końcu nadeszła prawdziwa zima. O tej porze zawsze mamy ochotę na coś ciepłego, co nas rozgrzeje po mroźnym spacerze. Pewnie wielu z Was lubi masło orzechowe. Niezastąpione do owsianki, naleśników czy deserów. Ale czy próbowaliście łączyć je z mięsem? Jeśli nie, to spróbujcie, bo na prawdę warto. Możecie początkowo zmniejszyć jego ilość, jeśli nie jesteście przekonani do smaku. Jednak(...)oraz przyprawą. Można na tym etapie zdjąć skórkę, jeśli ktoś za nią nie przepada, jednak ja swoją zdjęłam dopiero na talerzu, dzięki czemu kurczak nie wysechł. W rondlu rozgrzać olej i podsmażyć mięso z obu stron. Cebulę, czosnek i imbir drobno posiekać. Wyjąć mięso z rondla i wrzucić cebulę. Smażyć, aż się zezłoci. Następnie dodać imbir i czosnek, smażyć około
My simple kitchenWakacyjne śniadanie? Zimne mleko i owocowe placuszki - zdecydowanie moje smaki! Bo ile można jeść naleśniki? :) Dziś moją propozycją są właśnie placuszki śniadaniowe z MIRABELKĄ. Bardzo wiejskie owoce kojarzące mi się z prababcią i drewnianymi domkami za które chodziłam w poszukiwaniu tych małych, żółtych owoców. Dla niektórych owoc dzieciństwa, dla innych znienawidzony smak PRL-u. Jedni twierdzą, że mirabelki(...)pieczenia. Dodajemy jajka i jogurt, wszystko dokładnie mieszamy. Jabłka obieramy i kroimy na małe kawałki, dodajemy do ciasta. Mirabelki myjemy, drylujemy i kroimy na ćwiartki.Na patelnię wylewamy olej i dodajemy odrobinę masła (najpierw olej aby masło nie zbrązowiało). Smażymy małe, cienkie placuszki na średnim ogniu, około 1.5 minuty z jednej strony. Następnie dosmażamy z drugiej.Posypujemy cukrem pudrem
Słodkie PrzyjemnościKotlety siekane to nic innego jak drobno pokrojone mięso z kurczaka plus różne dodatki. Kombinacje dowolne,każdy daje to co lubi. Moje kotleciki czy też placuszki
Kolorowa kuchnia ElkiPyszne i zdrowe naleśniki pszenno-gryczane dla każdego . Nie tylko na lekkie śniadanie czy podwieczorek. Dla dużego i małego :) Ktoś chętny? Zapraszam :) Zapraszam do polubienia mojej
Gotowanie PatkiBardzo, bardzo pyszne. Po prostu. Reszta towarzystwa była w szkole, więc załapaliśmy się na smakołyk tylko we dwójkę - ja i Didi. I wiele więcej nie było
Lejdi of the houseTak przygotowany omlet jest puszysty, delikatny i bardzo sycący. Idealnie komponuje się z pastą ajwar, ciągnącym się seeerem i dodatkiem cukinii. Przyznam, że takie
Di gotujeT e placuszki z mąki kokosowej to idealna opcja na pożywne białkowo-tłuszczowe śniadanie. Są bezglutenowe, nie zawierają cukru ani nabiału, więc stanowią idealny posiłek dla
Food SquareWstałam rano i zastanawiałam się co zrobić na sniadanie mojej 1,5 rocznej córeczce. Przecież ile można jeść kaszek, owsianek czy kanapek. I tak wpadłam na
kuchnia doskiCo robicie gdy zostają Wam naleśniki po obiedzie? Ja mam na to sposób. Z pozostałych naleśników robię takie krokiety z parówką i warzywami. Cieplutkie i chrupiące
Cukiernia PychotkiŻe uwielbiam naleśniki na słodko – żadna tajemnica! Że mogłabym zjadać je codziennie – też! Dziś mam dla Was przepis na takie z serem i pomarańczami
Ostra na SłodkoTakie pierogi możemy postawić na wigilijnym stole. Aromatyczne i łatwe w przygotowaniu idealnie wpasują się w świąteczny klimat. Składniki ciasto 2 szkl mąki 50 g masła
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyNaleśniki - kto ich nie kocha ? Dziś mam dla was przepis na naleśniki jakie jadłam w dzieciństwie. Wystarczyły trzy składniki aby sprawić ,żeby naleśnik był najlepszy na
W Moim Magicznym DomuKrokiet to potrawa, która składa się z zapiekanego naleśnika z farszem. Farszem może być kapusta kiszona lub słodka z grzybami suszonymi
To co kochamPołączenie szpinaku i łososia to jedno z moich ulubionych. Dlatego, kiedy trafiłam na przepis na to fińskie danie, od razu wiedziałam, że je przyrządzę. Potrzebujemy tylko
zadanie-gotowanieJak na dzisiejsze śniadanie to chyba się spóźniłam, ale może wykorzystacie przepis jutro albo w weekend ;) Idealnie puszyste, mięciutkie i pachnące, a do tego ten pozytywnie
Czerwona Porzeczka