak dawno gotujesz? odp: odkąd pamiętam MOJE PYTANIA !!! 1. Ulubione narzędzie w kuchni to...? 2. Bez jakiej przeprawy
ClauditteMissCookingKefa. W Polsce kawa pojawiła się pod koniec XVII w. za sprawą Turków, po bitwie pod Wiedniem w 1683. W Gdańsku założono pierwsze kafehauzy (kawiarnie), a zwyczaj picia tego napoju bardzo szybko rozpowszechnił się w całym kraju. http://www.hdwallpapersos.com/wp-content/uploads/2014/08/artleo.com-484.jpg Kawa naruralna, rozpuszczalna. Ziarna kawy są ukrytymi w owocach nasionami otoczonymi miąższem i skórką, której kolor czerwony oznacza dojrzałość
ClauditteMissCookingstołu Konkretnie – czyli treściwy obiad, ciepła kolacja… Coś słodkiego – zdrowe słodycze, nietypowe lody czyli najlepsza cukiernia świata w Twojej kuchni Na zdrowie – wypijmy za kolejne spotkanie przepisy na zdrowe napoje, koktajle itd… Źródło: http://fotozakupy.pl/kinga-paruzel-nie-zwykla-kuchnia-bo-kazdy-jest-inny-z-autografem/40125s Książkę Kingi zamówiłam ze strony fotozakupy.pl zaraz po tym, jak Kinga ogłosiła wiadomość o tym, że można kupić książkę z jej autografem
ClauditteMissCookingprzeciwgorączkowe. Wzmacnia układ odpornościowy, odżywia i regeneruje organizm, wspomaga pracę serca. Ze względu na delikatność i łagodność może być szczególnie polecany dla dzieci. Doskonale nadaje się do sporządzania napojów orzeźwiających i słodzenia. Wskazania: zawarte w tym miodzie kwasy tłuszczowe sprawiają, że miód ten polecany jako lek przeciwmiażdżycowy. Stosowany w schorzeniach górnych dróg oddechowych, przeziębieniach i nieżytach
ClauditteMissCookingzwierząt, Nie ma żadnych szkodliwych skutków ubocznych, podczas jego stosowania Jest w 100% naturalny Zwiększa energię i wytrzymałość, idealny dla sportowców - wystarczy 1 łyżeczka zdrowego tłuszczu zamiast napoju energetycznego Ciekawy dodatek do herbat i kawy Idealny składnik każdego szejka z owoców i wody Wspomaga oczyszczanie organizmu z toksyn Idealny do surowych ciast, słodyczy - jako składnik 'masy' po schłodzeniu utrwali
ClauditteMissCookingkorzenia manioku. Zawiera lekkostrawne węglowodany i niewiele białka. Jest hipoalergiczna i pozbawiona smaku. Nie zawiera glutenu i cholesterolu. Perełki z tapioki używa się przeważnie do wyrobu deserów, puddingów i napojów. Dzisiejszy pudding przygotowałam z użyciem perełek tapioki zielonej ale inne rodzaje też się nadają. Polecam gorąco bo deser pyszny, lekki i zdrowy. Polecam na Walentynki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieOdżywka białkowa to ostatnimi czasy absolutny hit. Nie jest już spożywana wyłącznie w postaci tradycyjnego napoju, ale coraz częściej znajduje zastosowanie również w kuchni. Z jej dodatkiem można wyczarować proteinowe ciasta, ciasteczka, muffiny, tosty i wiele innych smakołyków. Bez wątpienia to świetny sposób na wzbogacenie potraw w białko, co jest szczególnie ważne, gdy treningi to nasz "chleb powszedni". Po krótkiej
peanutbuttermonstersmaków. Potraw prostych, ciepłych, pełnych energii i koloru. Cebulki w donicach, cebule na talerzu. Czas na wiosnę. Czas na tapas . Tapas , czyli małe przekąski serwowane zwykle do napojów, mają hiszpański rodowód. Wywodzą się z Andaluzji. Podawane w tamtejszych tawernach kieliszki z sherry przykrywano z wierzchu plasterkiem chorizo . Miało ono chronić alkohol przed muszkami "octówkami". Dodatkowo, słone chorizo
KUCHARNIAkrainy rozkoszy? Co połączyć, jak zamieszać i z czym podać, aby efekt zaspokoił najbardziej wymagające podniebienia, podbił serce ukochanej osoby i stopił wszelkie lody? Zioła, owoce, warzywa, desery, miłosne napoje – jak ich użyć, by ich moc zamienić w rozkoszne chwile we dwoje? Jaka jest recepta na prawdziwie pikantną ucztę? Bakłażan, bazylia, cynamon, chilli, czekolada, czosnek, granaty, kardamon, imbir, rozmaryn, ryż
KUCHARNIA