Nie mam pojęcia dlaczego, ale racuszki kojarzą mi się mocno z zimą. Wczoraj rano mocno zapachniało mi cynamonem i powstały pełnoziarniste placuchy, Mi smakowały bardzo, a
CzarnawisienkaRacuchy robiłam po raz pierwszy w życiu dopiero w tym roku, latem. Wczoraj był drugi raz, tym razem z jednej mąki (a nie mieszanek, jak to
Zdrowa Kuchnia SowyCzytasz i się pewnie zastanawiasz, skoro nie ma mąki i cukru to co to za naleśnik??!! A jednak okazuje się pyszny, zdrowy i bardzo prosty w przygotowaniu! Składniki: 2 jajka 1 banan odrobina sody oczyszczonej (pół łyżeczki) i już! Oczywiście jak chcesz to możesz dodać cukru, słodzika itp., ale uwierz… Czytaj więcej
Głodni Wrażeń - fit przepisyThe post Krokiety z pieczarkami i serem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojeCieniutkie, delikatne, bezglutenowe. Z syropem smakują świetnie. Są słodziutkie. Idealne na weekendowy poranek. Składniki: 60 g mąki z kaszy jaglanej 1 jajko 2 łyżeczki stewi
Czarnawisienkanastępnie dodać płatki. Wymieszać, (trzeba uzyskać konsystencję ciasta, jeżeli będzie za mało płatków, po prostu dosypać). Na patelni wysmarowanej olejem rozlać naszą masę i utworzyć z niej okrągły naleśnik. Zarumienić go delikatnie od spodu, następnie rozgnieść łyżką, aby uzyskać crunchy. Crunchy podzielić na trzy część. Następnie do szklanki nasypać trochę naszych gotowych crunchy, na to pół serka, następnie crunchy
Moje pyszne gotowaniePokochałam ostatnio gruszkę, ale w wersji duszonej. Wkładam ją do prawie każdego śniadania. Jest bardzo słodka, a połączona z placuszkami lub jaglanką tworzy świetne
Czarnawisienkaochoty na wspólną wieczerzę z cesarską rodziną, zażyczył sobie do pokoju naleśnikowy placek. Kucharz będąc bez reszty pochłonięty przygotowywaniem wieczerzy dla cesarskiego dworu, całkiem zapomniał o przypalającym się już naleśniku. Na dodatek kiedy próbował go odwrócić, ten złośliwie się połamał. Nieszczęsny kucharz, nie miał już czasu aby przygotować jeszcze jeden, więc poszarpał go do końca, a przypalenie obficie posypał
Mia Cucina SofietaJeśli nie próbowaliście jeszcze nigdy placków ziemniaczanych z dodatkiem marchewki - polecam gorąco! Są pyszne! Mają piękny, złoty kolor i leciuteńko słodkawy posmak od dodatku marchewki
Walijskie PichceniePlany miałam piękne - wrócić do domu, obejrzeć jakiś przyjemny film, trochę Pingwinów (na których punkcie mam ostatnio lekkiego fiołka, ale o tym może innym razem), poprzytulać
Pożeraczka, czyli raz adobrzeHmm... Tak sobie myślę, że zacznę od początku, więc post może być przydługi. Lojalnie ostrzegam, żeby później nie było. Wstałam za pięć piąta. Nie dlatego, że
Pożeraczka, czyli raz adobrzeCoś mam ostatnio lenia, jeśli chodzi o pieczenie chleba czy bułek. Co znajdę jakiś ciekawy pomysł, to albo nie mam wszystkich składników, albo wyrastanie trwa dwa
Pożeraczka, czyli raz adobrzeOmlety z bananem już robiłam, ale prezentowane dzisiaj są, mimo tych samych głównych składników, zupełnie inne, i w smaku i wyglądzie. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia Sowycebulą. Tutaj kurczak A tu wieprzowina - dopiero zdjęta ze szpikulca W wielu miejscach dostaniemy kebab a’la turecki – mięso baranie lub wołowe z przyprawami zawinięte w cienki naleśnik. Gruziński kebab Popularny kurczak przyrządzany jest na wiele sposobów. Tradycyjnym daniem jest kurczak marynowany i pieczony w mleku z bardzo dużą ilością czosnku. Kurczak w wersji fusion (nie tradycyjny
Poezja smakuSkładniki: jajka 2 sztuki, mąka tortowa 2 szklanki, mleko 3,2% 2 szklanki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, jabłko winne 4 sztuki, olej rzepakowy - ile potrzeba, cukier
W Mojej Kuchni Lubię