naleśnik - 11212 przepisów (strona:399/748)

Rogaliki drożdżowe z jabłkiem i cynamonem 174

Dzień dobry :-) Jabłek w tym roku jest dużo więc robię z nimi różne przysmaki. Trochę uprażyłam do słoików, będą jak znalazł do naleśników lub szarlotki, a reszta to do ciasta, to do soku i ostatnio do rogalików. Rogaliki wyszły pyszne, puszyste i długo trzymały świeżość. Jak na razie jest to mój najlepszy przepis na rogaliki drożdżowe. Jabłka obrałam, starłam

kruche babeczki
PIECZONE PLACUSZKI A'LA OMLETY (WEGAŃSKIE, BEZGLUTENOWE) 161

Placuszki, racuszki, naleśniki, omleciki - to dania nie obce małym dzieciom i ich mamom. Stanowią ulubiony przysmak śniadaniowy lub przekąskę na długi spacer, do szkoły lub przedszkola. Dzieci lubią je za podreczny kształt, prostotę smaku, ładny wygląd i kolor. Mamy - za właściwości odżywcze,  zdrowotne, łatwość i szybkość wykonania. Wszyscy zadowoleni, wiec do dzieła! Pieczone omleciki dyniowe dla małych i dużych

Jeść, by żyć w zdrowiu
15 przepisów na dania z dynią 181

frosch.blogspot.com/2014/10/schab-duszony-w-sosie-dyniowo-jabkowym.html Makaron z dynią w sosie z gorgonzoli  https://frosch.blogspot.com/2014/09/kurbis-gorgonzola-pasta-makaron-z-dynia.html Dynia faszerowana kszą gryczaną i pieczarkami w sosie pomidorow - kokosowym  https://frosch.blogspot.com/2013/11/dynia-faszerowana-kasza-gryczana-i.html Naleśniki gryczane z dyniowym nadzieniem  https://frosch.blogspot.com/2013/11/nalesniki-gryczane-z-dyniowym-nadzieniem.html Dyniowe frytki  https://frosch.blogspot.com/2013/09/dyniowe-frytkiz-filetem-z-indyka-w.htm

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Meksykańskie pulpeciki z indyka 118

minut. Pod koniec dodać odsączoną fasolę i doprawić solą. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Pulpeciki z kaszy gryczanej nadziewane kozim serem w sosie grzybowo-dyniowym → Naleśniki zapiekane po meksykańsku → Chili con carne → Zapiekanka ziemniaczana po meksykańsku

Oryginalny smak
Konfitura z kiwi ogrodowego na zimę. Domowe przetwory. 165

sumie nie mam na nie pomysłu. Co roku robię konfitury, trochę zamrażam, trochę rozdaję, resztę zjadamy na surowo. Konfitura z mini kiwi jest bardzo smaczna, doskonała do naleśników, gofrów i innych słodkości. Nie ma nic lepszego jak świeża bułeczka posmarowana masłem i konfiturą :)  Jak już pisałam wyżej moje kiwi jest bardzo słodkie, wiec dodaję do niego tylko minimalną ilość

Kuchnia z widokiem na ogród
Wegańskie wrapy z humusem i warzywami 237

Wegańskie wrapy z humusem i warzywami to klasyczna tortilla w wegańskiej odsłonie. Głównymi składnikami jakie będą tu dominować to humus, warzywa i dresing z Tahini z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Czekośliwka, czyli powidła czekoladowo-śliwkowe 218

nutella. Jest naprawdę przepyszna i smakuje jak coś pomiędzy powidłami śliwkowymi, a kremem czekoladowym. Można ją wyjadać prosto ze słoiczka, ale także świetnie smakuje jako dodatek do świeżego pieczywa, naleśników, owsianki, czy ciasta. Zapewniam, że polubią ją nie tylko dzieci, ale przypadnie do gustu również dorosłym.  Polecam! (2 średnie słoiczki) 1 kg śliwek (polecam węgierki, ale można użyć dowolnych

Di gotuje
Kostka malinowa 209

zaczęłam szukać inspiracji. Podczas szperania w sieci moją uwagę przykuł dżem z dyni o smaku pomarańczowym i chyba zrobię kilka słoiczków na próbę, myślę, że będzie idealnie pasował do naleśników.  A Wy jakie przetwory robicie z dyni?  Rozpisałam się o dyni, a chciałam Wam dziś przedstawić przepis na kostkę malinową. Wiem, że całkiem niedawno była malinowa chmurka

Cynamonowe szczęście
Zupa z pieczonych pomidorów z chipsami z parmezanu i kaszy quinoa 103

okrągło robię sos z pieczonych pomidorów i w ten sposób przerabiam wszelkie nadwyżki pięknych, słodkich, dojrzałych i pełnych smaku pomidorów. Sos potem wykorzystuje do różnych dań- zapiekanek, makaronów, naleśników, pizzy itp, itd. Stwierdziłam więc, że w zasadzie nie ma przeciwwskazań, żeby zrobić z niego też i zupę. A ponieważ do pomidorówki zwykle dodaję też marchewkę ( zblendowana zagęszcza dobrze pomidorówkę powstałą

Cooking for Emily
Placek z tapioki z karmelizowanym bananem 166

dzisiejszy. Polecam Wam spróbować. Składniki: 1 saszetka nawodnionej tapioki KOALA (90 g) 1 średni banan 2 łyżki trzcinowego cukru 2 płaskie łyżki masła miód do polania „naleśnika” Przygotowanie: Na zimną patelnię z nieprzywierającą powierzchnią wysypujemy 1 saszetkę tapioki. Całość wyrównujemy. Podgrzewamy na średnim ogniu około 1 minuty, a następnie odwracamy nasz placek i podgrzewamy ten sam czas

Słodkie okruszki
ZAPIEKANE OMLECIKI Z NIESPODZIANKĄ 182

duże omlety i nam się nie mieszczą to przekrój my je na pół ), ułożyć w formie jeden obok  drugiego .  4 . Resztę śmietany i żółty ser wymieszać , polać naleśniki. 5 . Zapiekać 15 minut w temperaturze 220 stopni.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
przetwory na zimę - żurawina do herbaty ucierana na zimno 117

wręcz wpływie na nasze zdrowie napisano już wiele. Dzisiaj proponuję Wam przepis na zimową galaretkę z surowej żurawiny. Tak przygotowana żurawina jest doskonałym dodatkiem do herbaty, ale także pieczywa, naleśników czy deserów. Jest znakomita na jesienno - zimowe chłody. Żeby pozbyć się nieco naturalnej goryczy wkładam umytą i przebraną żurawinę na noc do zamrażarki. składniki: 1/2 kg przemrożonej żurawiny

babka w formie
Placuszki pełnoziarniste z ricottą i jabłkiem 161

dodajemy miód, serek ricotta, przesianą mąkę z proszkiem i sodą. Miksujemy. 2. Teraz dodajemy mleko, robimy to stopniowo, nie za dużo. Masa powinna mieć konsystencję ciut gęstszą niż na naleśniki. 3. Na końcu dodajemy starte na tarce o grubych oczkach obrane jabłka. Mieszamy. 4. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, łyżką nabieramy porcje ciasta i nakładamy na patelnię, od razu formując

kruche babeczki
Smaki Bieszczadów 192

oczywiście zbierane w pobliskim lesie. Po takim śniadaniu miało się zapas siły by ruszać dalej na szlak. Jagody też są wszechobecne w dzisiejszej kuchni Bieszczadów. Od jagodzianek, przez pierogi, naleśniki (szczególnie te Gigantyczne, ale o nich innym razem), aż po rozmaite przetwory. A jeśli w głowie wam coś na ochłodę, tuż obok “Paśnika” w Wetlinie, usadowił się drugi foodtruck. Serwujący

Gotuj z Rumcajsem
Powidła śliwkowe 210

tych 3kg nie wyszły, ale 7 słoiczków spokojnie mi wystarczy, a nawet nie zdziwię się jak mi zostanie na przyszły rok.U nas mało się je dżemów tudzież powideł. Z naleśnikami, to głównie ja jem, chłopaki ewentualnie na łyżeczce odrobinę ciupną. Ale do ciast z przyjemnością wykorzystam, zwłaszcza, że piernik długo dojrzewający i w tym roku zrobię na święta, bo był

Kuchnia w czekoladzie