Z okazji świąt Wielkanocnych życzę wszystkim smacznego jajka, miłych spotkań przy świątecznym stole, pogody ducha, słońca w sercu i za oknem. Niech ten czas pozwoli nam
wesoła kuchniaSernik Wiedeński wg Siostry Anastazji – o zrobieniu sernika wiedeńskiego myślałam już od dłuższego czasu, więc jak tylko wpadł mi w oko na blogu Słodka strona
Kulinarne PrzebojeŚwiat się chyba kończy skoro ja piszę, że jakiś tatar ze śledzia jest moim ulubionym. Ale tak się właśnie porobiło, że powoli staję się miłośniczką śledzi
Smaczna PyzaTę sałatkę zrobiłam po raz pierwszy na urodziny dziecka. Jest bardzo efektowna i smaczna. Robi się ją szybko, a po przygotowaniu najlepiej schłodzić ją w lodówce
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniePrzedstawiam Wam dzisiaj sałatkę, która od bardzo dawna gości u nas na świątecznym wielkanocnym stole. Jest wielowarstwowa, ładnie się prezentuje, dobrze smakuje i
To co kochamKrólowa świątecznych wypieków – wielkanocna babka i kolejny przepis z zeszytu mojej Mamy – Babka marmurkowa, zwana także łaciatą. Gładka, puszysta i bez
To co kochamW moim rodzinnym domu nie było tradycji wypiekania mazurków. Może dlatego, że zawsze były jakieś babki, babeczki z zaparzaną pianą, rurki z
To co kochamKruche i delikatne ciasteczka na każdą okazję. Moje wielkanocne zajączki przyprószone białym puchem adekwatne do pogody wyjątkowo nie wiosennej. Składniki: • 500 g mąki
To co kochamCzy wyobrażacie sobie kuchnię bez jajek? Ja do tej pory sobie nie wyobrażałam, bo przecież dodaje się je do wielu potraw: kotletów, pasztetów, naleśników
To co kochamNa wielkanocne śniadanie polecam słodkie bułeczki drożdżowe połączone w dużą pisankę. Bułeczki udekorowane są bitą śmietaną udającą biało jajka i morelami – żółtkami
To co kochamKlasyka, którą ja piekłam po raz pierwszy. Co nie znaczy, że ostatni. Dawniej jakoś nie przepadałam za sernikami, teraz wiem, że jak jest świeżutki i jeszcze
Kuchnia w czekoladzieKupiłam trzy pudełka kandyzowanych owoców z przeznaczeniem żadnym :) Po prostu strasznie mi się podobały, takie kolorowe wołały do mnie: "Weź nas!" No to wzięłam :) Dopiero gdy
Szczęśliwa kuchniaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Tradycyjne zrazy wołowe zawijane z boczkiem, kiszonym ogórkiem i cebulką. Posmarowane musztardą, dzięki czemu nabierają wyraźniejszego smaku Najlepiej pasuje do
Marta GotujeWitajcie Kochani! Dziś mam dla Was przepis na pyszną pieczeń rzymską z mięsa indyczego. Danie jest soczyste, aromatyczne, idealne zarówno na ciepło jak
Rozpustne gotowanieOto następny przepis według którego przygotowałyśmy danie na warsztatach kulinarnych zorganizowanych przez żuławski Ośrodek Sportu i Rekreacji w Cedrach Wielkich. Nigdy wcześniej nie jadłam gęsiny. Można
Przepisy Aleksandry