Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszne placuszki z serem ricotta i bananami. Idealne na podwieczorek lub śniadanie dla całej rodziny. Posmakują szczególnie dzieciom Przepis
Marta GotujeSkładniki : 2 duże dzwonka ryby mąka tyle by zrobiło się ciasto gęstości mniej więcej tego na naleśniki (około 1-2 łyżek) jajko sól, pieprz olej do smażenia sok z cytryny Przygotowanie: Rybę umyć pod bieżąca woda, osączyć i skropić sokiem z cytryny Jajko rozbić i dodać do niego mąkę - roztrzepać Rybę posolić i posypać pieprzem na 10 min. przed
Proste PotrawyPrzygotowanie: Wszystkiego składniki połączyć i gotować na małym ogniu Gotujemy do momentu, aż sos będzie spływał z łyżki cieniutką nitką - będzie wtedy wystarczająco gęsty i gotowy do polania gofrów, naleśników czy lodów, oczywiście po jego wystudzeniu :) Uważać, by nie przegotować, bo straci smaczną płynność
Proste PotrawyWitaminy z grup B oraz minerały : potas, żelazo, krzem, magnez, a także kwas krzemowy. Można użyć go do pieczenia piernika, słodzenia herbaty, a także polać nim naleśniki. Warto poczytać o tym w sieci, ale wpierw zrobić miodzio, póki mlecze w pełnym rozkwicie :) Termin przydatności jest dość krótki, bo trwa kilka miesięcy. Moje uwagi : Zajrzałam do słoiczków z syropem
Proste Potrawynaprawdę był nieziemski...nawet na zimno ;) Panierka: jak ciasto naleśnikowe z tym że musi być dużo gęstsze i doprawione mieszanka ulubionych przypraw, zapewne każdy zna przepis na naleśniki a jeśli nie to odsyłam tu.. ciasto na nalesniki Składniki: 1/2 dużej cukinii 1/2 główki kalafiora cały mały por kawałek kapusty pekińskiej ja odcięłam tą część końcową 25g. suszonych
NaKońcuJęzykaCZYTANE POSTY: 1. Pasztet Wegetariański http://kulinariada.blogspot.com/2013/06/pasztet-wegetarianski.html 2. Souvlaki http://kulinariada.blogspot.com/2013/07/souvlaki.html 3. Rolada Serowa http://kulinariada.blogspot.com/2013/07/rolada-serowa-z-oliwkami-i-pieczarkami.html 4. Białko http://kulinariada.blogspot.com/2013/06/biako.html 5. Naleśniki Inaczej http://kulinariada.blogspot.com/2013/05/nalesniki-inaczej.html 6. Chłodnik z Arbuza http://kulinariada.blogspot.com/2013/07/orzezwiajacy-chodnik-z-arbuza-z-serem.html 7. Placki ziemniaczane http://kulinariada.blogspot.com/2013/06/placki-ziemniaczane.html 8. Ciasto Bounty z Bananami
NaKońcuJęzykagryki. Charakteryzuje się szarobrązowym kolorem i gorzkim posmakiem. Zawiera dużo białka, skrobi, witamin z grupy B i soli mineralnych. W połączeniu z innymi makami świetnie nadaje się do naleśników, blinów i do wypieku chleba. 2. Mąka Ryżowa Mąka ryżowa najczęściej uzyskiwana jest z ryżu białego i brązowego. Może być grubo lub drobno mielona. Surowe ziarna ryżu (wyłuskane
NaKońcuJęzykaBanany co o nich wiecie oprócz tego gdzie można je kupić i jaki smak mają ;) W okresie jesienno- zimowym to jeden z moich ulubionych owoców...Pyszne koktajle, naleśniki idealny owoc do ich przyrządzania... Ponieważ nie jestem zwolenniczką gotowych maseczek, peelingów, uważam że zarówno warzywa jak i owoce dzięki naturalnym wartościom jakie posiadają lepiej spełnią swoje zastosowanie a niżeli chemia
NaKońcuJęzykaSezon truskawkowy to jeden z przyjemniejszych chwil w czasie wiosenno- letnim... Truskawki to owoc doskonały nadaje się praktycznie do wszystkiego, naleśniki kochamy chyba wszyscy a truskawki komponują się z nimi idealnie... Przepis i wykonanie ciasta naleśnikowego znajdziecie TU Dodatkowo potrzebujemy: 1 małą śmietanę 36% 3 łyżki soku z truskawek lub barwnik czerwony szklanka truskawek Śmietanę miksujemy
NaKońcuJęzykaByłam pewna że kwiaty cukinii zjem już ostatni raz a tutaj taka niespodzianka i wczoraj w ogródku znalazłam jeszcze kilka dorodnych sztuk. Będą na kolację jak
Magiczne Życie Martydomowy gruszkowo-czekoladowy krem jest gęsty, pyszny i zdrowy. W tym roku przygotowałam też pyszny mus jabłkowy , oraz powidła śliwkowe bez cukru , one też będą świetnym dodatkiem do ciast, naleśników czy gofrów. Krem gruszkowo-czekoladowy z nutą chili na zimę: Składniki: 2 kg dojrzałych gruszek 100 g gorzkiej czekolady 50 g gorzkiej czekolady z chili Przygotowanie: Gruszki myjemy, obieramy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępiany. Cóż, Blondynka :) Przecież ten pojemnik, nie ma sitka jak typowy shaker. Ale kawa pięknie wymieszała się z mlekiem. Na drugi dzień podniosłam poprzeczkę o wiele wyżej. Ciasto na naleśniki, ale gryczane, ciasto na wodzie, a nie na mleku. Bez skrupułów umieściłam wszystkie składniki bez uprzedniego wymieszania, mąki, wodę, jajko, roztopione masło. Chwilę potrząsałam pojemnikiem i co? I miła
Blondynka Gotujewtedy wklęsłe. To znak, że słoiki się zamknęły, a nasze przetwory wytrzymają nawet lata. Chociaż jestem pewna, że znikną o wiele szybciej. My jeden słoiczek napoczęliśmy już dzisiaj do naleśników ;) Powyżej możecie zobaczyć gotowe słoiczki z przetworami. Jeszcze tylko naklejka z datą przygotowania oraz smakiem i gotowe. Naprawdę warto poświęcić trochę czasu na ich przygotowanie, bo są pyszne. Domowe
Ratunku obiadmasło orzechowe:) Myślę, że świetnie sprawdzi się właśnie w ciasteczkach słono-słodkich. Albo bez przypraw, a za to z dodatkiem orzechów czy miodu jako słodki dodatek do deserów, ciastek, naleśników. Znalazłam też przepis na podobną pastę z dodatkiem pieczonego jabłka lub dyni. Będę kombinować:) ***** Godz. 20.00 Na gorąco wrzucam placuszki, które przed chwilą zrobiłam - z dodatkiem tej pasty:) Robiłam
Zdrowa Kuchnia Sowysłoików ( do pełna) , zakręcić i odwrócić do góry dnem na ok. 5 minut. Nie pasteryzować. Po wystudzeniu odstawić do skrytki i mamy pyszną , pełną zdrowych owoców konfiturę do kanapek, naleśników itp. Smacznego
Smaczne Zdrowe