naleśniki z olejem w cieście - 2899 przepisów (strona:30/194)

Naleśniki z Cytrynowym Twarożkiem i Sosem Truskawkowym 113

naleśniki na weekendowe śniadania? Dla mnie to już pewnego rodzaju rytuał, który uwielbiam. Jest w końcu tyle możliwości! Z podanego przepisu możecie zrobić 4 duże, pożywne naleśniki. Doskonałe na śniadanie dla dwojga Jeżeli wypróbujecie przepis to koniecznie podzielcie się ze mną wrażeniami w komentarzu. A jeśli szukacie innych pomysłów na naleśniki to kliknijcie tutaj -> klik ! Naleśniki(...)jogurt naturalny (opcjonalnie) Wykonanie: Składniki na sos wrzucamy do rondelka i gotujemy ok. 15-20 minut. W międzyczasie przygotowujemy ciasto na naleśniki. Trzepaczką mieszamy składniki na naleśniki. Smażymy je po 1-2 minuty z obu stron na odrobinie oleju. Nadzienie również przygotowujemy przez zmieszanie wszystkich składników (najlepiej widelcem, aby zagnieść twaróg). Do nadzienia możemy dodać jogurt naturalny, jeżeli

rabarbarowo
Naleśniki z mąki kokosowej z orzechami w miodzie, owocami w sosie z mleczka kokosowego 149

kokosowa wariacja na temat: bezglutenowe śniadanie, które da zdrową energię na cały dzień Aromatyczne, kokosowe naleśniki w towarzystwie owoców i chrupiące orzechy w miodzie plus delikatne mleczko kokosowe – czego chcieć więcej? Wykonanie CIASTO Roztrzep jajka ze szczyptą soli. Dodaj łyżkę płynnego oleju kokosowego i roztrzep ponownie. Dodaj mąkę kokosową oraz mleko lub wodę i całość wymieszaj do uzyskania(...)patelnię około 2/3 chochli ciasta i smaż kilka minut, aż naleśnik stanie się złocisto-brązowy. Przewróć i smaż z drugiej strony do uzyskania tego samego koloru. Składniki CIASTO 4 jajka (205 g) 50 g mąki kokosowej 250 ml mleka lub wody gazowanej szczypta soli 1 łyżka (15 g) rozpuszczonego oleju kokosowego Wykonanie DODATKI Rozgrzej patelnię i wrzuć na nią pokruszone

Eat me! Fit me!
Racuchy drożdżowe z jabłkami 357

cukier puder do dekoracji Drożdże utrzeć z cukrem i solą. Wymieszać z pozostałymi składnikami.Masa powinna mieć gęstszą konsystencję niż ciasto na naleśniki. Jabłka obrać ze skórki, pokroić w kostkę i dodać do masy. Racuchy smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Podawać posypane cukrem pudrem lub polane konfiturą.<a href="http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/placuszki-i-racuszki

Czerwień i błękit
Krokiety z warzywami 107

sól do smaku pieprz 1 czubata łyżeczka tymianku 1 czubata łyżeczka suszonej pietruszki 1 czubata łyżeczka suszonego lubczyku 2 łyżeczki sosu sojowego Składniki ciasta (na 6 dużych naleśników): 1 jajko 200 g mąki 2 łyżki oleju odrobina soli pieprz 1 łyżeczka suszonej pietruszki 150 ml mleka 90 ml wody Wykonanie farszu: Cebulę, czosnek i pora drobno kroimy, wrzucamy(...)Dzięki temu warzywa szybciej zmiękną. W międzyczasie dodajemy sos sojowy i całość dokładnie mieszamy. Wykonanie krokietów: Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w misce i całość miksujemy. Ciasto powinno być na tyle rzadkie, aby łatwo rozprowadzało się cienką warstwą na patelni. Naleśniki smażymy z obu stron, na patelni teflonowej lub ceramicznej, dzięki czemu nie musimy używać tłuszczu. Po usmażeniu naleśników

Smak mojego domu
Bananowe naleśniki z jabłkowym musem 176

deser czy kolację, jak kto lubi. składniki: naleśniki 2 banany 1,5 szklanki mleka 1 szklanka wody 2 szklanki mąki 1 jajko 2 łyżki oleju 2 łyżki śmietany kwaśnej 12 % 2 łyżki cukru jabłkowy mus 1,5 kg jabłek cukier waniliowy do smaku, ok 2-3 łyżki Przygotować ciasto naleśnikowe.  Banany obrać(...)skórki i przełożyć do rozdrabniacza, zmiksować na gładki mus. Następnie bananowy mus przełożyć do miski. Dodać wodę, mleko, jajko, mąkę , cukier, olej i śmietanę. Wszystko dokładnie zmiksować na jednolite ciasto. Z gotowego ciasta usmażyć naleśniki.  Przygotować jabłkowy mus.  Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przełożyć na dużą patelnię i skopić sokiem

Monia miesza i gotuje
Krokiety z pieczarkami i ogórkiem kiszonym 110

rozmarynu 1/2 litra ogórków kiszonych 1 łyżeczka soli Dodatkowo: 1 jajko bułka tarta do obtaczania Sposób przygotowania: Z podanych składników smażymy cienkie naleśniki (ciasto będzie rzadsze niż tradycyjne naleśnikowe). Mięso mielone smażymy na niewielkiej ilości oleju, gdy się zetnie z każdej strony dodajemy posiekaną cebulę i dusimy razem aż mięso będzie całkowicie usmażone (około 10 minut). Dodajemy przyprawy(...)koniec solimy 1/2 łyżeczki. Studzimy Przestudzone mięso i pieczarki przekładamy do miski, wbijamy jajko, dodajemy starte na grubych oczkach ogórki. Całość dokładnie wyrabiamy rękami na jednolitą masę. Powierzchnię każdego naleśnika smarujemy farszem tak, aby brzegi pozostały wolne. Składamy brzegi z dwóch stron, następnie zwijamy całość w rulon. Tak przygotowane krokiety panierujemy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy

Kolorowy Przepisownik
Bezglutenowa tortilla na 3 sposoby, czyli przepis na smaczną imprezę sylwestrową. 119

oleju kokosowego (lub innego) 1/2 łyżeczki soli Sposób przygotowania Mleko podgrzać z olejem. W malakserze lub wysokim siekaczu zmiksować mąkę z ciepłym mlekiem/olejem. Po chwili dodać jajka i sól. Smażyć na patelni w zależności od przeznaczenia. 1. Nachosy Składniki olej kokosowy sól, papryka słodka i inne ulubione przyprawy 5. Rozgrzewamy piekarnik do 170C. 6. Na rozgrzanej patelni smażymy ciasto(...)obydwu stron do zarumienienia. 7. Naleśnik kroimy w trójkąty. Układamy je na papierze do pieczenia, delikatnie smarujemy olejem kokosowym i posypujemy lekko solą i słodką papryką. Można przyprawić innymi przyprawami – np. ostrą papryką lub czosnkiem. 8. Pieczemy 8-10 minut w 170C.* 9. Podajemy z dipami. *najlepiej kontrolować czas, nachosy powinny być chrupkie, ale czas pieczenia zależy od wcześniejszego wysmażenia

Fill The Bowl
Krokiety z mięsem i kapustą 108

kilku minutach kapustę. Dusimy do miękkości kapusty, doprawiamy do smaku. CIASTO NALEŚNIKOWE: Mleko wlewamy do miski, dodajemy tłuszcz, jajka, sól, wodę i stopniowo mąkę. Wszystko należy dokładnie wymieszać (ja używam miksera). Pierwszego naleśnika zawsze smażę na odrobinie oleju, kolejne już bez tłuszczu. Na usmażone i jeszcze ciepłe naleśniki nakładamy farsz, zwijamy boki do środka i zwijamy ciasto krokieta

Kulinarne blogowanie
Naleśniki mojej babci. 293

Najlepsze naleśniki tak jak i u wszystkich robią babcie. Miękkie wewnątrz, ale lekko chrupiące zewnątrz. Smaczne i szybkie w przygotowaniu, a z konfiturą lub śmietaną są jeszcze lepsze. Składniki: 1 jajko 2 łyżki oleju 1 łyżeczka soli 170-250 g mąki 2 szklanki wody Przygotowanie: Jajko ubijamy z solą. Dodajemy olej i wodę, miksujemy. Do składników wilgotnych dodajemy(...)składniki suche, wszystko dokładnie miksujemy, aby powstało ciasto konsystencji gęstej śmietany (w razie potrzeby dodajemy mąkę lub wodę ). Na rozgrzaną i posmarowaną olejem patelnię wlewamy 3/4 chochli ciasta i smażymy, do tego czasu, dopóki ciasto z góry naleśnika się zetnie. Przewracamy i smażymy, dopóki dwie strony będą zrumienione. Powtarzamy tą czynność do zakończenia ciasta

Kuchnia Łukasza
Banany w cieście 162

smażenia Przygotowanie: Z mleka, jajek, mąki i dodatku cukru i soli zmiksować gładkie ciasto. Powinno być nieco bardziej gęste niż na naleśniki. Banany obrać i pokroić na 3 części, zanurzać w cieście, posypywać nad talerzykiem wiórkami kokosowymi. Olej rozgrzać w nie za wysokim garneczku, ja smażyłam na głębszej patelni, na złoty kolor. Po usmażeniu odkładać najlepiej na metalową kratkę

W garach u Gosi
naleśniki grillowane z mięskiem warzywnym... 171

tarta 1 łyżka, marchew 2 średnie, natka pietruszki 1/2 pęczka, cebula 1 sztuka, ząbki czosnku 3 sztuki, papryka żółta 1 mała, olej rzepakowy 1/4 szklanki do dzbanka miksera wszystkie składniki na naleśniki i dokładnie zmiksować, konsystencja ciasta nie może być gęsta tylko lejąca-jeśli trzeba to dodać mleka lub mąki tortowej, odstawić na 30 minut marchew, paprykę, cebulę, czosnek(...)mięso się zamarynowało smakami składników w rondlu podsmażać farsz mieszając co jakiś czas, gdy będzie gotowe wsypać tartą bułkę i wymieszać, zostawić do wystygnięcia na gorącej patelni do naleśników 22 cm posmarowanej olejem smażyć złociste naleśniki na każdy naleśnik rozsmarować porcję farszu, brzegi podwinąć i zawijać rulony patelnię grillową posmarować olejem i na mocno gorącej grillować naleśniki

W Mojej Kuchni Lubię
Naleśniki budyniowe 127

miski wsypujemy mąkę, budynie w proszku, cukier waniliowy, mleko,wodę oraz jajko i wszystko razem miksujemy. Na koniec dodaje olej i ponownie wszystko miksujemy lub mieszamy do połączenia składników. Ciasto naleśnikowe odkładam pod przykryciem na minimum 20 minut. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni po kilka minut z każdej strony. ( Patelnie smaruje niewielką ilością oleju tylko przy pierwszym naleśniku). Smacznego

Kulinarne przygody
NALEŚNIKI Z NIESPODZIANKĄ 119

imć Zagłoba:)... Ciasto: ~~~~~~~~ 20dag.maki 2 jajka 2 szkl.mleka 2 łyżki oleju majeranek 1 łyżeczka 1 łyżeczka kozieradki sól Farsz: ~~~~~~~~~~~~~~~~ 25dag.kiszonej kapusty 1 serce wieprzowe  lub jak ktoś nie lubi mięso wołowe 1 cebula 3 ząbki czosnku olej 4 suszone grzybki liść laurowy po 4 ziarna ziela ang.i czarnego pieprzu 2 jajka 2 łyżki masła sól pieprz ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ciasto-miksujemy mąkę(...)mlekiem,jajkami,dodajemy olej,majeranek,kozieradkę i sól.Odstawiamy ciasto na 30 min.Cebulę i czosnek obieramy,siekamy,podsmażamy na oleju.Dodajemy pokrojoną kapustę kiszoną,grzyby namoczone wcześniej w szklance wody,liść laurowy,ziele ang. i ziarna pieprzu.Dusimy kapustę ok.30 min.Gdy będzie miękka  ,odparowujemy i studzimy.Wyjmujemy liść,ziele i pieprz oraz grzyby.Dodajemy do kapusty usmażone i zmielone mięso z serca

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Puszyste naleśniki z mąki kokosowej (gluten free) 191

Raju ) 80 ml wody gazowanej 40 ml mleka 1 łyżka oleju kokosowego (roztopionego; użyłam nierafinowanego z Olejowego Raju ) 1 szczypta soli (solidna) Dodatkowo: olej do smażenia Opcjonalnie: 1/2 łyżeczki cukru brzozowego (w zależności od dodatków) Wszystkie składniki zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji. (Ciasto powinno wyglądać - tak jak na tradycyjne naleśniki z mąki pszennej. W razie potrzeby można dolać odrobinę(...)mleka.) Na patelni rozgrzać olej. (Powinno być go więcej niż zazwyczaj.) Placki smażyć z obu stron (aż ładnie się zarumienią) - po kilka minut z każdej. (Są naprawdę bardzo delikatne i należy uważać podczas przewracania. Smażyłam je na małej patelni, a przewracając - na większej. Taki ich urok.) Podawać z ulubionymi dodatkami. (Jeśli nie są słodkie, ciasto naleśnikowe można uprzednio dosłodzić

Di gotuje
Krokiety z pieczarkami i mozzarellą 186

soli przygotować ciasto na naleśniki, usmażyć i przestudzić. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na tłuszczu, dodać obrane i drobno pokrojone pieczarki i wszystko razem przesmażyć, doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką, na końcu dodać pokrojoną mozzarellę i wymieszać wszystko razem. Na każdym naleśniku rozsmarować sporą łyżkę farszu, zostawiając krawędzie wolne, ok 3 cm. Brzegi naleśnika składamy na masę(...)zwijamy w rulonik. Naleśniki z farszem obtaczamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony

Camilla w kuchni

Proponowane wyszukiwania