najlepsze śledzie - 3429 przepisów (strona:146/229)

Ciasto z rabarbarem, malinami i bezą kokosową 151

śledzi mojego Instagrama , wie już, że pierwsze tegoroczne ciasto z rabarbarem i bezą było, jak by to delikatnie powiedzieć... pyszną, kruchą i słodką porażką ;) Czemu porażką? A no już spieszę wyjaśnić ;) Zachciało mi się dać truskawki, ale że nie miałam świeżych tylko mrożone, to postanowiłam je podsmażyć z cukrem tak, by sok odparował i całość lekko zgęstniała. Tak też było

Kuchnia w czekoladzie
Kuchnia zero waste, czyli jak nadać resztkom drugie życie i nie wyrzucać jedzenia 138

sałatki Składnik pasty warzywnej lub jajecznej 4. Ugotowany makaron Zapiekanka – podobnie jak w przypadku kaszy/ryżu ;) Sałatka makaronowa – tutaj nieskończone możliwości. U mnie ostatnio króluje sałatka makaronowa ze śledziem <3 5. Ryba (upieczona/z pary) Pulpety rybne – na przykład takie jak te z mojego przepisu na resztkowe  pulpety z białej ryby 6. Resztki jogurtów/innych przetworów mlecznych Idealnie sprawdzą

HealthyCreations
Tatar wołowy 99

wołowy. Najlepszy przepis na tatara z mięsa wołowego.  Tatar to przystawka z surowego mięsa, mielonego lub siekanego. Do przyrządzenia tatara wykorzystujemy mięso wołowe lub ryb - najczęściej łososia lub śledzia. Sekretem najlepszego tatara jest jego odpowiednie przygotowanie. Zawsze należy pamiętać, aby mięso na tatara było bezwzględnie jak najlepszej jakości i świeże. Wszystkie narzędzia, którymi przygotowujemy tą potrawę powinny być czyste

Moja Książka Kucharska
Targi Turystyczne "WYPOCZYNEK" i Toruński Festiwal Smaków 123

Konkursu zgłoszono kilkanaście produktów i nasze zadanie nie należało do łatwych. Degustacje, potem obrady i jednogłośny werdykt. Grand Prix Toruńskiego Festiwalu Smaków 2018 zdobyła manufaktura wędliniarska Olchowy Dymek Witold Śledź za kiełbasę polską surową. Dlaczego? Doskonały delikatny smak, 12 godzin wędzenia w niskiej temperaturze w tradycyjnej wędzarni, żadnych wzmacniaczy smaku, wyłącznie naturalne przyprawy i 30 lat doświadczenia założyciela firmy, powoduje

królestwo garów
Restaurant Week Wrocław – Degustacja w restauracji PATIO 142

Jako ambasadorka wydarzenia mogłam dla Was sprawdzić festiwalowe menu proponowane przez restaurację PATIO we Wrocławiu przy ul. Kiełbaśniczej 24. Piękne zdjęcia zrobiła Monika z bloga Przez Ogródek . Każdy, kto śledzi mojego bloga wie, że dla mnie deser jest najważniejszy, więc zacznę najpierw od niego. Na pierwszym zdjęciu mojego postu widać deser panna cotta z herbatą Matcha i miętą, do tego

Mała Cukierenka
w pomidorach z warzywami filety śledziowe... 134

dodać startą marchew, pokrojoną paprykę, pory i podsmażać z 5 minut mieszając wlać domowy sok pomidorowy lub kupny w kartonie, dodać cukier, ocet winny, pieprz mielony, ostudzony wlać do śledzi i schować pod przykryciem do lodówki na całą noc - filety śledziowe z warzywami w pomidorach są bardziej smaczniejsze od podobnych w puszkach, łatwe do przygotowania...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Śledzie z tahini 101

zimnej wodzie przez około 2 godziny, następnie pokroić w ukośne paski. Skropić sokiem z cytryny. Śmietanę wymieszać z tahini i miodem. Doprawić solą i pieprzem.  Dodać pokrojone śledzie i ponownie zamieszać. Odstawić do lodówki na co najmniej godzinę, aby smaki się przegryzły. Podawać posypane pestkami granatu

wyzwania kuchenne
Rolada szpinakowa z łososiem 188

Wcale mnie to nie dziwi, bo jest faktycznie smaczna. Jeśli planujecie przyjęcie urodzinowe, imieniny lub inną uroczystość zaskoczcie swoich gości oryginalną przystawką. Wypróbujcie też roladę pomidorową i buraczaną ze śledziem. Będą wyglądały fenomenalnie Rolada szpinakowa z łososiem Składniki: 450 g mrożonego szpinaku* łyżka masła 1 ząbek czosnku 3 jajka 2 łyżki mąki pieprz sól Farsz: 150 g serka śmietankowego

PatiGotuje
Kruche babeczki z kremem 109

się skończył. I tak na dobry początek weekendu, energia na chwilę powróciła i zbiegłam do kuchni coś upichcić. No i tutaj zaskoczenie, naszło mnie na wypieki... Kto zna i śledzi moje wpisy, ten wie, że rzadko piekę słodkości, a dzisiaj o dziwo, właśnie na słodkie ciacha mnie natchnęło. Od dawna chciałam wypróbować jak smakuje słodki mus/krem z awokado i znalazłam

Pichceniomania
Najlepszy krupnik 102

kurkowa – pyszna zupa cebulowa z grzanką – genialna zupa z białej cebuli – musisz jej spróbować – krem z ziemniaków z ciemnym piwem – krem z ziemniaków ze śledziem – krem z białych szparagów – zupa krem z fenkuła – najbardziej klasyczny krem z pomidorów – góralska kwaśnica KRUPNIK Ilość porcji: 5-7 Przygotowanie: 60 minut Składniki

nietylkopasta.pl
Boczniaki w panierce / Crumbed oyster mushrooms 250

Boczniaki, moja miłość! Uwielbiam je podsmażane, w gulaszu , z makaronem , a nawet zamiast śledzi Dziś przedstawiam je w klasycznej, chrupiącej panierce i zapewniam, że nikt im się nie oprze. Przygotowuję je w ten sposób od bardzo dawna i polecam je do każdego dania głównego, jak i jako przekąskę. Są pyszne! Scroll down for recipe in English Boczniaki w panierce

karmelowy
Polska kuchnia w Warszawie - Polot 126

przystawki:  Swoją oryginalnością zachwycił mnie tatar z prażoną kaszą gryczaną z dodatkiem marynowanych grzybków, jajka przepiórczego i majonezu kawowego. (cena 36 zł) Kolejną przystawką, były śledzie ... i to takie, że ... mmm Matiasy podane z grzybami, rodzinkami, posiekanymi orzeszkami ziemnymi, marynowaną cebulą podane z młodymi ziemniaczkami i śmietaną. (cena 25 zł) To są pozycję, mocno przyćmiły mi poprzednie przystawki. Consomme

Niezły Młynek
Holiday Inn… Warsaw 110

poznałam na warsztatach dla blogerów z Josephem Seeletso. Tematem spotkania była kuchnia warszawska więc nie obyło się bez drobno siekanego tatara i śledziora (a dokładniej oryginalnie rosyjskiej sałatki ze śledziem pod pierzynką). Można też było spróbować czegoś z karty. Normalnie jeśli nie nocuje się w hotelu nie można zwiedzić wyższych pięter, bo żeby uruchomić windę, trzeba mieć specjalną kartę

Ugotowane pozamiatane
Wędzona ryba z jajkiem w koszulce na szpinaku 183

danie z powodzeniem możecie zaserwować podczas świątecznego śniadania, a wasi goście będą zachwyceni. Jeżeli nie macie dostępu do wędzonego łupacza, możecie zastąpić go wędzonym pstrągiem lub dorszem, a nawet śledziem. Polecam, ponieważ wędzona ryba polana płynnym żółtkiem jest po protu rewelacyjna!  Cały sekret tego dania polega na odpowiednim skoordynowaniu wykonywanych czynności, tak aby wszystkie składniki były gotowe i ciepłe

Codzienne Gotowanie
Bliny owsiane z rybą 134

Każdy eksperyment w kuchni może się opłacić, tym razem zrobiłam bliny ze śledziami - są bardzo smaczne. Składniki: 25 dag płatków owsianych 2 szklanki śmietanki 30% 4 filety śledziowe 2 jajka sól i pieprz do smaku szczypta sody olej do smażenia Wykonanie: Płatki wsypać do miseczki, zalać śmietanką i odstawić na dwie godziny do napęcznienia. Filety drobno posiekać i połączyć

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania