Czasem nachodzi Nas chęć na talerz dobrej zupy. Dziś zapraszam na pyszną, aromatyczną zupę grzybową w troszkę innym wydaniu. Zupa z dodatkiem koniaku, który bardzo fajnie
Z Majeczką w kuchniTen sernik piekłam już kilka razy ale jakoś się nie złożyło i nie dodałam przepisu na bloga. Sernik jest pyszny i delikatny. Myślę, że sekretem jest
Ewa w kuchniTak naprawdę nie wiem czy ten przepis tej jakąś tradycyjną szwedzką recepturą bo się na niej po prostu nie znam. Dostałam go od czytelniczki bloga, Donaty
Smaczna PyzaZa oknem od kilku dni panuje przeraźliwy mróz. Nasz organizm potrzebuje ciepłych, rozgrzewających i sycących pokarmów, aby mógł odpowiednio się rozgrzać. Idealnie nadaje się do tego
Kolizje SmakówPiernikowe serca z marchewką, curry i owocowym maczkiem Z czym kojarzy się Wam curry? Założę się, że nie z piernikami. Ale jeśli choć raz spróbujecie tych
Pełny talerzWitajcie w ten piękny, słoneczny i mroźny wieczór. Nastał zatem rok 2016, czas wrócić na bloga, a taki powrót musi być z przytupem. Mam więc
Przepysznik - BLW i nie tylkoSchab pieczony di pieczywa jest gwarancją, że wiemy co jemy. Jak wiecie w sklepach jest ogromny wybór wędlin ale takim domowym nic nie dorówna. Ważne jest
Ewa w kuchniZaglądają na bloga jacyś koneserzy kawy? Albo alkoholu? ;) Mamy coś dla Was! Pyszny, kremowy, intensywnie kawowy likier alkoholowy! Sprawdzi się również jako słabszy alkohol dodatkowy na
W kuchni KatieJeśli szukacie pomysłu na ciasto na dzisiejszy i jutrzejszy dzień to mam dla Was super ciacho. Strucla makowa ale wzbogacona dużą ilością orzechów i suszonych daktyli
Ewa w kuchniok 1 i 1/2 l wody 100 g suszonych gruszek 100 g suszonych jabłek 5 szt. suszonych śliwek 5 szt. suszonych wiśni 6 szt. suszonych moreli
Atlas Smakówprzepis mojej siostry-są u nas w domu prawie na każdej imprezie-są rewelacyjne-moje ulubione,i posmak przyprawy maggi-idealnie do nich pasuje-polecam SKŁADNIKI
Swojskie jedzonkoDziś kolejna propozycja na ciasto. Jest to kostka z masą budyniową z dodatkiem Góralków i pysznego domowego przetartego dżemu z czarnej porzeczki. Świetne połączenie. Ciacho możecie
Ewa w kuchniTo chyba najszybsza w przygotowaniu sałatka. Można ją zrobić gdy goście pukają już do drzwi. Kolorowa i smaczna i naprawdę ekspresowa. Kilka składników i gotowe. Rozwiń
Ewa w kuchniPrzepis znalazłam u Ani [ klik ] i tak jak Ona, tak i ja rodowita łodzianka z przepisem wcześniej się nie spotkałam. Śledzie tak przygotowane są bardziej aromatyczne
Moje Małe CzarowanieŚwięta nie mogą się obejść bez maku...To fakt. Dobry makowiec to ciasto nie tylko świąteczne, chętnie sięgamy po nie przez cały rok. Tak jest
Z Majeczką w kuchni