naleśniki z olejem w cieście - 2899 przepisów (strona:64/194)

Naleśniki z serkiem waniliowym i owocami 77

odstawić na 30 minut. Przed samym smażeniem dodać do ciasta wodę w takiej ilości aby uzyskać odpowiednią konsystencję ciasta (około 1/2 - 3/4 szklanki). Naleśniki smażyć z dwóch stron na średnio rozgrzanej patelni teflonowej z cienkim dnem, na małej ilości oleju roślinnego. Serek waniliowy:twaróg półtłusty około 200g2 łyżki śmietany 18%laska waniliicukier puder do smaku

Smakowity Blog Kulinarny
Naleśniki ziemniaczane z farszem ruskim 125

Naleśniki ziemniaczane: 400 g ziemniaków ugotowanych, przeciśniętych przez praskę 2 jajka 1 szklanka mleka 1 szklanka wody gazowanej 2 łyżki oleju 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej sól Do dużej miski wkładamy przetarte ziemniaki, wbijamy jajka, dodajemy mleko, wodę oraz olej. Całość dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy obie mąki oraz sporo soli do smaku. Ponownie mieszamy. Jeśli ciasto(...)dodajcie jeszcze trochę mąki, jeśli zbyt gęste - mleka lub wody. Na patelnię wlewamy odrobinę oleju, gdy się rozgrzeje równomiernie rozlewamy na niej chochelkę ciasta naleśnikowego. Smażymy do momentu aż brzegi się nie zarumienią, następnie ostrożnie przekładamy na drugą stronę. Smażymy do zarumienienia, a następnie naleśnika delikatnie przekładamy na talerz, jest gotowy do faszerowania.   Na naleśniku rozsmarowujemy

Cooking Monster
NALEŚNIKI Z SEREM I OWOCAMI 146

Składniki na ciasto naleśnikowe: (około 10 sztuk) 150 g mąki 250 ml mleka 2 jajka szczypta soli 0,5 szklanki wody mineralnej łyżka roztopionego masła do ciasta masło lub olej roślinny do smażenia Ciasto:  Do miski wbijam dwa jajka,dodaję mleko,mąkę,odrobinę soli i rozpuszczone masło. Wszystko mieszam i odstawiam na ok.15 minut. Jeśli ciasto jest za gęste(...)można dodać wody gazowanej. Smażę na teflonowej patelni bez tłuszczu. Ser biały półtłusty rozcieram z cukrem waniliowym,śmietaną lub jogurtem. Smaruję nim naleśniki,składam w trójkąty  i podsmażam na maśle na patelni.   Na wierzch polewam jogurt i posypuję owocami. Polecam jako polewę różne owoce maliny,truskawki i ostatnio wypróbowany zmiksowany świeży ananas. Pychotka

potrawyregionalne
Naleśniki serowo-bananowe 139

mleka 1/2 szklanki gazowanej wody mineralnej 2 jajka szczypta soli 2 łyżki oleju nadzienie 300 g białego sera 2 duże dojrzałe banany 3-4 łyżki cukru  waniliowego 2 łyżki jogurtu naturalnego Składniki: Wszystkie składniki na ciasto zmiksować na gładka masę. Na mocno rozgrzanej patelni smażymy naleśniki z dwóch stron na złoty kolor. Ser, banany oraz cukier zmiksować, dodać

magiczna kuchnia Kasi
NALEŚNIKI KOKOSOWE Z TRUSKAWKAMI 147

Bardzo smaczne ,lekkie naleśniki, pachnące kokosem ,owocami,sokiem z limonki,polane jogurtem zmiksowanymi z truskawkami.Polecam.   Ciasto: ~~~~~~~~~~~ 20dag.mąki 2 jajka 1 szkl.mleka kokosowego 1 szkl.śmietanki 12% 1 łyżka wiórków kokosowych i 4 łyżki do dekoracji sól olej do smażenia ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Mąkę,jajka,mleko kokosowe i  śmietankę zmiksować.Dodać łyżkę wiórek kokosowych o raz szczyptę soli.Ciasto odstawić

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Amerykańskie naleśniki (Pancakes) - The Conjuring 788

które wolicie zrobić. SKŁADNIKI 2 jajka 4 łyżki masła szczypta soli 1 kopiasta łyżka cukru 1 kopiasta łyżka cukru waniliowego 300 ml maślanki (lub 400 ml na mniej wyrośnięte naleśniki) 300 g mąki pszennej (u mnie tortowa) 1 łyżeczka proszku do pieczenia  szczypta sody WYKONANIE Masło rozpuścić i ostudzić. Do miski wbić jajka, dodać ostudzone masło, cukier, cukier(...)żeby składniki połączyły się w jednolitą masę. Na patelni rozsmarować nieco oleju (nadmiar wytrzeć ręcznikiem papierowym), nagrzać i nakładać ciasto naleśnikowe. Po nałożeniu ciasta nałożyć pokrywkę (najlepiej przejrzystą, widać wtedy pojawienie się bąbelków, co jest dla nas znakiem, że naleśnik należy obrócić na drugą stronę). Naleśniki są gotowe bardzo prędko, więc trzeba ich pilnować. Po pojawieniu się bąbelków, należy

Passions hobbies life
Naleśniki z wiśniami 108

wlewamy mleko, wodę, olej i wszystko dokładnie razem miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Zostawiamy ciasto na 15 minut aby odpoczęło, po tym czasie albo dolewamy trochę mleka lub dosypujemy mąki. Ciasto musi być lejące i gładkie. Na rozgrzanej i posmarowanej lekko tłuszczem patelni smażymy naleśnik z obu stron na złoty kolor. Do smażenia następnych naleśników nie trzeba na patelnię

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Naleśniki orkiszowe z sosem Napoli 141

wlewamy mleko, wodę, olej i wszystko dokładnie razem miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Zostawiamy ciasto na 15 minut aby odpoczęło, po tym czasie albo dolewamy trochę mleka lub dosypujemy mąki. Ciasto musi być lejące i gładkie. Na rozgrzanej i posmarowanej lekko tłuszczem patelni smażymy naleśnik z obu stron na złoty kolor. Do smażenia następnych naleśników nie trzeba na patelnię

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Naleśniki orkiszowe z kabaczkiem i pomidorami 170

wlewamy mleko, wodę, olej i wszystko dokładnie razem miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Zostawiamy ciasto na 15 minut aby odpoczęło, po tym czasie albo dolewamy trochę mleka lub dosypujemy mąki. Ciasto musi być lejące i gładkie. Na rozgrzanej i posmarowanej lekko tłuszczem patelni smażymy naleśnik z obu stron na złoty kolor. Do smażenia następnych naleśników nie trzeba na patelnię

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
KROKIETY Z MUSEM JABŁKOWYM W CYNAMONOWEJ PANIERCE 152

Składniki miksujemy na gładkie ciasto, smażymy średniej wielkości naleśniki. NADZIENIE: Obrane jabłka kroimy w kosteczkę, wkładamy do garnka, zalewamy odrobiną wody, dodajemy cukier i prażymy kilkanaście minut do miękkości. CAŁOŚĆ: Naleśniki smarujemy nadzieniem jabłkowym, zakładamy boki, zawijamy krokiety. Obtaczamy w białkach i podprażonych płatkach owsianych wymieszanych z cynamonem. Smażymy na złoto na rozgrzanym oleju. Zajadamy! Smacznego

Ostra na Słodko
lekki ,smaczny obiad, ze szpinakiem 123

rozgrzanego tłuszczu każdorazowo wylewać porcję ciasta, rozprowadzając równomiernie na całej patelni. Smażyć 2 minuty z jednej strony,następnie  naleśnik przewrócić na drugą stronę i lekko podrumienić.Szpinak umyć ,odsączyć .Obrany i posiekany drobno czosnek podsmażyć na oleju kokosowym,dodać liście szpinaku,wszystko poddusić do miękkości, doprawić solą i pieprzem do smaku Usmażone naleśniki faszerować szpinakiem

w mojej kuchni
Lasagne z groszkowych naleśników, z warzywami w sosie porowym pod serową kołderką 115

porcji) Ciasto groszkowe: 1,5 szklanki mąki 1,5 szklanki wody sól i pieprz do smaku 4 łyżki groszku gotowanego na parze Bonduelle 1/4 awokado 2 jajka odrobina posiekanej świeżej bazylii odrobina oliwy do smażenia Uwaga:  Z podanych powyżej proporcji wyszło około 6 naleśników o grubości około 1-2 mm. Jeśli posiadasz większe naczynie, musisz podwoić proporcje(...)pomidorek koktajlowy opcjonalnie posiekany szczypiorek, bądź groszek Ponadto potrzebne będą: naczynie żaroodporne bądź brytfanna  Przygotowanie: Ciasto groszkowe: 1. Awokado i groszek zblendować na gładką masę. 2. Dodać pozostałe składniki i za pomocą trzepaczki zmieszać by masa nie miła grudek. 3. Smażyć naleśniki na małym ogniu na niewielkiej ilości oliwy. Farsz: 1. Brokuły włożyć do garnuszka i zalać wrzątkiem

KreatywnePiny
Proste naleśniki 205

oleju) szczypta proszku do pieczenia + 1 łyżeczka kakao Wszystkie suche składniki (z wyjątkiem kakao) mieszamy razem w misce. Masło rozpuszczamy i odstawiamy do przestudzenia (jeśli używamy oleju, pomijamy ten krok). Do suchych składników dodajemy jajko, przestudzone masło i połowę ilości mleka. Ciasto łatwiej rozmieszać jeśli jest gęstsze, potem będzie można je rozcieńczyć do odpowiedniej konsystencji. Kiedy w cieście(...)drucianą trzepaczką lub na wolnych obrotach mikserem. Jeśli zdecydujemy się na mikser trzeba upewnić się wcześniej, że miska jest odpowiednio wysoka, inaczej rzadkie ciasto może nam się wychlapać podczas miksowania. Jeśli chcemy zrobić na naleśnikach wzorek odkładamy kilka łyżek gotowego ciasta do miseczki i mieszamy z kakao. Kakaowe ciasto powinno być gęstsze od białego, żeby dało się nim łatwo

Ciastkozercy
NALEŚNIKI (PRZEPIS NA NIEZAWODNE CIASTO) 165

naleśniki.  Jest to przepis dla tych wszystkich, którym ich smażenie nie zawsze wychodzi z powodu "złego" ciasta, a także dla tych, którzy nie są do końca zadowoleni ze swojej receptury lub po prostu chcą wypróbować nową :))) Ja smażę tak naleśniki pół życia i zawsze wychodzą idealne, delikatne (dzięki użyciu wody gazowanej), cieniutkie i pyszne. Nie przywierają(...)opcjonalnie cukier), dodaj wodę, mleko, roztopione masło (lub olej) i jajka. Zmiksuj wszystko mikserem lub wymieszaj rózgą kuchenną na gładką i jednolitą masę.  Ciasto odstaw na bok na około 30-40 minut , aby trochę "odpoczęło". Jeśli nie masz czasu, pomiń ten krok, naleśnik też wyjdą smaczne.  Smaż naleśniki na porządnie rozgrzanej patelni do ścięcia i delikatnego zrumienienia

Słodko-Słony Świat Ilony