naleśniki z olejem w cieście - 2899 przepisów (strona:70/194)

Naleśniki z czernicami 197

jeszcze troszkę jeżyn :) Składniki: Na 10 naleśników: 250ml mleka 2 jajka 1/2 szklanki wody mineralnej lub przegotowanej 1/2 łyżeczki soli 150g mąki olej do smażenia Farsz: 250g sera białego 1 żółtko 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią Sos: 150g czernic 60ml słodkiej śmietanki 2 łyżki cukru pudru Sposób przygotowania: Składniki na ciasto miksujemy ze sobą i pozostawiamy

Kuchnia w czekoladzie
Naleśnikowe sakiewki z prażonymi jabłkami 128

Składniki na naleśniki : • 250g mąki pszennej • 2 jajka • 250 ml mleka • 250 ml wody • 1/2 łyżeczki soli • 1/2 łyżeczki cukru • olej do smażenia Wszystkie składniki

KUCHNIA POLSKA
Zielone naleśniki 192

kolorem naleśników. Zielony kolor uzyskałam dodając sproszkowanego młodego jęczmienia, który kupiony był jako witaminowy dodatek do koktajli. Farsz ze szpinaku otrzymał pyszną wkładkę z suszonych pomidorów, które w połączeniu z serem świetnie podkreśliły smak szpinaku.  Składniki: ciasto: 2 szklanki mąki 2 jajka 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 2 łyżeczki sproszkowanego młodego jęczmienia szczypta soli olej do smażenia(...)jogurtu greckiego 3 ząbki czosnku 4 łyżki oleju lub masła klarowanego do smażenia pieprz i sól do smaku Przygotowanie: Składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie zmiksować (ma być bez grudek) i odstawić na około 10 minut. Na delikatnie natłuszczoną, rozgrzaną patelnię wylewać porcjami ciasto i smażyć z obu stron cienkie naleśniki.  Szpinak rozmrozić, ewentualnie odcisnąć wodę. Pomidory

Kuchcik gotuje
Koreańskie naleśniki 203

dzięki niej naleśniki będą bardziej chrupiące) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli szczypta czarnego pieprzu mielonego 4 ząbki czosnku zamiennik jajka: 2 łyżki mielonego siemienia lnianego 6 łyżek wody 1 1/2 szklanki wody 10 dużych łodyg szczypioru olej do smażenia Sos: 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki octu ryżowego 1 kropla oleju sezamowego (opcjonalnie, ale polecam użyć(...)dokładnie mieszamy – powinniśmy uzyskać ciasto o “naleśnikowej” konsystencji. Dodajemy do niego szczypiorek, zamieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej, tak aby pokrył dno i łyżką nakładamy ciasto formując niewielkie okrągłe placuszki. Smażymy je do zarumienienia z obu stron. Układamy je na papierowym ręczniku, żeby usunąć nadmiar oleju. W tym czasie mieszamy wszystkie składniki sosu. Podajemy naleśniki maczane w sosie

Lamarida.pl
Naleśniki dyniowo-serowe i pasta dyniowa z kurkumą 126

soku pomarańczowego 2 łyżki miodu 2 łyżki świeżo startego imbiru 2 szkl obranej i pokrojonej w kostkę dyni 10 dag twarogu sól, olej Z jajek, mąki, odrobiny soli i mleka zrobić gładkie ciasto naleśnikowe. Miskę z ciastem przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut. Do rondelka wlać sok pomarańczowy, dodać miód oraz imbir. Gotować około 15 minut, aż sos się(...)imbirowego. Dosłodzić miodem. Na dobrze rozgrzanej patelni usmażyć cieniutkie naleśniki. Posmarować nadzieniem i zrolować. Podawać z sosem. Pasta dyniowa z kurkumą i lubczykiem 50 dag dyni hokkaido szalotka 3 łyżki masła 2 ząbki czosnku sól, pieprz, papryka w proszku, kurkuma, curry sok z połowy cytryny lubczyk garść pestek dyni olej z pestek dyni Dynię obieramy, kroimy na kawałki. Pokrojoną

Pieguskowa Kuchnia
NALEŚNIKOWE KORECZKI Z CZEKOLADĄ I BANANEM NA JEDEN KĘS 172

mleka * 2 łyżki oleju * 1 jajko * półtora szklanki mąki pszennej * solidna szczypta soli Dodatkowo: * masło czekoladowe * banany * winogrona do dekoracji * wykałaczki na koreczki Wykonanie: Wszystkie składniki umieścić w misce, dokładnie wymieszać mikserem. Odstawić na około 10-15 minut, by ciasto "odpoczęło". Patelnię nagrzać. Chochlą wylewać porcje ciasta na całą powierzchnię patelni. Smażyć naleśniki na złoty kolor z obu stron

Zrób to smacznie
Wegański sos toffi 211

Wegański sos toffi- to możliwe, i banalnie proste do zrobienia. Idealne do naleśników, gofrów, ciast, a jak za długo pogotujecie, to będziecie mieć wegańskie krówki! Składniki: 200 g mleka kokosowego 250 g cukru trzcinowego 100 g oleju kokosowego opakowanie cukru wanilinowego Wszystkie składniki umieść w rondelku z grubym dnem. Gotuj wszystko cały czas mieszając przez 3 minuty. Gotowy, przestudzony

greenscarf
KROKIETY BEZGLUTENOWE 157

Można oczywiście wykorzystać również przepis na naleśniki kukurydziane, jednak ta wersja również jest smaczna :) CIASTO NALEŚNIKOWE - 200 g mixu mąk bezglutenowych 2 szklanki wody (dodaję zimną, gazowaną) 2 jaja łyżka oleju szczypta soli Składniki zmiksować razem na jednolitą masę. Smażyć na nagrzanej patelni. Mój FARSZ skłądał się z : podsmażonych pieczarek podsmażonej cebulki  oraz podsmażonego mielonego mięsa (drobiowego

BezglutenowaIzabela
Zapiekanka naleśnikowa w sosie pomidorowym 157

ząbki czosnku 1/2 łyżki oliwy Dodatkowo na wierzch zapiekanki ser żółty WYKONANIE Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe miksujemy. Jeśli jest z rzadkie dodajemy mąkę , jeśli za gęste wodę lub mleko. Naleśniki smażymy na lekko natłuszczonej patelni ( ja smaruje pędzelkiem i olejem patelnię) Placki smażymy z obu stron, do zarumienienia. Kalafior gotujemy, studzimy. Mięso i kalafior  rozdrabniamy blenderem, Dodajemy

W kuchennym oknie Ewy
Naleśniki z serem 140

szkl. mąki (+/- w zależności od typu) 2 jajka 3-4 płaskie łyżki cukru 2 łyżki oleju Nadzienie: 500 g twarogu 2 żółtka 4-5 łyżek cukru 1 cukier wanilinowy Opcjonalnie: masło do smażenia Sposób przygotowania: Ze składników na naleśniki przygotowujemy ciasto i smażymy na złoty kolor. Szczegółowy przepis TUTAJ . Ser mieszamy z jajkami aż się ze sobą połączą. Następnie

Kolorowy Przepisownik
Paprykowe naleśniki z wołowym farszem 181

wołowego 1 czerwona papryka 200 g pieczarek 3 łyżki keczupu Przyprawa meksykańska Sól Pieprz Składniki na ciasto miksujemy. W razie potrzeby dolewamy mleka gdy jest za gęste. Smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni. Pieczarki oraz paprykę kroimy w kosteczkę. Rozgrzewamy w rondelku olej, dodajemy warzywa, dusimy przez 10 minut.  Następnie dodajemy mięso, dokładnie mieszamy i dalej dusimy

VioletoweKucharzenie
Ryba po angielsku 134

przyprawami.Dodać wodę, mleko, jajko i wszystko wymieszać, aż powstanie gładkie jednolite ciasto podobne jak na naleśniki. Odstawić na kilkanaście minut.Rybę pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny, moczyć w cieście  a następnie w płatkach kukurydzianych i smażyć na oleju lub w frytkownicy na zloty kolor

Moje domowe kucharzenie
Krokiety z mięsem z rosołu 569

olej do smażenia   Przygotuj naleśniki: Ubij mikserem lub trzepaczką jajka z mąką, mlekiem, wodą i solą tak by nie było grudek. Dobrze jest odstawić je na pół godziny, żeby „odpoczęło”. Patelnię rozgrzej i smaruj odrobiną oleju np. pędzelkiem lub ręcznikiem papierowym. Ciasto nalej cienką warstwą, rozprowadź(...)cebulę zmiel w maszynce do mięsa, na grubych oczkach. Jeżeli farsz będzie za suchy podlej go rosołem, dopraw solą i pieprzem.   Na każdy naleśnik nałóż porcję farszu, zbierz brzegi do środka i zwiń jak roladkę.   Tak przygotowane paszteciki można bezpośrednio smażyć bez panierki. Tak zawsze robi moja mama

kuron.com.pl
Naleśniki według przepisy Magdy Gessler 387

jednolitą masę. Żeby sprawdzić czy ciasto ma odpowiednią konsystencję wystarczy sprawdzić to łyżką, jeśli po podniesieniu jej ciasto spływa ale jednocześnie częściowo zostaję na łyżce to znaczy, że wyszło Nam ciasto idealne. Jeśli ciasto wyszło za gęste dolewamy odrobinę mleka, jeśli za rzadkie dosypujemy mąki. Smażymy na praktycznie suchej (z odrobinką masła klarowanego lub oleju) i rozgrzanej patelni. Smacznego(...)moje ostatnie dodatki do naleśników : Malinki Jeżyny Borówki Miłego dnia

Ptasia Kuchnia
Kokosowe naleśniki z miodem lub syropem klonowym (deser z Bangkoku) 137

bloga Kuchnia azjatycka . Naleśniki są przepyszne, takie lekkie i mocno kokosowe. Ich słodycz idealnie przełamuje nuta limonki. Rewelacja! Zamiast syropu klonowego możecie użyć dobrej jakości miodu. Polecam! (około 8 sztuk o średnicy 20 cm) 75g mąki pszennej 4 łyżki mąki ryżowej 3 łyżki cukru 50g wiórków kokosowych 1 jajko 280 ml mleka kokosowego Dodatkowo: olej roślinny sok z limonki(...)powoli rozmieszać z resztą składników - aż powstanie się jednolita masa.  Na patelni rozgrzać olej i szybkim ruchem rozprowadzić cienką warstwę ciasta. Każdy placek smażyć (na dużym ogniu) przez około 1 minuty z jednej strony, po czym przewrócić i smażyć do zrumienienia się. Gotowe naleśniki ułożyć na talerzach, polać miodem lub syropem klonowym i skropić sokiem z limonki

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania