Placki te już były na blogu, ale wstydziłam się za zdjęcia i przepis wykasowałam :) Ostatnio jednak naszła mnie ochota na te właśnie placuszki więc je
Kraina Miodem PłynącaKażdy wie, że tradycyjne 'leniwe' przyrządza się z twarogu, mąki i jajek, ja jednak niezbyt często robię ten rodzaj klusek, zdecydowanie wolę swoją, troszkę inną wersję
Kraina Miodem PłynącaMoja dzisiejsza propozycja, to bakłażan w serowej- a dokładnie parmezanowej- panierce z dodatkiem płatków owsianych (które jak najbardziej można zamienić na bułkę tartą- taką wersję robię
Kraina Miodem PłynącaJedna z najbardziej popularnych zup we Francji, której bazą jest głównie cebula (duuużo cebuli) smażona długo i na bardzo małym ogniu, podlana białym winem, a na
Kraina Miodem PłynącaNo, w końcu się za nie zabrałam, bo aż wstyd- śliwki już tyle czasu 'rządzą' na straganach, a ja dopiero dzisiaj zrobiłam knedle z ich dodatkiem
Kraina Miodem Płynącasmarowidlo do chleba.Bylo bardzo ostre.Smak szczegolnie mnie nie zachwycil.Mezowi bardzo smakowalo.Nastepnym razem dodam drobniutko pokrojonej dymki .Mysle,ze bedzie duzo,duzo lepsze.Takze polecam.Smacznego! Jesli masz ochote na pyszne,zielone nalesniki z czosnkiem niedzwiedzim zapraszam tutaj: klik
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!2½ szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru 1 łyżeczka soli 2 jajka 2 szklanki mleka 4 łyżki oleju 100g masła syrop klonowy
Świat Domowej Kuchni½ kg mąki pszennej 50 g świeżych drożdży szczypta soli 2 łyżki cukru 1,5 szklanki letniego mleka 1 jajko 2-3 lekko kwaśne jabłka Racuchy z
Świat Domowej Kuchni100 g mąki pszennej 220 ml jogurtu naturalnego 1 jajko 100g płatków owsianych 2 jabłka szczypta soli Dzisiaj zaserwuję doskonały przykład, że nie zawsze zdrowe
Świat Domowej Kuchnipodzielić na 6-7 równych części (fot.1) , z których uformować kulki (około 80 g każda). Każdą część ciasta rozwałkować i posmarować nadzieniem (około 1 łyżki) (fot.2) , zwinąć jak naleśnika (fot.3) . Ostrym nożem przeciąć go wzdłuż, zostawiając jeden z końców nieprzecięty (fot.4) . Spleść ciasto ze sobą (fot.5) . Końcówki zlepić razem i zacisnąć na środku, formując bułeczkę (fot.6) . Tak przygotowane drożdżówki
Świat Ciastadługości naszych blaszek.Ciasto powinno mieć grubość ok. 5-6 mm. 3. Następnie otwieramy masę makową i wykładamy ją na placek. Tak jak na zdjęciu poniżej: 4. Potem zawijamy jak naleśnika: 5. Wstawiamy oba makowce do piekarnika i pieczemy przez ok. 50 minut. Po tym czasie odstawiamy do wystygnięcia i dekorujemy lukrem lub po prostu posypujemy cukrem pudrem. Zaproponuje dziś utwór
Gotuj Z MuzykąNie mam pojęcia dlaczego, ale racuszki kojarzą mi się mocno z zimą. Wczoraj rano mocno zapachniało mi cynamonem i powstały pełnoziarniste placuchy, Mi smakowały bardzo, a
CzarnawisienkaRacuchy robiłam po raz pierwszy w życiu dopiero w tym roku, latem. Wczoraj był drugi raz, tym razem z jednej mąki (a nie mieszanek, jak to
Zdrowa Kuchnia SowyCzytasz i się pewnie zastanawiasz, skoro nie ma mąki i cukru to co to za naleśnik??!! A jednak okazuje się pyszny, zdrowy i bardzo prosty w przygotowaniu! Składniki: 2 jajka 1 banan odrobina sody oczyszczonej (pół łyżeczki) i już! Oczywiście jak chcesz to możesz dodać cukru, słodzika itp., ale uwierz… Czytaj więcej
Głodni Wrażeń - fit przepisyThe post Krokiety z pieczarkami i serem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przeboje