naleśniki z warzywami - 1257 przepisów (strona:25/84)

Choinka - naleśnikowa przekąska z ketchupem 233

Choinka z pokrojonych zielonych naleśników to propozycja na świąteczną lub sylwestrową przekąskę.

Przepisy Kulinarne
Sałatka w słoiku do pracy 182

razowym pieczywem, kawałkami pieczonego mięsa, omletem i koniecznie z czymś zielonym, choć nie musiało to wcale mieć zielonego koloru, chodzi ogólnie o warzywa - plastry karmelizowanej marchewki, papryka, rzodkiewka, awokado lub nawet garść rukoli. Czasem brałam do pracy naleśnik z masłem orzechowym i kremem czekoladowym, zwinięty w rulonik świetnie się trzyma w ręku:) Innym razem były to słoiki z musli, jogurtem

Obiad gotowy
Dyniowe naleśniki zapiekane na cebuli 194

Delikatne dyniowe naleśniki z pieczarkowym farszem to bardzo smaczna propozycja dla wegetarian. Danie wprost rozpływa się w ustach. Składniki ciasto naleśnikowe 1 szkl mleka ok

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Sajgonki (z mięsem mielonym i warzywami) 211

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com Sajgonki są tradycyjną potrawą kuchni wietnamskiej. Troszkę przypominają polskie naleśniki, lecz ich smak jest zupełnie inny.  Składają się z farszu (najczęściej z mięsa oraz warzyw) zawiniętego w papier ryżowy. Dobieranie dodatków to rzecz indywidualna, ale bardzo często można spotkać się z sajgonkami nadzianymi mięsem wołowym lub po prostu kurczakiem. Niekiedy dodaje się

Di gotuje
Tarta z boczniakami, kozim serem i orzechami 200

dodatkiem miodu i serek ziołowo czosnkowy do smarowania. Te sery mają wyrazisty, pełny smak. Nadają się do bezpośredniego spożycia, do kanapek, naleśników czy właśnie do zapiekanek tak jak ja to zrobiłam. Można też nimi nadziewać pieczone warzywa albo zagęścić sos. Zobacz też przepis na tartę z żółciakiem siarkowym - za kilka miesięcy znowu będę szukać tego grzyba w łęgowym lesie

Smaczna Pyza
Złoty rosół – król wszystkich zup. Jak ugotować idealny rosół z kurczaka 48154

bardzo powoli , powinien tylko mrugać. Po ugotowaniu wywaru wyjmuję z rosołu mięso i warzywa. Pęczek z lubczykiem i pietruszką wyrzucam. Warzywa (bez selera naciowego) wykorzystuję do sałatki jarzynowej, a mięso – jako element nadzienia do pierogów, naleśników, pasztecików. Jeśli nie chcecie go używać od razu, można je zamrozić po wcześniejszym wyrzuceniu skórek i kości. Rosół przez gęste sito przecedzamy

Karo in the Kitchen
Wigilijny barszcz po mojemu 169

buraki i garść namoczonych wcześniej suszonych grzybów . Dlaczego wyjmuję przedtem inne warzywa i mięso? Ano dlatego, że po pierwsze z tych warzyw można zrobić całkiem pyszną sałatkę, a z mięsa na przykład farsz do pierogów lub naleśników; po drugie, buraków jest dość sporo (garnek jest wypełniony nimi niemal w całości), żeby barszcz był intensywny w smaku i kolorze

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pomysły na drugie śniadanie do szkoły 314

więc wybór jest naprawdę duży. W dziecięcej śniadaniówce obok koreczków z tortilli mogą znajdować się także świeże owoce lub warzywa do chrupania. Rollsy z szynką PRZEPIS TUTAJ Rollsy – koreczki z łososiem PRZEPIS TUTAJ   Placuszki, racuszki, naleśniki- dzieci zazwyczaj uwielbiają takie smakołyki, które bardzo dobrze smakują zarówno na zimno jak i na ciepło. Racuszki możemy urozmaicać i dodawać(...)słodko jak i na wytrawnie. Racuszki na jogurcie PRZEPIS TUTAJ Drożdżowe racuchy ze śliwkami PRZEPIS TUTAJ Serniczki z patelni PRZEPIS TUTAJ Kolorowe naleśniki, barwione naturalnie PRZEPIS TUTAJ Czekoladowe naleśniki z serkiem i owocami PRZEPIS TUTAJ   Pizzerinki – smaczne, pożywne, uwielbiane przez dzieci i całkowicie domowe mini pizze są świetną alternatywą dla zapiekanek ze szkolnego sklepiku. Minni pizze

Blog z Apetytem
Zapiekane naleśniki z kurczakiem 186

żółtego Z podanych składników na naleśniki robimy ciasto. Na dobrze rozgrzanej patelni smażymy naleśniki bez użycia dodatkowego tłuszczu. Na drugiej patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy na nim cebulę pokrojoną w kostkę. W międzyczasie na patelnię ścieramy również ząbek czosnku.  Do podsmażonych warzyw dodajemy posiekaną pierś z kurczaka, koncentrat pomidorowy i kukurydzę z posiekanym chilli. Makaron siekamy drobno

MamaOskarka
NALEŚNIKI Z KIEŁBASĄ I WARZYWAMI ZAPIEKANE Z DWOMA SERAMI 173

ciasto na czas przygotowania farszu, po tym czasie dodaję olej i dokładnie łączę. Smażę naleśniki na rozgrzanej patelni. Kiełbasę i paprykę kroję w kostkę, cebulę siekam, pieczarki kroję w półplasterki. Podsmażam na oleju z dodatkiem przypraw: ziół prowansalskich, pieprzu cayenne i papryki słodkiej. Kiedy warzywa z kiełbasą lekko się zarumienią dodaję pomidory, chwilę gotuję na małym ogniu. Doprawiam

JejKuchnia
Dietetyczne pancakes z kaszy jaglanej 251

Wszelkie naleśniki.. pancakes.. owsianki.. kojarzą mi się z jesienią. W wakacje królowały kanapki, owoce i świeże warzywa. Nie było czasu na delektowanie się kawą i pancakes w długi, niedzielny poranek. Przychodzi teraz ogromnymi krokami jesień. Zimno, ale kolorowo. Ciemno, ale z klimatem. A u mnie..szykują się nowe przepisy.. rozgrzewające i poprawiające humor podczas jesiennej(...)odstawić do wystygnięcia. Przełożyć do miseczki i dodać wszystkie składniki (oprócz żurawiny) i zblendować na gładką masę. Dorzucić żurawinę. Na rozgrzaną patelnię (jeśli jest to patelnia inna niż do naleśników, dajemy pół łyżeczki masła) nakładamy łyżką masę. Smażymy przez 2/3 minutki na małym ogniu i przewracamy. Podajemy posypane żurawiną, znakomicie smakują też z lodami waniliowymi! Przepis bierze udział

Czarnawisienka
Pomidorowy krem z bazyliowymi ślimaczkami 136

200g koncentratu pomidorowego 2 łyżki oliwy sól pieprz Naleśniki pomidorowe: 1 szklanka mleka 1 szklanka wody gazowanej 300g mąki pszennej 2 żółtka 1 jajko 2 czubate łyżki koncentratu pomidorowego 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki sól pieprz Pesto: 50g liści świeżej bazylii 60g ziemnych orzeszków 1 ząbek czosnku 60ml oliwy z oliwek 10ml soku z cytryny skórka z cytryny(...)chwilę dusić pod przykryciem. Następnie dodać obrane ze skórki pomidory, pomidory z puszki, wlać bulion i gotować do miękkości warzyw. Dodać papryki, suszoną bazylię, koncentrat pomidorowy i zmiksować na gładki krem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. 2.  Naleśniki pomidorowe: Wszystkie składniki na ciasto zmiksować mikserem do jednolitej konsystencji i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Na suchej

Szalona Kuchnia Eweliny
Kolorowe naleśniki 148

nich stopniowo sos, cały czas mieszając. Podgrzewać, nie gotować, uważając, aby się nie zważył. Takim sosem polać ułożone  na blasze naleśniki, posypać jeszcze mozzarellą i zapiekać w piekarniku ( 200 stopni ) do zrumienienia. Podawać z dodatkiem dowolnych warzyw

Kulinarne przemyslenia
Panierowane naleśniki z indykiem po chorwacku 100

Panierowane naleśniki z indykiem to lekkie danie współczesnej kuchni chorwackiej która łączy w sobie smaki mięsa i warzyw. W mojej wersji delikatny smak piersi z indyka jest podkreślony przez świeże warzywa i sos śmietanowy

Milion Smaków

Proponowane wyszukiwania