Przepis oryginalnie pochodzi z książki Doroty Swiątkowskiej „Moje wypieki i desery” Wydawnictwo Egmont, Polska Warszawa 2013. Nie dawno po raz kolejny odwiedziliśmy Lubekę
Szybko Tanio SmacznieTen przepis wisiał w „roboczych postach” chyba z 6 miesięcy. Nie wiem czemu, ale dopiero teraz ją przygotowałam i żałuję, że tak późno
Szybko Tanio SmaczniePrzepis dostałam od mojej Cioci z dopiskiem „zawsze wychodzi, proste, szybkie i niesamowicie puszyste”. Tak, to prawda, a do tego cudownie pachnące cynamonem
Szybko Tanio SmacznieDo przygotowania uszek potrzebujemy: farsz: – grzyby – cebulę – sól, pieprz Grzyby moczymy przez noc. Cebulę siekamy i podsmażamy na patelni po czym dodajemy odcedzone
Szybko Tanio SmacznieDo przygotowania ciasta potrzebujemy: – 250 g miękkiego masła – 250 g cukru – 1 cukier waniliowy – 1 opakowanie masy marcepanowej – 100 ml likieru
Szybko Tanio SmaczniePewnego popołudnia naszła mnie ochota na sernik. Nie chciałam jednak przeznaczać na ten kaprys cukierniczy kilku godzin cennego czasu. Sięgnęłam więc po przepis mojej mamy
Szybko Tanio SmacznieMoje córki bardzo lubią takie siekane kotleciki ..polecam, bo są naprawde pyszne. 1 pierś z kurczaka przyprawa do kurczaka 3 plasterki żółtego sera cebula
Moje domowe kucharzenieSkładniki: 5 dużych jaj; 7 średnich ogórków konserwowych; Duży słoik marynowanych pieczarek (o wadze netto, po odsączeniu ok. 420 g); 2 łyżeczki musztardy (u mnie
Gospodyni MiejskaProsty, pyszny i na dodatek bezglutenowy. Idealny chlebek marchewkowo - bananowy z dodatkiem dużej ilości cynamonu i rodzynek. Dla mnie jest to zdecydowanie jesienny, aromatyczny wypiek, który
Mango Papaja1 kg wołowiny bez kości ( udziec, antrykot ) 20 dag boczku wędzonego, surowego 3 ogórki kiszone 2 cebule 3 kromki razowego chleba ostra musztarda 2 ząbki
Atlas SmakówProste danie, które zaskakuje smakiem i łatwością wykonania. Łososia upiekłam w piekarniku, co zaoszczędziło mi zbędnego bałaganu i charakterystycznego zapachu unoszącego się w kuchni podczas
cool and mintyDostałam do przetestowania miody od Srebrnej Pasieki Rodziny Sadowskich . Na pierwszy ogień poszedł miód z propolisem. Miód jest bardzo smaczny i świetnie nadaje się do wypieków
Ewa w kuchniTą sałatkę śledziową najbardziej lubimy jeść jesienią i zimą, do pieczonych ziemniaków. Jest bardzo konkretna i zdecydowana w smaku. Jeśli jest naszykowana ze śledzi po wiejsku
Karo in the KitchenDawno nie było u mnie pierogów..te co prawda też robiłam jakiś czas temu..tylko przepisu nie wstawiłam..przy okazji tychże pierogów robiłam chruściki z ciasta
Moje domowe kucharzenieSłodki wypiek z dodatkiem cukinii nie zdziwi już nikogo. Bardzo neutralne warzywo, które podobnie jak dynia powoduje, że wypiek z jego dodatkiem jest lżejszy i wilgotniejszy
Mango Papaja