Dzień dobry :-) Jabłek w tym roku jest dużo więc robię z nimi różne przysmaki. Trochę uprażyłam do słoików, będą jak znalazł do naleśników lub szarlotki, a reszta to do ciasta, to do soku i ostatnio do rogalików. Rogaliki wyszły pyszne, puszyste i długo trzymały świeżość. Jak na razie jest to mój najlepszy przepis na rogaliki drożdżowe. Jabłka obrałam, starłam
kruche babeczkiPlacuszki, racuszki, naleśniki, omleciki - to dania nie obce małym dzieciom i ich mamom. Stanowią ulubiony przysmak śniadaniowy lub przekąskę na długi spacer, do szkoły lub przedszkola. Dzieci lubią je za podreczny kształt, prostotę smaku, ładny wygląd i kolor. Mamy - za właściwości odżywcze, zdrowotne, łatwość i szybkość wykonania. Wszyscy zadowoleni, wiec do dzieła! Pieczone omleciki dyniowe dla małych i dużych
Jeść, by żyć w zdrowiufrosch.blogspot.com/2014/10/schab-duszony-w-sosie-dyniowo-jabkowym.html Makaron z dynią w sosie z gorgonzoli https://frosch.blogspot.com/2014/09/kurbis-gorgonzola-pasta-makaron-z-dynia.html Dynia faszerowana kszą gryczaną i pieczarkami w sosie pomidorow - kokosowym https://frosch.blogspot.com/2013/11/dynia-faszerowana-kasza-gryczana-i.html Naleśniki gryczane z dyniowym nadzieniem https://frosch.blogspot.com/2013/11/nalesniki-gryczane-z-dyniowym-nadzieniem.html Dyniowe frytki https://frosch.blogspot.com/2013/09/dyniowe-frytkiz-filetem-z-indyka-w.htm
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!minut. Pod koniec dodać odsączoną fasolę i doprawić solą. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Pulpeciki z kaszy gryczanej nadziewane kozim serem w sosie grzybowo-dyniowym → Naleśniki zapiekane po meksykańsku → Chili con carne → Zapiekanka ziemniaczana po meksykańsku
Oryginalny smaksumie nie mam na nie pomysłu. Co roku robię konfitury, trochę zamrażam, trochę rozdaję, resztę zjadamy na surowo. Konfitura z mini kiwi jest bardzo smaczna, doskonała do naleśników, gofrów i innych słodkości. Nie ma nic lepszego jak świeża bułeczka posmarowana masłem i konfiturą :) Jak już pisałam wyżej moje kiwi jest bardzo słodkie, wiec dodaję do niego tylko minimalną ilość
Kuchnia z widokiem na ogródWegańskie wrapy z humusem i warzywami to klasyczna tortilla w wegańskiej odsłonie. Głównymi składnikami jakie będą tu dominować to humus, warzywa i dresing z Tahini z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!nutella. Jest naprawdę przepyszna i smakuje jak coś pomiędzy powidłami śliwkowymi, a kremem czekoladowym. Można ją wyjadać prosto ze słoiczka, ale także świetnie smakuje jako dodatek do świeżego pieczywa, naleśników, owsianki, czy ciasta. Zapewniam, że polubią ją nie tylko dzieci, ale przypadnie do gustu również dorosłym. Polecam! (2 średnie słoiczki) 1 kg śliwek (polecam węgierki, ale można użyć dowolnych
Di gotujezaczęłam szukać inspiracji. Podczas szperania w sieci moją uwagę przykuł dżem z dyni o smaku pomarańczowym i chyba zrobię kilka słoiczków na próbę, myślę, że będzie idealnie pasował do naleśników. A Wy jakie przetwory robicie z dyni? Rozpisałam się o dyni, a chciałam Wam dziś przedstawić przepis na kostkę malinową. Wiem, że całkiem niedawno była malinowa chmurka
Cynamonowe szczęścieokrągło robię sos z pieczonych pomidorów i w ten sposób przerabiam wszelkie nadwyżki pięknych, słodkich, dojrzałych i pełnych smaku pomidorów. Sos potem wykorzystuje do różnych dań- zapiekanek, makaronów, naleśników, pizzy itp, itd. Stwierdziłam więc, że w zasadzie nie ma przeciwwskazań, żeby zrobić z niego też i zupę. A ponieważ do pomidorówki zwykle dodaję też marchewkę ( zblendowana zagęszcza dobrze pomidorówkę powstałą
Cooking for Emilydzisiejszy. Polecam Wam spróbować. Składniki: 1 saszetka nawodnionej tapioki KOALA (90 g) 1 średni banan 2 łyżki trzcinowego cukru 2 płaskie łyżki masła miód do polania „naleśnika” Przygotowanie: Na zimną patelnię z nieprzywierającą powierzchnią wysypujemy 1 saszetkę tapioki. Całość wyrównujemy. Podgrzewamy na średnim ogniu około 1 minuty, a następnie odwracamy nasz placek i podgrzewamy ten sam czas
Słodkie okruszkiduże omlety i nam się nie mieszczą to przekrój my je na pół ), ułożyć w formie jeden obok drugiego . 4 . Resztę śmietany i żółty ser wymieszać , polać naleśniki. 5 . Zapiekać 15 minut w temperaturze 220 stopni.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiwręcz wpływie na nasze zdrowie napisano już wiele. Dzisiaj proponuję Wam przepis na zimową galaretkę z surowej żurawiny. Tak przygotowana żurawina jest doskonałym dodatkiem do herbaty, ale także pieczywa, naleśników czy deserów. Jest znakomita na jesienno - zimowe chłody. Żeby pozbyć się nieco naturalnej goryczy wkładam umytą i przebraną żurawinę na noc do zamrażarki. składniki: 1/2 kg przemrożonej żurawiny
babka w formiedodajemy miód, serek ricotta, przesianą mąkę z proszkiem i sodą. Miksujemy. 2. Teraz dodajemy mleko, robimy to stopniowo, nie za dużo. Masa powinna mieć konsystencję ciut gęstszą niż na naleśniki. 3. Na końcu dodajemy starte na tarce o grubych oczkach obrane jabłka. Mieszamy. 4. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, łyżką nabieramy porcje ciasta i nakładamy na patelnię, od razu formując
kruche babeczkioczywiście zbierane w pobliskim lesie. Po takim śniadaniu miało się zapas siły by ruszać dalej na szlak. Jagody też są wszechobecne w dzisiejszej kuchni Bieszczadów. Od jagodzianek, przez pierogi, naleśniki (szczególnie te Gigantyczne, ale o nich innym razem), aż po rozmaite przetwory. A jeśli w głowie wam coś na ochłodę, tuż obok “Paśnika” w Wetlinie, usadowił się drugi foodtruck. Serwujący
Gotuj z Rumcajsemtych 3kg nie wyszły, ale 7 słoiczków spokojnie mi wystarczy, a nawet nie zdziwię się jak mi zostanie na przyszły rok.U nas mało się je dżemów tudzież powideł. Z naleśnikami, to głównie ja jem, chłopaki ewentualnie na łyżeczce odrobinę ciupną. Ale do ciast z przyjemnością wykorzystam, zwłaszcza, że piernik długo dojrzewający i w tym roku zrobię na święta, bo był
Kuchnia w czekoladzie