SKŁADNIKI: 3 płaty matijasa kilka leśnych grzybów marynowanych(lub pieczarki) 3 kawałki papryki marynowanej ( z mojej spiżarni) 1 czerwona cebula grubo mielony pieprz czarny WYKONANIE: śledzie wymoczyć, pokroić w paski, grzybki, paprykę również pokroić w paski, cebulę w piórka, wszystko dokładnie wymieszać i gotowe
Kuchnia BeatyCzęsto masz ochotę na słodycze albo tłuste rzeczy? Rzucasz się na śledzie? Śnisz po nocach o makaronie? Możesz sobie nawet nie zdawać sprawy z tego, że Twój organizm próbuje Ci coś powiedzieć. O ile pojawiająca się od czasu do czasu ochota na jakiś konkretny produkt spożywczy jest całkowicie normalna, i nie ma sensu doszukiwać się w niej drugiego
Powiedz dietom nieCzas odetchnąć od mięsa, więc postanowiłem sięgnąć po rybę, a konkretnie tuńczyk. Uwielbiam łączyć ryby z owocami. Na moim blogu możecie na przykład odnaleźć sałatkowe połączenie śledzia z granatem , ale też mam na swojej liście film z przygotowania ryby w curry z sosem mandarynkowym . Stąd też postanowiłem połączyć tuńczyka z jabłkiem. Całość podaje w kanapce ozdabiając ją sałatą. Bogactwa smaku
Kuchennyviral.plbyło prawda? :). Na najbliższej imprezie sama wypróbuję. Wygląda że robi się łatwo. Przekąski na zimno – wytrawne lody Ptysie na słono – jako że ja ze słodyczy najbardziej lubię śledzie to ten przepis szczególnie przypadł mi do gustu. Przekąski na ciepło – wytrawne ptysie Nadziewane pomidory zawsze zwracają na siebie uwagę. Przekąski na zimno – faszerowane pomidory Koszyczki z ciasta
Mama z miastazapiekankę ziemniaczaną podasz także podczas uroczystego posiłku. Jeśli jednak delikatny, słodkawy smak warzyw chcesz przełamywać bardziej wyrazistymi dodatkami, świetnym wyborem będą ryby wędzone, np. łosoś, a także marynowane śledzie. Zapiekanka ziemniaczana z warzywami Zapiekanka ziemniaczana z warzywami Do tego typu dań nadawać się będzie większość warzyw: brokuły, kalafior, marchewka czy papryka. Smak ziemniaków świetnie podkreślą czosnek i cebula , zwłaszcza lekko
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Majówka 2017 zbliża się wielkimi krokami. Dziesiątki tysięcy osób już wypatruje, kiedy nastanie ostatni tydzień kwietnia i śledzi prognozy pogody, by móc jak najszybciej wyciągnąć grilla i urządzić pierwsze ogrodowe przyjęcie. Oczywiście nie może zabraknąć drobiu – dania z kurczaka są murowanym hitem każdego grilla. Zachęcamy do wypróbowania pikantnych szaszłyków z grilla oraz sycącej sałatki z kurczakiem. Dodatkowo serwujemy kilka ciekawostek
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnebotwiny i koziego sera, pizzę z buraczanym pesto i kaszanką, makaron z jeżynami i kurkami, kompot z rabarbaru i truskawek z zielonym pieprzem, pasztet z musem z rabarbaru, śledzia z rabarbarem lub ze skorzonerą, pieczoną skorzonerę z boczkiem, chłodnik z jarmużem, raviolo z pasternakiem i płynnym żółtkiem, oraz pasternak pieczony z gruszkami i figami. A tymczasem polecam też moje przepisy
Ugotowane pozamiataneWiosna w tym roku nas nie rozpieszcza. Ratuję się o drobiną zieleni na talerzu , która z do datkiem słonecznika, oleju wiejskiego i śle dzia wcale nie
ChilliJemySEKO jak dla mnie jest numerem jeden, świetnie komponuje się ze wszystkim z czym go podamy. Składniki: 150 g filetów z olejem wiejskim Beczka śledzi SEKO 15 ziemniaków dużych 1 jabłko 1 czerwona cebula kilka gałązek szczypiorku sól, pieprz łyżka majonezu łyżka śmietany Wykonanie: Ziemniaki gotujemy. 10 ziemniaków wydrążamy , środki drobno kroimy. Pozostałe 5 ziemniaków
Z Majeczką w kuchnipewno kilka sztuk dla Jasia. Faszerowane marchewki z ciasta francuskiego Przeurocze muchomorki z jajek i pomidorków Muchomorki z jajek i pomidorków Jako że ze słodyczy najbardziej lubię śledzie… (hihihihi) to ta babka wielkanocna przypadła mi bardzo do gustu Babka wielkanocna – galaretka Nie wiem czy mi się uda ale bardzo chciałabym też spróbować tej wielkanocnej tarty z jajkami
Mama z miastasałatka ziemniaczana ze szparagami i krewetkami, zupa ze szparagów, pęczaku i twarogu, pory gotowane z anchois, pieczona rzepa ze szczawiem i miodem, wątróbka z grilla, czy marynowany śledź. Na deser będzie marmolada mirabelkowa i pudding z chleba z jabłkami, Wszystkie smaki Skandynawii Autor: Claus Meyer Wydawnictwo Buchmann Data premiery: 2016 Artykuł “Wszystkie smaki Skandynawii” – recenzja pochodzi z serwisu
Ugotowane pozamiatanetatarskiego, trwa to nie więcej niż kwadrans, a smakuje doskonale. Moje wydanie jest w wersji odchudzonej kalorycznie, ale nie smakowo, tak więc polecam na Wielkanoc idealny dodatek do jaj, śledzi i wędlin. Składniki: - 2 lub 3 ogórki konserwowe ja użyłam marynowanych w musztardzie, ale zwykłe też będą dobre - 1 słoik ok. 200 ml marynowanych grzybów, mogą być pieczarki, ale najlepsze
Apetyczna babeczkaregularnie śledzi bloga, ten wie, że od jakiegoś czasu eksperymentuję z domowymi chlebami. Po opanowaniu wypieków na bazie drożdży, nadeszła pora podnieść poprzeczkę. Wyhodowanie własnego zakwasu wydaje się skomplikowane, jednak wcale takie nie jest. Co prawda potrzebuje on trochę czasu aby dojrzeć, jednak nie wymaga dużo naszego zaangażowania. Przez większość czasu po prostu leży sobie w słoiku i dojrzewa :) Pieczywo
Milion SmakówŚwięta Wielkiej Nocy tuż, tuż. Czas pomyśleć o menu (linki do przepisów znajdziecie po kliknięciu w zdjęcie). Zacznijmy więc od śledzi: w oleju lub w śmietanie Teraz czas na sałatki: Oczywiście nie może zabraknąć barszczu białego: a teraz czas na słodkości: Korzystając z okazji życzę Wam zdrowych
paapilotkaa