mięsa. Rosół odcedzamy, mięso i warzywa odstawiamy do przestygnięcia. Następnie mielimy je w maszynce do mielenia mięsa. Zmielone wraz z warzywami mięso przekładamy do miski, dodajemy jajka, rosół, gałkę, pieprz i sól do smaku. Wyrabiamy na gładką masę. Na naleśniku układamy mięsny farsz, zawijamy boki ciasta do środka i zwijamy naleśnik w rulonik. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Każdy krokiet
Kulinarne przygody Gatitywtedy, gdy zostaje mi jakieś mięso z dnia poprzedniego, albo gdy w lodówce zostają resztki jakiś warzyw. Tortilla to doskonały sposób na kreatywne wykorzystanie pozostałych resztek. Jednak, żeby nie było zbyt nudno, cały sekret tkwi w cieście – tak naprawdę to naleśniki, jednak troszkę grubsze niż te tradycyjne, przygotowane na słodko, czy do krokietów . Dodatkowo, proponuję Wam wersję bezglutenową(...)główną rolę w tym daniu odgrywa ciasto. Dodatki możecie sobie dobrać dowolnie. Ja postawiłam na tradycyję – kurczak i warzywa, ale równie dobrze możecie dodać inne, ulubione dodatki, np. odchudzone kotlety z feta i pesto , a do tego awokado, warzywa i sos Kombinacji jest wiele, sami musicie znaleźć swój ulubiony smak Bezglutenowa tortilla z kurczakiem Przepis na 3 porcje
365 dni dookoła kuchnibardziej wymagających są chińskie pierożki, schab pieczony, smażony łosoś z sałatką z kalafiora i kolorowych warzyw. Desery to sernik jogurtowy na zimno z mandarynkami, malinami, jeżynami, truskawkami i galaretką, mus z mleka kokosowego z owocami, ciasto pistacjowe, powidła, dżemy, serniki, naleśniki. Kolacje zacznę od pizzy z łososiem i pomidorkami cheryy, omlet z pieczarkami, awokado i fetą, żółte pomidory faszerowane(...)serem ricotta, jajka z pastą tuńczykową, sałatą i warzywami. W książce znajdziemy też soki i koktajle. Wszystkie przepisy opatrzone zdjęciami. Przepisy proste, dobrze opisane, nic tylko robić :-) Tytuł: "Pilnuj cukru. Zdrowa kuchnia " Autor: Siostra Maria Okładka: twarda Stron: 288 Cena okładkowa: 37,99 zł Wydawnictwo: Martel
kruche babeczkijeden z lepszych sposobów na wykorzystanie wszystkich składników rosołu wołowego. Przepis jest niezwykle prosty. Pasztet wychodzi super pyszny! Polecam. - pyszny pasztet z warzyw i mięsa z rosołu - na kanapki lub jako farsz do pierogów lub naleśników - bardzo zdrowy i ekonomiczny sposób na resztki z bulionu
AniaGotuje.pldyni dorzucić cebulę, jalapeno i kapustę toskańską. Całość poddusić. Naleśniki rozłożyć na okrągłej formie dopieczenia. Użyłam formy do tart. Na naleśniki wyłożyć sos pomidorowy (jego ilość to kwestia gustu). Na sos wyłożyć podduszone warzywa. Na wierzchu ułożyć kawałki wędzonej makreli i sera. Piec ok. 20 minut w temp. 200 stopni C. Podawać gorące. ------- Podobne
Weekendy w domu i ogrodziechcemy kolejne świetne kufle, niestety nie na sprzedaż w menu dominują mięsa, udało mi się skomponować coś z dodatków: prażony ser oraz warzywa duszone na maśle na skutek pomyłki w tłumaczeniu menu, dostałam typowy czeski naleśnik z owocami jagodowymi i śmietaną, a nie kawałek ciasta, ale było bardzo smaczne menu Budvarki Dietery cold drink The heatwave's back
Qlinarnie i Qlinarniepieprz sól ketchup Przygotowanie: Kapustę drobno poszatkować, ogórek i paprykę pokroić w kostkę, a kukurydzę odsączyć z zalewy. Warzywa przełożyć do miski, dodać majonez, przyprawić do smaku solą i pieprzem, i dokładnie wszystko wymieszać. Na usmażone naleśniki nakładać przygotowany farsz warzywny, zawijać jak tortillę, a po wierzchu polać ketchupem lub innym sosem według własnego upodobania. Smacznego
Dieta Rozdzielna i Zdrowiecebulę, następnie cukinię i kurczaka. Jak mięso i warzywa będą usmażone dodaję pokrojone w paski suszone pomidory, kukurydzę doprawiam solą i dodaję troszkę kurkumy. Mieszam. Na połówkę gotowego naleśnika nakładam farsz, posypuję go startą mozzarellą i daję umytą rukolę. Zawijam i układam w naczyniu żaroodpornym. Tak robię po kolei z kolejnymi naleśnikami. Naleśniki zapiekam w 150 stopniach około
kruche babeczkicytryny. Nie ma nic prostszego! Tak posmakowało mi wczoraj połączenie skórki z cytryny z oliwkami w moim przepisie na naleśniki z gorgonzolą , że dzisiaj postanowiłam jeszcze raz stworzyć pyszną kompozycję zamkniętą w słoiczku. Tak przygotowane warzywa idealne nadają się na koniec karnawału, wystarczy podać jako przekąskę, ale można i dodać do ulubionych dań na ciepło. Wczoraj też
Moja smaczna kuchniaodrobinę tymianku. Naleśniki smażyłam na patelni bez tłuszczu ( jeden naleśnik to około 1,5 łyżki ciasta). Farsz - 2 marchewki - 1 pietruszka - kawałek selera - pół pora - 1 cebula - 1/2 zmielonej piersi z kurczaka - sól, pieprz oraz przyprawy: pieprz ziołowy, papryka oraz czosnek Na patelni podsmażyłam cebulkę pokrojoną w kostkę. Dodałam mięso i całość delikatnie smażyłam. warzywa starłam na tarce(...)Dodałam do mięsa i dusiłam około 15-20 minut. Na koniec przyprawiłam farsz. Następnie na naleśnikach ułożyłam farsz i zwinęłam w rulon. Sos tatarski Składniki - 1 jogurt grecki - 3 ogórki konserwowe - 6 pieczarek marynowanych - pół pęczka szczypiorku - sól, pieprz oraz czosnek Do miseczki wrzuciłam jogurt oraz pokrojone w kostkę: pieczarki oraz ogórki konserwowe. Szczypiorek drobno posiekałam i także
Health-Fit-LifeMasz w lodówce trochę warzyw, jajka i brak pomysłu na obiad? Możesz wyczarować z tego pyszne mini frittaty, czyli babeczki z jajek pełne warzyw i aromatycznych
HealthyCreationsSzparagi to idealne warzywo do promocji zdrowia,okazuja sie bowiem prawadziwa skarbnica dobroczynnych skladnikow.Wiecej o ich wlasciwosciach zdrowotnych przeczytasz tutaj: klik . Po raz pierwszy udalo mi
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!kromka chleba z dynią, 1/4 makreli Dzień 5 - 2 kromki chleba słonecznikowego, jajko na twardo, plaster polędwicy wędzonej, herbata zielona - warzywa z kaszą po chińsku (przepis na blogu) - owsianka: szklanka mleka 0%, 1/2 banana, 3 łyżki płatków owsianych - naleśnik, z białym chudym serem Dzień 6 - jogurt 150g, 3 łyżki musli tropikalnego, 1/2 banana - kawa z mlekiem - miruna na parze
SMYKWKUCHNIniżeli ten gotowany na mięsie drobiowym. Bardzo często podajemy go jako czysty wywar z położonym na osobnym talerzyku krokietem z naleśników, krokietem z ryżu lub pasztecikiem np. serowym. Bardzo dobrze smakuje oczywiście także z makaronem, warzywami, czy sałatą pokrojoną w paski. Po ugotowaniu mięsa możecie je podać z rosołem lub np. zamrozić - będzie jak znalazł do pasztetu. Jak przygotować
Moja Książka Kucharskawrażenie, że w latach 90-tych i na początku XXI wieku został zapomniany. To warzywo bogate w różne składniki. Niedawno w radio usłyszałam, że chroni nas przed wolnymi rodnikami, pod warunkiem że je najpierw zblanszujemy. Składniki (na 8 krokietów): 8 naleśników o średnicy 25 cm (u mnie naleśniki piwne o charakterystycznym smaku) 200 ml zielonej soczewicy 8 liści
Weekendy w domu i ogrodzie