naleśniki z olejem - 4909 przepisów (strona:26/328)

Naleśniki budyniowe 85

szczypta soli 2 łyżki oleju olej do smażenia 2 budynie waniliowe (2x40g) bez cukru 3 łyżki mąki pszennej dodatki wedle uznania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Jajka zmiksować z cukrem i szczyptą soli. Dodać mleko, 2 łyżki oleju i miksując dodawać przesiane budynie z mąką. Ciasto powinno być rzadkie. 2. Na patelni rozgrzać trochę oleju. Wlać porcję ciasta, rozprowadzić(...)całej patelni i smażyć naleśniki z obu stron na złoty kolor. Nadmiar oleju można usunąć za pomocą ręczników papierowych. 3. Gotowe naleśniki można podawać z owocami, śmietaną lub dżemem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Danka Pichci
Owocowe naleśniki – z Jogofrut owoce leśne wszystko nabiera wyjątkowego smaku 142

klasy M Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, wlewamy jogurt i wodę. Mieszam składniki ręczną trzepaczką. Następie wbijamy jajko, znów dokładnie mieszamy. Rozgrzewamy patelnię (ja moją smaruję niewielką ilością oleju) i smażymy naleśniki. Gdy pojawią się bąbelki obracamy nasz owocowy naleśnik na drugą stronę i jeszcze chwilę smażymy. Naleśniki są pyszne bez dodatków, dlatego u nas wyłącznie odrobina trzcinowego

Słodkie okruszki
Pietruszkowe naleśniki ze szparagami 168

Natkę pietruszki kroję drobno, przekładam do wysokiego pojemnika dodaję wodę, oliwę, i miksuję blenderem, dodaję mąkę, jajka, sól i dalej miksuję tak długo aż ciasto będzie gładkie. Naleśniki smażę na oleju. Szparagi obieram, i gotuję w osolonej wodzie do miękkości. Warzywa myję. Rzodkiewkę kroję w paski, pomidorki w plastry, chili drobno.Boczek kroję na szerokie paski i smażę aż będzie

wesoła kuchnia
Chłodnik jagodowy z szaszłykiem 137

szklanka jagód 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka jogurtu greckiego  Naleśniki: Do garnka wsypuję mąkę, dodaję maślankę, jajko, sól, wodę gazowaną i miksuję ciasto. Naleśniki smażę na odrobinie oleju. Do miski przekładam ser, dodaję dwie łyżki jagód, cukier i jogurt. Miksuję blenderem. Naleśniki smaruję serem, posypuję jagodami i zwijam w rulon. Kroję w paski

wesoła kuchnia
Naleśniki zapiekane z pysznym farszem 198

sposoby. Dziś polecam rewelacyjne naleśniczki zapiekane z pieczarkami, serem, szynką i warzywami. Świetny pomysł na pyszny i treściwy obiad dla całej rodziny!     Składniki: 8-10 naleśników PRZEPIS TUTAJ olej do smażenia 10dkg pieczarek pół cebuli ok 8-10 plasterków szynki pół czerwonej papryki pół żółtej papryki pół małej cukinii ok 20 dkg żółtego sera 3-4 łyżki(...)Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy razem z pokrojoną w kostkę cebulą *** *** Cukinie kroimy w cieniutkie plasterki i podsmażamy przez chwilę na patelni *** *** Przygotowujemy ciasto i smażymy naleśniki *** *** Na każdym naleśniku układamy plasterek żółtego sera, plasterek szynki,dwie łyżki podsmażonych pieczarek, kilka plasterków cukinii i po dwa słupki czerwonej i żółtej papryki *** *** Naleśniki z farszem zwijamy w rulony

Blog z Apetytem
Kakaowe naleśniki z mascarpone i owocami 347

Pyszne kakaowe naleśniki ze śmietankowym kremem i owocami. Doskonałe na deser jak również na słodki obiad, śniadanie czy kolację. Smakują i dorosłym i dzieciom a więc zapraszam do smażenia. składniki:3 szklanki mąki pszennej, użyłam mąki z Młynu Kopytowa typ 500 2 szklanki mleka1 szklanka wody gazowanej1 szczypta soli2(...)łyżki cukru1 jajko2 łyżki oleju3 łyżki kakao2 łyżki kwaśniej śmietany 18%olej do smażenia500 g serka mascarpone3-4 łyżki słodkiej śmietankidowolne owoce, u mnie borówki i malinycukier puder do posypaniaPrzygotować kakowe ciasto naleśnikowe. Dokładnie wymieszać mikserem mleko, wodę, mąkę, kakao, śmietanę sól, cukier oraz olej. Następnie usmażyć naleśniki. Serek mascarpone wymieszać ze śmietanką, śmietanka po to aby serek nieco

Monia miesza i gotuje
Naleśniki w pierzynce 13791

śmietanowo-jajecznej pierzynce :) Składniki ciasta: 2 ,5 szklanki mąki pszennej 3 szklanki mleka 2 duże jajka szczypta soli 2 łyżeczki cukru Wszystkie składniki wymieszać mikserem. Smażyć cienkie naleśniki na lekko posmarowanej olejem patelni. Z podanej ilości wychodzi około 12 sztuk cienkich naleśników. Składniki nadzienia serowego: 600-700g sera twarogowego półtłustego, zmielonego 2 żółtka 2 łyżki cukru waniliowego

W garach u Gosi
Naleśniki z płatkami orkiszowymi 129

Naleśniki, naleśniki, naleśniki...  z serem, owocami, warzywami, mięsem.  Któż ich nie lubi? A próbowaliście naleśniki z płatkami orkiszowymi i czarnymi malinami ? Są pyszne, spróbujcie. Składniki: 1,5 szklanki mąki 0,5 szklanki płatków orkiszowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki cukru(...)jajka 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 szklanka mleka Płatki orkiszowe miksujemy blenderem, aby były jak najdrobniejsze. Do płatków dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i smażymy naleśniki. Usmażone naleśniki przekładamy dowolnym farszem i ozdabiamy według upodobań. Smacznego

Salonik smaków
Naleśniki meksykańskie 70

pestek 1 cebula 2 ząbki czosnku sól,pieprz starty parmezan-1 łyżka 1 puszka Mixu warzywnego z chili ROLNIK posiekana natka pietruszki lub kolendra Wykonanie : Smażymy naleśniki. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulkę, dodajemy mięso i smażymy stale mieszając, aż mięso zacznie się rumienić. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory oraz Mix warzywny z chilli Rolnik. W składzie tej mieszanki znajdziemy(...)kukurydzę pomidory, cebulę i papryczkę chilli. Do farszu dodajemy starty parmezan i natkę pietruszki, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dusimy ok 3 minuty. Gotowe naleśniki faszerujemy mięsem, posypujemy natką pietruszki i podajemy z sosem czosnkowym ( TU przepis) lub paprykowym. Smacznego

Kasia i jej kobiecy świat
Rozpocznij dzień z Nutellą – najlepsze pomysły na smaczne śniadanie 132

ciasto (mieszamy ze sobą jajko, mąkę, mleko, odrobinę roztopionego masła bądź oleju), a następnie smażymy naleśniki z dwóch stron, aż się  zarumienią . Po usmażeniu, smarujemy każdy naleśnik  Nutellą  i  zwijamy  lub też  składamy w trójkącik . Wierzch naleśnika dekorujemy ulubionymi  owocami . Wyjątkowe gofry Pozostając w temacie dań śniadaniowych na ciepło, warto wspomnieć również(...)gofrach z Nutellą . Przygotowujemy gofry. W tym celu oddzielamy białka i żółtka, białka ubijamy na pianę, żółtka ucieramy z cukrem i dodajemy do nich roztopione masło bądź olej oraz mąkę. Łączymy masę z pianą i delikatnie mieszamy.  Gofry pieką się szybko , zatem musimy pilnować, aby nie zarumieniły się zbyt mocno, bo będą twarde. Na gotowe, ciepłe gofry nakładamy

Moja smaczna kuchnia
Puchate naleśniki na maślance 7036

szczypta soli 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 szklanki maślanki 2 łyżki oleju 1 małe jajko   Wykonanie: Mąkę przesiać przez sitko wraz z proszkiem od pieczenia. Następnie dodać cukier zwykły, wanilinowy i szczyptę soli. W drugiej misce połączyć ze sobą maślankę, olej i roztrzepane jajko. Kolejno połączyć ze sobą składniki „mokre” z „suchymi(...)wiśniowym lub nutellą. Smacznego! PS. Smażę placuszki na patelni do naleśników, która nie wymaga natłuszczenia. Jeśli takowej nie macie, to polecam przed smażeniem delikatnie spryskać patelnię olejem. The post Puchate naleśniki na maślance appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Zielone naleśniki - szpinakowe naleśniki 90

Zielone naleśniki , naleśniki z dodatkiem szpinaku. 300 g szpinaku, 400 g mąki pszennej, 4 jajka, sól, świeżo zmielona gałka muszkatołowa do smaku (u mnie 1/3 łyżeczki), 50 g masła, 600 ml mleka, olej Starannie przebrane liście szpinaku wrzucić na osolony wrzątek, zagotować, odcedzić na durszlaku, przelać zimną wodą i przepuścić przez maszynkę, lub przetrzeć przez sito. Do miski(...)ciasto powinno mieć konsystencję śmietany. Ciasto naleśnikowe odstawić na pół godziny. Smażyć naleśniki. Patelnię rozgrzać, smarować olejem (pędzelek maczam w oleju), łyżką wazową nalewać porcje rozlewając je na całej powierzchni patelni. Gdy naleje się zbyt dużo ciasta, należy je zlać – naleśniki nie powinny być za grube.  Gdy ciasto się zetnie, obrócić łopatką lub podrzucić :) . Usmażone naleśniki

królestwo garów
NALEŚNIKI DUO 107

drugiej strony, przychodzi wtedy czas na kreatywność. I tak oto z mojego niezdecydowania, powstały naleśniki w wersji duo. Twarożek z orzechami, dżem figowy, a do tego delikatne naleśniki. Mówię wam pyszności, nie tylko na deser. Doskonale sprawdzą się jako danie obiadowe. SKŁADNIKI: ciasto naleśnikowe 200 g mąki 1 jajko 1 1/3 szklanki mleka 1/3 szklanki wody mineralnej gazowanej(...)śmietany lub jogurtu naturalnego posiekane orzechy (włoskie lub migdały) dżem figowy (lub inny ulubiony) świeże figi  olej A jak to zrobić: Wszystkie składniki na ciasto, przy pomocy miksera lub trzepaczki połączyć ze sobą na gładką masę. Na rozgrzanym oleju usmażyć cienkie naleśniki. Twarożek połączyć cynamonem, cukrem i orzechami i dokładnie wymieszać. Dodać tyle śmietany lub jogurtu

Kuchnia w opałach
Naleśniki z gotowanych ziemniaków 148

Dzisiaj mam dla Was trochę inne naleśniki niż tradycyjne. Naleśniki z gotowanych ziemniaków. Ja podałam je z gulaszem z kiełbasy i brokuła, ale również można je podać z warzywami, gulaszem z mięsa itp. Danie bardzo syte i smaczne. Polecam! Jeżeli przygotowaliście coś z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Mile widziane również zdjęcia Waszych(...)zagnieść ciasto. Musi być gładkie. Z ciasta utworzyć wałek i podzielić na 8 części. Każdą część rozwałkować na placek i smażyć z dwóch stron na patelni posmarowanej olejem. Ja podałam naleśniki z gulaszem z kiełbasy. naleśniki z gotowanych ziemniaków

O kuchni z uczuciem
KROKIETY Z MIĘSEM I KAPUSTĄ KISZONĄ 212

Pyszne i chrupiące krokiety to coś co chodziło za mną już od dłuższego czasu.Wspaniały sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu czy resztek jakiegoś pieczonego mięska.Wystarczy usmażyć naleśniki,zrobić pyszny farsz,zwinąć,panierować i usmażyć.Gotowe - wiem,wiem,trochę czasochłonne...ale jakie smaczne.Można zjeść z pyszną surówką,pysznym czerwonym barszczykiem...idealne na różnego rodzaju przyjęcia.Tym razem(...)szklanka mleka 1 szklanka gazowanej wody mineralnej 3-4 jajka szczypta soli 1 łyżka oleju Jajka posolić,wymieszać z płynem.Cały czas mieszając,dodawać stopniowo mąkę.Ciasto możemy odstawić na 30 min,ale nie jest to konieczne.Patelnię rozgrzać,posmarować cieniutko olejem i smażyć naleśniki dosyć krótko by nie były zbyt wysuszone. Farsz mięsno - kapuściany

Niespełnione zdolności kulinarne