naleśnik - 11212 przepisów (strona:397/748)

4 proste obiady na listopad 114

przygotowaniu. Koniecznie musicie wypróbować wszystkich moich 4 przepisów dla Was! Miłego gotowania i pochwalcie się efektami Waszej pracy na fanpagu Mojej smacznej kuchni Pieczone ziemniaki z wędzoną papryką Naleśniki kukurydziane z rukolą, serem i oliwkami Gulasz z kurczaka z ciecierzycą w pomidorach Gulasz z czerwonej soczewicy z cukinią i pieczarkami

Moja smaczna kuchnia
Krokiety bez naleśników 114

Lenistwo czasami wdaje się we znaki, a jeść coś tak pysznego jak krokiety, chce się. No to pogłówkowaliśmy i oto są. Krokiety bez naleśników. Oczywiście z obiadu sprzed dnia. Składniki 500 g ugotowanych żołądków drobiowych 150 g pieczarek 1 cebula 3 łyżki oleju rzepakowego 300 g kapusty kiszonej 2 liście laurowe 200 ml rosołu drobiowego 4 jajka 1 szklanka mąki

R'n'G Kitchen
Gofry czekoladowe z karmelizowanymi jabłkami 134

gofrów nie trzeba nas namawiać, lubimy wszystkie rodzaje. Oczywiście gofry z dodatkami smakują nam najbardziej. Proponuję karmelizowane jabłka z cynamonem. Jest to klasyczne nadzienie, które można również wykorzystać do naleśników i deserów. Lubicie gofry? Oczywiście do przyrządzenia gofrów są nie tylko potrzebne dobre chęci ale również gofrownica. Ja mam dwie, jedną w kształcie serc i tradycyjną kwadratową, w której piekłam

codojedzenia
Libański omlet oraz recenzja ksiażki "Jajko" 134

którym napisze trochę niżej.  Następnie mamy plackowate i naleśnikowate oraz dwie zupy dla kontrastu.  Jak sam nazwa wskazuje przewagę mają placki, racuchy, bliny, zapiekanki aż w końcu naleśniki. Na słodko a także na wytrawnie.  Ostatni dział to słodkości i słabości czyli moje ulubione desery. Znajdziemy tam m.in. chlebek bananowy, sosy na słodko, leniwe z cukrem i tartą

Radość kipiąca uśmiechem.
Placuszki na maślance – pyszne 236

dodaję 3 łyżki cukru i podaję je bez dodatków. Są pyszne w obu wariantach. Doskonale też się przechowują w lodówce do dnia następnego. Placuszki zazwyczaj smażę na patelni do naleśników, beztłuszczowo. Moim zdaniem placuszki wychodzą najsmaczniejsze smażone na minimalnej mocy palnika (u mnie na 1,5 przy 5 stopniowej mocy palnika). Ciasta na placuszki nie powinno mieszać się zbyt długo

Smaki Na Talerzu
Gofry orkiszowe i pyszności z lasu :) 136

orkiszu są więc odpowiednie dla osób borykających się z cukrzycą, zespołem metabolicznym, insulinoopornością czy po prostu odchudzających się i dbających o linię. Mąka orkiszowa nadaje się do pierogów, makaronów, naleśników itp. Dzisiaj proponuję Wam pyszny przepis na gofry z mąki orkiszowej. Szykujcie ulubione dodatki i pieczemy :)  SKŁADNIKI (na 6 kwadratowych sztuk) 1 szklanka mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1 szklanka mleka

Moje Kuchenne Rewelacje
Purée z dyni 106

kalorii) pomaga w odchudzaniu. Do czego można użyć dyni? Miąższ dyni może stanowić pyszny składnik zupy krem z dyni , dodatek do ciast, placuszków, kotletów, deserów, sosów, farszy do naleśników, klusek, past do chleba lub kremów do ciast. Dynia jest świetnym materiałem do robienia lampionów i innych ozdób, które są popularne o tej porze roku zwłaszcza w USA. Dynia w zależności

Kuchcik gotuje
BURRITO Z PALUSZKAMI RYBNYMI 115

minut w temp. 230 C 3. Jeśli nie mamy pora do sałatki – nic nie szkodzi! Dajmy troszkę więcej cebulki! 4. Tortille śmiało możemy zamienić na klasyczne naleśniki – „burrito” będzie bardziej miękkie i raczej do jedzenia sztućcami, niż do ręki. 5. Pamiętajcie, że na oliwie można smażyć, na oleju tłoczonym na zimno absolutnie nie – jest

Ostra na Słodko
„Nutella” z węgierek (czekośliwka) 173

bieżących potrzeb. Czekośliwka ma dużo mniej cukru niż sklepowe kremy i do tego jest całkowicie bezmleczna. Taki krem smakuje doskonale nie tylko z chlebem. Można go podawać z naleśnikami lub wyjadać łyżeczką. 0,5 kg śliwek węgierek 4 łyżki cukru 2 łyżki kakao Śliwki myjemy i usuwamy pestki. Wrzucamy je na patelnię z głębokim dnem i blendujemy delikatnie blenderem ręcznym

Dieta bez mleka
Tort z tortilli a’la krokiety z kapustą i pieczarkami – szybsza wersja krokietów 128

poeksperymentować, aby stworzyć ich szybszą wersję. Uważam, że udało się naprawdę świetnie – wykorzystałam placki tortilli i zrobiłam tort przekładany farszem do krokietów. Oczywiście zamiast placków tortilli możecie użyć naleśników. Tort a'la krokiety z kapustą i pieczarkami Via Gusto Uwielbiam smak krokietów, jednak ich przygotowanie jest czasochłonne, dlatego rzadko je robię. Postanowiłam lekko poeksperymentować, aby stworzyć ich szybszą wersję

Via Gusto
Pająk 3D w galaretce 132

chwilę w gorącej wodzie. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Gerbera 3D w galaretce na spodzie serka z wanilią → Deser „dżdżownica w ogródku” → Udawany naleśnik → Fettuccine z galaretki z sosem truskawkowym i miętą

Oryginalny smak
Naleśniki bez proszku do pieczenia 74

Prosty przepis na puszyste naleśniki. Składniki 2 jajka szczypta soli 1,5 szklanki mleka 1,5 szklanki wody gazowanej 2 szklanki mąki Przygotowanie Jajka ubijamy ze szczyptą soli. Następnie dodajemy mleko i wodę. Mąkę przesiewamy, dodajemy do ubitych jajek wymieszanych z mlekiem i wodą. Miksujemy na gładko. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu

R'n'G Kitchen
Health Box - pudełko zdrowych produktów #2 :) 152

serwatkowe oraz ksylitol. I tutaj duży plus za użytą substancję słodzącą, którą jest ksylitol, a nie popularna sukraloza. Te tahini ma cudowną konsystencję, płynną, idealną, aby polać nią placuszki, naleśniki czy owsiankę. Smakuje bardzo dobrze, choć wyczuwalna jest charakterystyczna goryczka, która nie każdemu może przypaść do gustu, ale jest to cecha dość często spotykana w takich pastach. Dodatek białka spowodował

Zdrowie na języku :P
Deser bananowy z kajmakiem 194

Nałożyć krem kajmakowy i wyrównać. Wierzch posypać resztą herbatników. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Deser orzechowo – karmelowy → Jaglanka z masłem orzechowym i karmelizowanym bananem → Naleśniki z bananami, serkiem mascarpone i sosem karmelowym → Deser z czereśniami i kardamonem → Deser z mango i mascarpone

Oryginalny smak
Konfitura z pigwowców – kuchnia podkarpacka 116

studzimy. Za każdym razem konfitura będzie coraz bardziej gęsta i ciemniejsza. Po ostatnim gotowaniu konfiturę przekładamy do wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręcamy i ustawiamy do góry dnem. Podajemy z pieczywem, naleśnikami, albo używamy do herbaty. Konfitura z pigwowców - kuchnia podkarpacka  Zapraszam do zakładki KUCHNIA PODKARPACKA po więcej regionalnych przepisów

Trzeci talerz