naleśniki z olejem w cieście - 2899 przepisów (strona:72/194)

Naleśniki 107

mlekiem i jajkami. Najlepiej jest zacząć od półtorej szklanki mleka i po miksowaniu sprawdzić konsystencję. Ciasto na naleśniki powinno być konsystencji śmietany, nie za rzadkie (tak jak mleko) ale też nie za gęste (jak biszkopt do pieczenia). Rozgrzewamy patelnie i roztapiamy olej kokosowy. Patelnia musi być wystarczająco nagrzana, nie może być zimna. Wlewamy około jednej chochli na dużą patelnie

Klasyka Gotowania
CORN - DOGI 164

miski, dodajemy jaka, mleko i sok  z cytryny. Wyrabiamy ciasto, powinno być gęstsze niż na naleśniki. Ciasto przelewamy do wysokiego naczynia lub długiej szklanki. Parówki obieramy z osłonki, przecinamy na pół i maczamy całe w cieśnie. Smażymy na rozgrzanym, głębokim oleju z jednej i drugiej strony. Podajemy ciepłe z sosami pomidorowym i czosnkowym

Kulinarne Fantazje Marioli
Naleśniki z lodami 134

orzechy i trochę czekolady. Chcę się z Wami podzielić przepisem na pyszne naleśniki z lodami. Ciasto na naleśniki 1,5 szklanki mąki 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 2 jaja 1 szczypta soli 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka oliwy ewentualnie oleju Dodatki ulubione lody bita śmietana czekolada Naleśniki z lodami Wykonanie Zaczynamy od przygotowania patelni, będzie

Naleśniki
Pierogi z kapustą i grzybami 146

kapustą i grzybami- nie tylko na Wigilijny stół. Farsz jest doskonały do łazanek, pasztecików, krokietów czy naleśników. Składniki na ciasto na ok. 35 pierogów: 35 dkg mąki pszennej płaska łyżeczka soli 2 żółtka 150 ml ciepłej wody łyżka masła ( wersja postna - olej lub masło roślinne) Farsz: 40 dkg kapusty kiszonej 15-20 g suszonych grzybów ( najlepiej borowików

Maślane ciasteczko
Naleśniki bananowe bez tłuszczu 125

Naleśniki bez mleka, bez sody i proszku do pieczenia. Można wykonać z mąki kukurydzianej lub ryżowej. Naleśnik z ciasta bananowego smażony bez tłuszczu Składniki: szklanka mąki 4 jajka banan szczypta soli 3 łyżki cukru szczypta cynamonu pół szklanki wody (lub mleka) olej Przygotowanie

w kuchni i w ogrodzie
Zielone naleśniki 146

zrobić zielone naleśniki. Ciasto przygotowuje się jak na tradycyjne naleśniki dodając barwnika wytworzonego ze szpinaku. Wychodzą piękne, zielone naleśniki, które możemy podać z dowolnym farszem. Smak szpinaku jest zupełnie niewyczuwalny. Moje dzieci je uwielbiają, ale sądzę że zachwycą nie tylko małych koneserów! Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 30 minut Składniki: Na naleśniki: 2 szklanki mąki pszennej(...)szklanka mleka 1 łyżka oleju Sól Przygotowanie barwnika Duża garść szpinaku ½ szklanki wody Do pojemnika blendera wkładamy szpinak i podlewamy go woda. Całość dokładnie blenderujemy. W misce miksera umieszczamy składniki na naleśniki, a następnie mieszamy przez chwilkę. Nad miską umieszczamy sitko o drobnych oczkach. Przelewamy szpinakową masę dociskając łyżką. Ponownie mieksujemy ciasto. Jeśli jest zbyt gęste dolewamy nieco mleka

Kolizje Smaków
Naleśniki faszerowane pieczarkami w sosie beszamelowym 652

zapiec je w sosie beszamelowym, okazało się to strzałem w dziesiątkę:). Polecam! Naleśniki: 1,5 szklanki mąki 1 szklanka wody gazowanej 1 szklanka mleka 1/2 łyżeczki soli 3 łyżki oleju 3 jajka M Farsz: 500g pieczarek 3 cebule 1 łyżka śmietany 100g żółtego sera sól, pieprz olej Sos beszamelowy: 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 1 szklanka mleka 100g(...)gałka muszkatołowa 1. Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe miksujemy do połączenia składników. Smażymy na bardzo mocno rozgrzanej, suchej patelni.  2. Pieczarki i ser ścieramy na dużych oczkach tarki. Cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju do odparowania wody. Dodajemy ser starty na tarce i śmietanę.  3. Na środek naleśników wykładamy farsz, składamy je w kwadraty. Układamy

Szefowa kuchni
Wyśmienite, orkiszowe naleśniki dyniowe 179

Wychodzi z nich ok. 15 naleśników - a wszystko zależy od ich grubości. Jeden naleśnik bez dodatków - 70kcal. Składniki:   - 575ml mleka sojowego - 170g mąki orkiszowej - 100g puree z dyni - 2 jajka - 2 łyżki oleju kokosowego/rzepakowego - 1 łyżeczka cynamonu - 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki dokładnie łączymy za pomocą blendera lub bez. Ciasto mieszamy (przed każdym kolejnym smażeniem

Be Fit Be Strong
Czekoladowe naleśniki gryczano-orkiszowe na Razowym Kwasie Chlebowym z musem cytrusowym 206

etapie przygotowania ciasta. Żeby naleśniki zachowały elastyczność wystarczy w trakcie smażenia nakryć talerz z usmażonymi plackami drugim talerzem lub folią spożywczą.Czas przygotowania:30 minutPorcje: 10      Składniki:150 g mąki gryczanej,100 g mąki orkiszowej razowej Typ 2000,2 jajka,2,5-3 szklanki Razowego Kwasu Chlebowego,3 łyżki oleju rzepakowego,2 łyżki kakao,Szczypta(...)Liczi odsączyć z zalewy, pokroić na mniejsze kawałki. Pomarańcze, limonkę, liczi i miód gotować na małym ogniu do zredukowania płynu o 1/3.Do schłodzonego ciasta naleśnikowego dodać Kwas Chlebowy tyle, żeby uzyskać konsystencję śmietanki. Usmażyć cienkie naleśniki.Z ugotowanych cytrusów usunąć kawałki limonki, pozostałą masę zmiksować blenderem.Ser wymieszać ze skórką pomarańczy, ekstraktem wanilii i niewielką ilością cukru lub syropu

SzczyptaSmaQ
Zdrowe naleśniki pełnoziarniste gryczano-orkiszowe na maślance 161

miodem. SKŁADNIKI 3 jajka szczypta soli 2 łyżki cukru trzcinowego 2 łyżki oleju rzepakowego 500 ml maślanki 150 g mąki gryczanej 150 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej do podania: jagody i syrop klonowy WYKONANIE Do miski wbić jajka, dodać szczyptę soli, cukier trzcinowy i zmiksować. Następnie dodać olej, maślankę i wymieszane ze sobą obie mąki. Ponownie zmiksować na jednolitą masę(...)lodówki na godzinę (lub na całą noc). Na rozgrzaną patelnię wlewać po jednej chochli ciasta naleśnikowego, rozprowadzić go po patelni kulistym ruchem ręki i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać od razu polane syropem klonowym i posypane jagodami. Uwagi: Dzięki zawartości oleju rzepakowego naleśniki smażymy bez dodatku tłuszczu na patelni teflonowej lub innej nieprzywierającej powłoce. Przepis bierze

Passions hobbies life
Domowy krem z orzechów laskowych a’la Nutella 173

kanapkę do przekładania ciast czy nadziewania naleśników ale i babeczek. Świetnie nadaje się do wyjadania łyżeczką wprost ze słoika, ale o tym ciii Drukuj Domowy krem z orzechów laskowych a’la Nutella window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 300 g orzechów laskowych 3-4 łyżki miodu 4 łyżki kakao 2/3 szklanki mleka 2 spore łyżki oleju kokosowego (u mnie rafinowany(...)skórkę. Orzechy blendujemy na gładką masę. Dodajemy miód, mleko, olej kokosowy i kakao. Mieszamy i przekładamy do słoiczka 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/domowy-krem-orzechow-laskowych-ala-nutella/ BosowKuchni   ps. Koniecznie pochrupcie jeszcze ciepłe orzechy laskowe   Artykuł Domowy krem z orzechów laskowych a’la Nutella pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Naleśnikowa rozpusta 173

zawsze wyjdą pyszne. Ciasto naleśnikowe w zasadzie nie ma przepisu, dajemy "na oko", jak wyjdzie za rzadkie dosypujemy mąkę , jak za gęste dolewamy mleko . Oczywiście składnikiem bazowym są jajka . Dodajemy też kapkę oleju i sól do smaku. Proces smażenia nie zawsze się udaje, jednak wczoraj zepsuł się nam tylko jeden naleśnik ;) A, że czasem można sobie pozwolić na coś więcej

Idę coś wszamać
Naleśniki ze szpinakiem i ricottą 106

talerzu.  Naleśniki ze szpinakiem, pojawiają się u mnie w domu w różnych postaciach : z kurczakiem, z serem feta, sosem pomidorowym. Dzisiaj jednak mam dla Was ricottową wersje szpinaku. Spróbujcie :) Składniki:   ok 2,5 szklanki mleka ok szklanki wody   3 jajka (temperatura pokojowa)   1 łyżeczka cukru szczypta soli mąka łyżka oleju garść szpinaku baby  opakowanie(...)przemian mleko, mąkę i wodę. Miksować z dodatkiem soli. Na koniec dolać olej oraz umyty rozdrobniony szpinak baby (mogą być cząstki liści). Ważne jest aby ciasto nie miało zbyt dużych grudek i było mocno napowietrzone. Odstawiamy miskę z ciastem na bok. Po około 20 minutach smażymy naleśniki. Na rozgrzaną patelnię z masłem wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek. Delikatnie podsmażamy

ChilliJemy
Sakiewki gryczane z hiszpańską duszą :) 152

odrobina kminku Wykonanie: Naleśniki: Wszystkie składniki do ciasta na naleśniki umieścić w jednym pojemniku i zmiksować, albo roztrzepać trzepaczką. Gotowe ciasto wstawić do lodówki na minimum godzinę. W tym czasie możemy zabrać się za nadzienie. Nadzienie: W woku rozgrzać kilka kropel oleju, na rozgrzany tłuszcz włożyć warzywa, bez potrzeby rozmrażania, przykryć i dusić na małym ogniu(...)sosu dodaje tabasco, ja jak robię nigdy nie dodaję :) Wracając do przepisu na koniec doprawiamy warzywa podanymi ziołami i przyprawami. Doprawiamy pod własny gust. Podanie: Przed podaniem smażymy naleśniki na patelni, nadzienie podgrzewamy. Można pobawić się w takie sakiewki, które widzicie na zdjęciach, przewiązać je szczypiorkiem, ale i zwinąć w rulony tak jak pokazałam Wam na zdjęciu poniżej

Blondynka Gotuje

Proponowane wyszukiwania