Placki z warzyw, które przygotujecie przez cały rok, z łatwo dostępnych składników. To sprawdzony przepis, świetny pomysł na przystawkę lub kompletny obiad. Placki polecam z sosem
Zasmakuj KuchniPlacki ziemniaczane, idealne, chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Jeden z lepszych przepisów na placki, smak dzieciństwa. Polecam Ci mój przepis na placki ziemniaczane, które
Zasmakuj KuchniCoś dla fanów meksykańskiej kuchni (i nie tylko ) dzisiaj. Była PEŁNOZIARNISTA , to teraz będzie kukurydziana. Ta tortilla jest znacznie bardziej krucha i delikatna. Będzie świetna jako
Analiza SmakuTe pulchne placuszki to prawdziwy hit w naszym domu. Podstawowym przepisem dzieliłam się z Wami na początku miesiąca, a teraz proponuję wersję pachnącą cytryną i miętą
Mienta blogDelikatne, słodkie placuszki z serków waniliowych są jednymi z ulubionych mojego dziecka. W wersji mini są atrakcyjniejsze i wygodniejsze do zjedzenia przez maluchy. Podałam je z
Mienta blogWrapy z hummusem, tuńczykiem i świeżymi warzywami to szybka i pyszna przekąska, która może posłużyć jako śniadanie, obiad, czy kolacja. Idealnie sprawdzą się na każdej imprezie
Di gotujeW poszukiwaniu nowych pomysłów na obiad wymyśliłam sobie takie burgery lub kotlety jak kto woli z mięsa drobiowego z dodatkiem kaszy jaglanej. Z powodzeniem można ich
Kolorowa kuchnia ElkiPulchne i słodkie racuszki uwielbiają nie tylko dzieci, dorośli też lubią od czasu do czasu zaszaleć, od razu piszę , zróbcie z podwójnej porcji bo znikają jeszcze
Wanilia i KardamonAjerkuchy to po śląsku placki – takie naleśnikowe. Przygotowuje się je błyskawicznie z sera białego i są świetnym pomysłem zarówno na obiad, jak i słodki podwieczorek
Ostra na SłodkoNa racuszki u nas nikogo nie trzeba namawiać:) Puchate, mięciutkie, z jabłkami, posypane cukrem pudrem, jeszcze gorące - takie są najlepsze. Tym razem do ciasta dodałam trochę
Obiad gotowyWytrawne, na słodko, z bitą śmietaną, z owocami, na obiad i na kolację – mowa oczywiście o naleśnikach, które lubi chyba każdy z nas :) Oprócz dodatków
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ile to już placuszków dyniowych było na blogu…? Nic nie poradzę, że wychodzą mi takie smaczne :) Tym razem puszyste, delikatne, pachnące rozgrzewającymi, jesiennymi przyprawami. Posmakują
Mienta blogKrokiety z chleba tostowego w wersji wytrawnej ( klik ) - to już praktycznie przerobiłam z mnóstwem dodatków. Jednak Marzenka nasunęła mi pomysł na takie słodkie. Postawiłam na krem
Di gotujeW naleśnikach nie ma nic przyziemnego i nudnego. We wprawnych dłoniach latają z patelni wysoko pod sufit, by sekundy później zarumienić się elegancko z drugiej strony
Karo in the KitchenNiedzielne śniadanie... ostatnio nie wyobrażam sobie go bez placuszków. Dziś po otwarciu lodówki moje oczy od razu skierowały się do serka kanapkowego. Kilka składników i... tak
Słodkie okruszki