naleśniki z olejem w cieście - 2899 przepisów (strona:32/194)

Kakaowy omlet z bananem 180

patelnia do naleśników ) rozgrzać 1 łyżeczkę oleju kokosowego. Na rozgrzaną patelnię z tłuszczem wlać połowę ciasta. Smażyć  około 2 minuty na średnim ogniu, następnie ostrożnie przewrócić na drugą stronę i smażyć 1 minutę. 3. Następnie na patelni ponownie rozgrzać 1 łyżeczkę oleju kokosowego i usmażyć drugi omlet z pozostałej części ciasta. Można też usmażyć 1 gruby omlet(...)przypadku, zdecydowanie wolę cienkie. 4. Usmażone omlety posmarować masłem orzechowym. Na każdym omlecie ułożyć obranego banana i zrolować - jak naleśnik. Zrolowane omlety pokroić na kawałki. 5. Rollsy z bananem ułożyć na talerzykach i polać odrobiną miodu lub syropu klonowego. Można danie urozmaicić, dodają bakalie lub ulubione płatki lub ekspandowane zboża. Smacznego

kolorowotorcikowo
Naleśniki z serem 188

może być lepszego od klasycznych naleśników z serem? Delikatnie podsmażone na patelni co dodaje im chrupkości i scala ser podbiją serce każdego ;-) Świetnie komponują się polane śmietaną z cukrem, dodatkiem owoców, bitej śmietany albo sosu czekoladowego.  Składniki -1 szkl. mąki pszennej -2 jajka -1,5 szkl. mleka -szczypta soli -0,5 szkl. oleju -2 kostki półtłustego twarogu(...)Mąkę, 2 jajka, mleko, olej i szczyptę soli zmiksować na ciasto naleśnikowe. Usmażyć należniki, najlepiej bez dodatku tłuszczu na patelni do naleśników. Twaróg pognieść w misce widelcem. Dodać cukier i wbić jajko. Całość dokładnie wymieszać. Naleśniki smarować masą serową. Zawinięte naleśniki podsmażyć na patelni z odrobiną oleju. Smacznego

Zielona Kuchnia
37. Bardzo kakaowe naleśniki jaglane z kremem cytrynowym 192

mną dobrze.. hihi :)  Wychodzi 7 naleśników, 1 to ok. 71g = 118kcal. Krem na jednego naleśnika, to ok. 23g = 39kcal. Jeden aleśnik z kremem = 157kcal.  Składniki na ciasto: - 120g mąki jaglanej - 1 szklanka mleka (sojowego, krowiego) - 2 łyżki kakao bez cukru - 2 jajka - 2 łyżeczki oleju kokosowego - szczypta soli Składniki na krem: - 1 Apetina Naturalna lub inny(...)składniki również umieszczamy w misce i miksujemy do otrzymania zwartej konsystencji. Naleśników nie smażymy na zupełnie małym ogniu, gdyż mogą przywierać. Dla mniej wprawionych warto musnąć patelnię oliwą z oliwek, bądź olejem kokosowym, by mieć 100% pewności, że naleśniczki wyjdą takie jakie chcemy. Do ułatwienia wylewania ciasta na patelnię można posłużyć się chochlą.  Do dekoracji posłużyły mi płatki

Be Fit Be Strong
Smażone motyle i kwiatki 132

smażenia - cukier puder Sposób wykonania: Jajka, mąkę i wodę dokładnie miksujemy. Ciasto powinno być troszeczkę bardziej gęste niż na naleśniki. Foremki dobrze rozgrzewamy w tłuszczu, jeśli będą za zimne to ciasto nie zejdzie nam z foremki do oleju.   Foremkę zanurzamy do 2/3 wysokości w cieście i ponownie wkładamy do gorącego tłuszczu. Ciasto powinno ładnie napęcznieć i oderwać

Darcia w kuchni
Krokiety drobiowo-pieczarkowe 384

łyżki oleju sól do smaku olej do smażenia nadzienie 300 g mięsa gotowanego z kurczaka ( najlepiej wykorzystać mięso po rosole) 500 g pieczarek 100 gram żółtego sera 1 por 1 średnia cebula sól, świeżo zmielony pieprz przyprawa: pomidory z czosnkiem i bazylią olej Wykonanie: Do miski wlewam mleko oraz wodę, wbijam jajka, wsypuję mąkę z solą, oraz olej. Dokładnie roztrzepujemy(...)powstało jednolite ciasto bez grudek. Na rozgrzanej patelni w niewielkiej ilości tłuszczu smażymy naleśniki z obu stron na lekko rumiany kolor. Pozostawiam do ostudzenia. Pieczarki myjemy, osuszamy, kroimy w drobną kosteczkę. Cebulę obieramy kroimy w kosteczkę, por przekrawamy na pół kroimy cieniutko. Na patelni rozgrzewamy olej przekładamy cebul ę , por chwil ę smażymy, dokładamy pieczarki dusimy

kgwjanczewo
Naleśniki gryczane 142

mąki 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 2 jaja 1 szczypta soli 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka oliwy ewentualnie oleju Naleśniki gryczane Wykonanie W dość dużej misce umieszczamy wszystkie składniki i dobrze wyrabiamy, można użyć miksera. Ciasto powinno być dobrze rozrobione, powinno się nam ładnie rozlewać, jeżeli tak nie jest można dodać odrobinę wody. Tak przygotowane ciasto

Naleśniki
Naleśniki gryczane 149

mąki 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 2 jaja 1 szczypta soli 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka oliwy ewentualnie oleju Naleśniki gryczane Wykonanie W dość dużej misce umieszczamy wszystkie składniki i dobrze wyrabiamy, można użyć miksera. Ciasto powinno być dobrze rozrobione, powinno się nam ładnie rozlewać, jeżeli tak nie jest można dodać odrobinę wody. Tak przygotowane ciasto

Naleśniki
Drożdżowe naleśniki z budyniem i bananami 115

bardzo proste do przygotowania, smażą się zdecydowanie inaczej niż te tradycyjne. Przede wszystkim ciasto jest bardziej gęste. Po rozlaniu na patelnię, mam wrażenie, że rośnie bardzo szybko, nie rozlewa się tak łatwo jak przy zwykłych naleśnikach – trzeba sobie pomóc chochelką w ich rozprowadzeniu. Naleśniki są więc same w sobie dość sycące, bo po prostu wychodzą grubsze(...)cukier wanilinowy umieszczamy w naczyniu. Dodajemy rozpuszczone drożdże. Wszystkie składniki dokładnie miksujemy. Naczynie przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około godzinę (aż ciasto wyraźnie podrośnie). Po tym czasie smażmy rumiane naleśniki smarując co jakiś czas patelnię niewielką ilością oleju. W jednej szklance mleka rozrabiamy proszek budyniowy. Pozostałe mleko doprowadzamy do wrzenia (jeśli budynie są bez cukru, dodajemy do mleka

Smaki Na Talerzu
Krokiety z kapustą i pieczarkami 681

naleśników, czyli 24 krokiety) ciasto: 50 dag mąki 2 szklanki mleka 2 szklanki wody 3 jajka 10 dag masła szczypta soli farsz: 80 dag kiszonej kapusty 50 dag pieczarek 2 cebule 1 duża marchewka sól, pieprz ponadto: jajka tarta bułka tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Masło rozpuszczamy w rondelku. Studzimy. W misce łączymy wszystkie składniki na ciasto. Dodajemy wystudzone(...)się zeszkli. Dodajemy pieczarki i marchew. Dusimy do czasu aż warzywa zmiękną. Łączymy z kapustą. Doprawiamy solą i pieprzem. Na nagrzaną patelnię wylewamy ciasto naleśnikowe (delikatnie smaruję patelnię ręcznikiem papierowym posmarowanym olejem) i smażymy naleśniki. Na każdy naleśnik wykładamy po dwie łyżki farszu. Rozsmarowujemy na całym naleśniku. Zwijamy w rulonik (dość ciasno). Odkrawamy brzegi i przecinamy na pół. Panierujemy

Pobite gary Barbary
Pancakes amerykańskie z masą kajmakową 218

pszennej 1 łyżeczka aromatu pomarańczowego (olejek) olej do smażeniaNaleśniki: Roztopić masło. Do miski wrzucamy: roztopione masło, mąkę, mleko, jajka, proszek do pieczenia, sól, cukier, cukier waniliowy oraz aromat. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy. Łyżką nakładamy surowe ciasto na rozgrzany olej i smażymy przez chwilę z obu stron jak naleśniki. Podajemy z masą kajmakową albo dżemem

Bon Appetit Małgorzaty
10 pomysłów na szybkie Lunchbox’y część 2. 341

oleju i przyprawić. Do mięsa dodać odcedzoną kukurydzę, fasolkę oraz przecier. Pomidory sparzyć, pokroić w kostkę i dodać mięsa. Całość wymieszać. Ryż przełożyć do pudełka, a na górę wyłożyć farsz.   Obiad do pudełka : Naleśnik z mięsem, serem i warzywami Czas wykonania: 15 min Składniki: Ciasto naleśnikowe: 1 jajko(...)boczek lub szynka ser (mozzarella, feta, ser żółty) warzywa (papryka, kukurydza, pieczarki) Przygotowanie: Przygotować ciasto naleśnikowe: zmiksować wszystkie składniki. Do ciasta dodać ulubione (resztki z lodówki) i wymieszać. Takiego grubego naleśnika smażyć na oleju przez 3-4 minuty z każdej strony na małym ogniu. Pokroić na 4 części i przełożyć

KuchniaWeDwoje.pl
Naleśniki makowo-pomarańczowe z syropem pomarańczowo-rumowym 155

każdym razem w nowej odsłonie, w innym wcieleniu. Moje piegusy to nowoczesna, własna wersja znanych naleśników Suzette – te nie płoną, ale mają pomarańczowy sos z dodatkiem alkoholu a teksturą ciasta rozbudzają kubki smakowe. Jajka wbijamy do miski, mieszamy je dokładnie trzepaczką z olejem lub ostudzonym, rozpuszczonym masłem. Wsypujemy cukier, skórkę startą z pomarańczy, cukier, sól i mak. Mieszamy. Wlewamy(...)mleko i stale miksturę mieszając wsypujemy odważoną porcję mąki. Mieszamy dokładnie do połączenia. Zostawiamy ciasto na godzinę na blacie – do uwolnienia glutenu. Naleśniki smażone od razu popękałyby przy składaniu – nie byłyby w ogóle elastyczne. Smażymy cieniutkie naleśniki. Patelnię dobrze przed pierwszym naleśnikiem natłuścić olejem, np. przy pomocy zwilżonego olejem papierowego ręcznika. Na małej patelni 16-17cm średnicy

Karo in the Kitchen
Krokiety z szynką 132

razie potrzeby dodać mąki lub mleka  - z ciasta smażyć na patelni naleśniki 2. Nadzienie  - kiełbasę i ser zetrzeć na grubej tarce posypać troszkę przyprawą  - Nadziewać każdy naleśnik nadzieniem założyć dwa boki i zwinąć w rulon krokieta  - Panierować w jajku i bułce tartej smażyć na oleju

W królestwie smaków Beaty
Krokiety z soczewicą i pieczarkami 193

łyżki oleju duża szczypta soli farsz 500 g pieczarek 300 g czerwonej soczewicy 2 duże cebule sól,pieprz majeranek oraz olej do smażenia 2-3 jajka panierka z cieciorki i siemię lniane złote Składniki na naleśniki dokładnie zmiksować. Ciasto powinno swobodnie rozpływać się po patelni. Jeśli jest za gęste dolać jeszcze wody. Z ciasta usmażyć cienkie naleśniki. Soczewicę

Monia miesza i gotuje
[VIDEO] Owsiane pancakes z jabłkiem - krok po kroku 177

oczyszczoną. Ciasto należy rozrzedzić niewielką ilością wody. KROK 4 : Mocno rozgrzewamy teflonową patelnię i smarujemy niewielką ilością tłuszczu - u mnie jest to olej kokosowy. KROK 5 : Nakładamy porcjami placuszki. Na jeden naleśnik przypada ok. 1,5 łyżki ciasta.   KROK 6 : Gdy na powierzchni zaczną pojawiać się bąbelki powietrza, układamy plasterki jabłka. KROK 7 : Przewracamy na drugą stronę i jeszcze

Kuchnia Ellie

Proponowane wyszukiwania