naleśniki z olejem w cieście - 2899 przepisów (strona:21/194)

Krokiety z indyka 164

właśnie przyrządziłam krokiety z indyka, choć zamiast bułki użyłam zmielonych migdałów. Krokiety można faszerować na wiele sposobów! Świąteczne resztki czy rosołowe mięso są idealne na farsz do krokietów . Nadziewane naleśniki można zamrozić. Mniejszą porcję można swobodnie przechować przez kilka dni w lodówce. Jeśli planuję przechować krokiety to panieruję je dopiero przed podaniem. Krokiety Składniki: 16 dużych krokietów(...)pieprz do smaku 2 jajka i 5 czubatych łyżek bułki do panierowania, u mnie zmielone migdały Ciasto naleśnikowe 350 g mąki 3 jajka 500 ml mleka 2 łyżeczki soli olej do smażenia Zmiksuj składniki na ciasto naleśnikowe. Usmaż 16 dużych i cienkich naleśników. Zmiel mięso w maszynce. Pokrój cebulę i jabłka w kostkę i zeszklij na oleju. Dodaj

codojedzenia
Krokiety z kapustą, mięsem i grzybami 162

szklanki mąki-4 szklanki mleka-2 łyżki oleju-1/2 łyżeczki cukru-4 jajka      Do miski wsypujemy mąkę i cukier, wlewamy 2 szklanki mleka i rozcieramy chochlą lub mikserem.Dodajemy jajka i mieszamy.Następnie dolewamy olej i resztę mleka.Mieszamy do uzyskania jednolitego ciasta.   Smażymy naleśniki.Nakładamy farsz i formujemy krokiety.Gotowe do obsmażania

Maminek kulinarny
Szpinakowe naleśniki z wędzonym łososiem i serkiem 241

mlekiem (najlepiej użyć ręcznego blendera). Dodajemy jajka, mąkę, olej, szczyptę soli i blendujemy ponownie. Odstawiamy masę na ok. 20 minut, aby ciasto odpoczęło. Po tym czasie dodajemy wodę gazowaną, mieszamy łyżką i smażymy naleśniki na lekko posmarowanej olejem i silnie rozgrzanej patelni (najlepiej użyć pędzelka). Gdy na brzegach zaczną się wysuszać i pojawiać się bąbelki przewracamy na drugą stronę

Poezja smaku
Krokiety z mięsem 866

łyżki gęstej śmietany Do smaku sól pieprz mielony Kamis majeranek Kamis gałka muszkatołowa Kamis Ciasto na naleśniki 3 szkl mąki pszennej 0,5 l mleka 0,5 l wody 3 jajka sól szczypta Do panierowania bułka tarta jajko Do smażenia olej rzepakowy Przygotowanie:Mięso umyć, pokroić na mniejsze kawałki. Zalać zimną wodą. Oczyścić marchew, pietruszkę, seler i razem(...)maszynce do mięsa. Dodać śmietanę i doprawić do smaku. Jeśli mięso będzie bardzo suche, dolać bulionu z gotowanego mięsa. Ciasto na naleśniki: wszystkie składniki zmiksować blenderem i odstawić na pół godziny żeby odpoczęło. Smażyć na niewielkiej ilości oleju naleśniki. Na każdym naleśniku rozłożyć farsz mięsny i zwinąć. Obtoczyć w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażyć na złoto

Ala piecze i gotuje
Gofry, lekkie i chrupiące 232

łyżeczki  proszku do pieczenia szczypta soli Wszystkie składniki umieszczamy w wysokim naczyniu. Dokładnie miksujemy na gładką masę. Ciasto powinno być trochę gęściejsze niż na naleśniki. Gofrownicę rozgrzewamy (około 4-5 minut, w zależności od sprzętu), smarujemy olejem( tylko raz, na początku) i wylewamy partiami ciasto. Pieczemy w zależności od mocy gofrownicy - od 3 do 6 minut. Po upieczeniu

Mia Cucina Sofieta
KROKIETY Z MIĘSEM I Z KAPUSTĄ 226

mięso mielone wieprzowe – 200 g * masło – łyżka * sól * pieprz * papryka * kminekDODATKOWO : * jajko – 2 szt * bułka tarta – 100 g * olej do smażenia   SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :NALEŚNIKI:Z podanych składników robimy ciasto naleśnikowe.Smażymy duże , ale niezbyt grube naleśniki.Odstawiamy w ciepłe miejsce.FARSZ:Kapustę szatkujemy , posypujemy solą.Wkładamy do dużego garnka , podlewamy niewielką ilością wody, dodajemy odrobinę

Ostra na Słodko
Naleśniki z masłem orzechowym 212

miski wsypujemy mąkę, dodajemy cukier waniliowy z prawdziwą wanilią, wlewamy mleko, wodę gazowaną i wbijamy 1 jajko. Całość dokładnie mieszamy ręczną trzepaczką, tak aby ciasto miało jednolitą konsystencję (bez grudek). Naleśniki smażymy na odrobinie oleju kokosowego na małej patelni. Każdy naleśnik smarujemy masłem orzechowym, składamy według upodobań i obsypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Słodkie okruszki
Tort naleśnikowy z kajmakiem i owocami 334

cukru pudru(lub według własnych smaków) 1/2 puszki kajmaku 3 kiwi 2 banany 1 granat Wykonanie: Naleśniki Wszystkie składniki dokładnie roztrzepać trzepaczką aż ciasto będzie gładkie i bez grudek. Odstawić na 15 minut, aby ciasto "odpoczęło" Na rozgrzaną patelnię wraz z olejem wlewać małe porcje ciasta, aby pokryć dno patelni. Smażyć z dwóch stron. Potrzebne nam będzie 9 sztuk

O kuchni z uczuciem
Zapiekane naleśniki z kurczakiem i szpinakiem 177

posypania Mleko, mąkę, jajko, proszek do pieczenia, sól, łyżkę oleju i wody miksujemy na gładkie ciasto. Gotowe ciasto odstawiamy na około 20 minut. Jeśli po tym czasie wydaje nam się, że jest ono za gęste dolewamy stopniowo trochę wody gazowanej i miksujemy. Dobrze rozgrzewamy patelkę i wlewamy na nią ciasto (u mnie jest to objętość małej chochelki do zupy, czyli(...)około 50 ml). Smażymy na złoty kolor z dwóch stron. Podczas smażenia możemy natłuścić patelkę odrobiną tłuszczu (jeśli chcemy uzyskać jeszcze bardzie chrupkie naleśniki) ale nie jest to konieczne ponieważ dodaliśmy do ciasta olej. Następnie przygotowujemy farsz. Na patelce roztapiamy masło. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę podsmażamy, uważając aby nie przypalić masła i czosnku. Dodajemy szpinak. Podsmażamy

PatiGotuje
Krokiety z kapustą i grzybami z puree z pieczonych buraków 152

pozostawiamy do ostygnięcia. Teraz zabieramy się za robienie naleśników. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą na jednolitą masę. Ciasto musi być lejące i bez grudek. Naleśniki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni i jeżeli jest konieczność to dodajemy odrobinę oleju, żeby nam się nie przykleiły do patelni. Naleśniki powinny być cienkie i usmażone z obu stron. Z masy(...)naleśnikowej zostawiamy 1 chochelkę ciasta do obtaczania krokietów. Po usmażeniu naleśników zaczynamy zawijać krokiety. Na każdy naleśnik dajemy farsz kapuściano-pieczarkowy, boki składamy do środka i zwijamy w rulon. Krokieta moczymy w cieście naleśnikowym a następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju do uzyskania brązowego koloru. Smacznego

Kuchenne Wariacje
Pomidorowe naleśniki z mięsem mielonym zapiekane pod beszamelem 162

oleju farsz 600 g mięsa mielonego z łopatki 1 duża cebula sól,pieprz oregano 250 g przecieru pomidorowego 2 garście startego żółtego sera beszamel 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 1,5 szklanki mleka sól,pieprz gałka muszkatołowa oraz olej do smażenia starty ser do posypania Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie zmiksować. Usmażyć naleśniki

Monia miesza i gotuje
Naleśniki z białym serem 294

miski dodajemy mąkę, 2 łyżeczki cukru, wodę, mleko i szczyptę soli. Z pomocą miksera mieszamy do uzyskania ciasta o jednolitej konsystencji. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste możemy dodać odrobinę wody albo mleka. Na rozgrzanej patelni posmarowanej odrobiną oleju smażymy naleśniki z dwóch stron Ser do naleśników – przepis: W misce widelcem rozdrabniamy ser, dodajemy jajko, cukier i całość

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wegańskie śniadanie - NALEŚNIKI Z BANANAMI :) 208

NALEŚNIKI to: - 2 miarki mąki  - 1 miarka mleka roślinnego (u mnie najczęściej sojowe) - 1 miarka wody - I tyle :)  Wymieszać porządnie na gładkie, lejące się ciasto - jak to ciasto naleśnikowe - i smażyć na średnim ogniu na 2 patelniach równocześnie, żeby móc jak najszybciej dobrać się do nich :)  Ja przed pierwszym naleśnikiem wlewam na patelnię kroplę oleju, resztę(...)innej "grubej",  trzeba dolać trochę więcej wody, bo te mąki jakby więcej "piją". Najlepiej dolewać po trochu, mieszać i sprawdzać czy ciasto jest już ok, aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Praktyka czyni mistrza :) Do ciasta można dosypać różnych rzeczy - cukru waniliowego albo amarantusa ekspandowanego  (polecam! bardzo zdrowe ziarenko) albo wiórków kokosowych albo jeszcze czegoś innego

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Naleśniki z kaszy jaglanej 309

jaglanej 500 ml mleka 2 % 10 łyżek mąki kukurydzianej (myślę, że razowa pszenna też by się nieźle sprawdziła) 2 jajka 3 łyżki oleju rzepakowego (do ciasta, nie smażenia) ½ łyżeczki proszku do pieczenia sól Nadzienie szpinakowe na 6 naleśników 300 g szpinaku w liściach 6 ząbków czosnku 100 g fety pieprz Nadzienie kurczak z pieczarkami – 6 naleśników 250 filetu

Powiedz dietom nie
Patelnie Ernesto - recenzja 204

nich zadowolona. W rezultacie, obecnie korzystam tylko z tych patelni. W zupełności zgadzam się, że idealnie sprawdzają się do smażenia w małej ilości tłuszczu. Naleśniki smażę bez oleju na patelni ( jedynie mam troszkę w cieście ) i dlatego czekałam z wydaniem opinii do momentu, aż przetestuję je właśnie na ich smażeniu. I przyznaję, że bardzo dobrze mi szło. Naleśniki

W kuchni u Moniki

Proponowane wyszukiwania